Şimdi Ara

Ustala rım Tv Sistemimi Yenilememe Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli forum üyeleri, ustalarım. Problemin biraz karışık fakat sizlere en ince detayına kadar yazarak hangi uydu çoklayıcısını splitter tab vs.. kullanmam gerektiği sonucunu çıkartırsanız çok sevinirim.

    Öncelikle iş yerime gelen tekli tv yayın kablosundan bahsetmek istiyorum. Tek kablo ile hem analog hemde dijital yayın alıyoruz. Ana kablonun sinyal seviyesini ölçdüğümde 90db civarı bir değer ölçmekteyim. Bu ana kablo çiftli çıkışlı bir yükselticiye bağlı. Çıkışların birisi kullanılmış ve kimin de in/out yazan splitter, kiminde 9.2db, 4,2db yazan farklı bir sürü gereksiz ara bağlantı yapılarak toplamda 4 binaya kablo çekilmiş

    Her binanın içerisinde de yükseltici olmadan yine bahsettiğim in/out yazan splitter, kiminde 9.2db, 4,2db yazan farklı bir sürü gereksiz ara bağlantı yapılarak 10 larca televizyona yayın gönderilmiştir.

    Bu sebeplerle sinyal çok kesilmeye uğramakta ve her bina geçişlerinde tv yayınları kalitesi düşmektedir.

    Şimdi sorumlarımı tek tek yazacak olursam

    1- Yükselticiyi sadece ana girişe koyarak binalara kaliteli tek bir dağıtıcı ile toplasam hangi ürünü kullanmam gerek ve her binaya yükseltici koymam saçmamı olur.

    2- Tvlere dağıtım yapacağım splitter veya tabdı galiba adını hatırlayamadım db li değer yazanı mı kullanmalıyım yoksa in/out yazanlarımı kullanmalaıyım. Ve bu db değerleri ne anlama geliyor

    Valla ben bile karıştırdım şayet anlayan biri çıkarsa yardımcı olursa çok sevinirim :))

    Saygılarımla







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.