Şimdi Ara

USTA BİRLİĞİ İL J.K.LIĞI TUNCELİ OLANLAR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
18.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam benim 369. dönem usta birliği İL J.K.LIĞI/TUNCELİ. bilgilendirirsen sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemi birliği Kastamonu, Usta birliği Tunceli olan arkadaşlar.Selamlar saygılar.

Benimde asal sevk sonucumda bunlar yazdığında ilk bu siteye bakmış ancak fazla bir bilgi bulamamıştım. Askerlikten sonra ben birşeyler yazarım demiştim. Öncelikle şunu belirteyim ki Tunceliye gideceğiniz için çok üzülmeyin.(Ben bir süre bu şoku atlatamamıştım 😊 ) Adını duyunca insan ister istemez ürküyor ve üzülüyor. En çokta ailemiz. Ama merak etmeyin sizler ön planda olmayacaksınız. İşiniz ve derdiniz geri planda çalışmak ve nöbet tutmak olacak.

Kastamonu hakkında bir çok başlıkta geniş bilgiye sahip olursunuz.Genel anlamda acemilik yemin törenine hazırlıktır. Bol bol yürüyüş... 2.Bölük te iseniz çok çok yürüyüş :)

Yemin töreninden sonra 2 gün yol izni veriliyor. (Özel bir durumunuz yoksa 7 günlük dağıtım izni kullanmanın gereği yok,askerliğin bir kaç gün geç bitmesi bile zor gelebilir çünkü) Tunceli askerleri Elazığ KTM ye katılıyor.Buraya kendi imkanlarınız ile gideceksiniz. Yani MÜNFERİT. Benim gibi bir çok arkadaşımda ilk defa duymuştu bu kelimeyi. Diğer 1.dereceden terör bölgesindeki illere askeriye direk götürüyor. Ancak Elazığ güvenli bir yer olduğu için kendiniz gidiyorsunuz. Bunun güzel tarafı 2 gün ailenizle vakit geçirip sonra Elazığa gidebilecek olmanız.Ve bu süre askerliğinizden sayılıyor.

Elazığ KTM ye katılmak mecburi,öyle eski yazılanlara bakıp gözünüzde büyütmeyin.Evet bol içtima ve kalabalıksa çoğu zaman kokan koğuşları var ama güzel vakit geçiyor.Göstermelik bir mıntıkadan sonra gün boyunca boşsunuz.Gazinoda,sinemada,çardaklarda falan vakit geçirirsiniz. Bide Ktm’ye katılacağınız gün 23:59 a kadar girebilirsiniz.İzin kağıdında yazılan saate bakmayın.Özgürlüğün tadını çıkarın. Valiz X-ray den geçiyor ve üstünüz mıncıklanarak aranıyor (evet oradaki bazı askerler ellemeye çok hevesli olabiliyor) burda telefon konusunda fazla zorlamayın kendinizi.

Büyük bir çoğunluğunuz Tunceli İl J. K.lığı Hizmet Muhafız bölüğünde askerlik yapacaksınız. Bir kısmıda ilçe jandarmalara düşecek. Büyük ihtimalle Elazığ Ktm de belli olur. Komutan isimleri ve ilçeleri okuyup geri kalanlar ilde kalacak diyor.Pertek,Çemişgezek,Hozata ayrı bir faaliyet yapılıyor. İlin ve diğer ilçelerin askerleri Tunceli KTM ye gönderiliyor.

Güvenli yol günü belirleniyor ve o akşam Elazığdan Tunceliye kirpi adındaki zırhlı araçlarla yola çıkacaksınız. Hayatınızda unutamayacağınız anlardan biri olacak.Koltuğa kemerlerle bağlı yanınızda dolu şarjörlü tüfek,başınızda başlık, biraz gürültülü bir yolculuk. Ancak çok heycanlı ve keyifli.

Gece yarısı Tunceli Ktm ye geleceksiniz.Burada valizleriniz elle aranıyor.Güzel bir yere saklarsanız içeri telefonunuzu sokarsınız.(Çamaşır torbası,botun içi, valizde gizli bir bölme vs.)

Tunceli KTM aynı zamanda Hizmet Muhafız Bölüğü binasıdır. İl jandarmada kalacaksanız bir gece bodrum kattaki ktm koğuşlarında yatıp sabah üst kattaki hizmet muhafız koğuşlarına yerleşeceksiniz. Yavaş yavaş ta görevleriniz belli olacak. İlçe jandarmalara gidecekseniz faaliyet olana kadar (bir gün ile bir hafta arası, çok nadir daha fazla, sürebilir) ktm askeri olacaksınız ve Elazığ kadar iyi bir yer değil.Çok çalıştırıyorlar. En iyisi yemekhaneye girmek bulaşık,temizlikten sonra kimse karışmaz,çağırmaz.

İlçelere düşen kısa dönem askerler dış karakollara gitmez,ilçe jandarmada kalır. İlçe jandarmaya düşmeniz biraz sans işi.Herhangi bir kritere göre seçilmiyor. Rastgele. Ancak daha rahat askerlik yaparsınız.İlk zaman arkadaşlarınızdan ayrılmak zor gelir.Çünkü her ilçeye en fazla 6-7 kişi gidiyor. Geri kalan 60-70 kişi il jandarmada kalıyor. Faaliyet olduğunda ilçelere helikopter ile gideceksiniz.Bu da ayrı bir macera. Hayatınızda kaç defa helikoptere binebilirsiniz 😊

İl jandarmada belli bir görevin dışında ayrıca en az 2 saat nöbet tutuyorsunuz.Asker sayısı az olursa çok yorucu ve uykusuz günler sizi bekliyor demektik.Görevlerde; yazıcılıktan tutun ana mutfakta soğan doğramaya, kantinde kasiyerlikten, çevre temizliğe kadar herşey olabilir.Sivildeki mesleğinizinde genelde önemi yok. İlçe jandarmalarda ise çok yormazlar.

Buraya kadar yazdıklarım aynen yaşamanız muhtemel şeylerdi. Usta asker olarak yaşayacaklarınızın ayrıntıları pekte genellenemez.Herkez farklı farklı maceralar yaşayacak.Ancak şunu söyleyeyim ki üniversite mezunu olmanız er olduğunuz gerçeğini malesef değiştirmiyor. Bazen nefsinize ağır gelecek durumlar yaşayabilirsiniz. Sabredin hepsi geçip gidiyor.

Allah yolunuzu açık etsin. Tekrar söylüyorum Tunceli diye hüzne kapılmayın.Batıya göre imkanları kısıtlı ama nispeten rahat bir askerlik yapacaksınız.

Okuyup ta askere gideceklere şimdiden hayırlı teskereler.

Umarım biraz olsun faydam olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.