Şimdi Ara

Üst düzey Workstation sistem toplanacak. İşlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, mimar bir arkadaşımla üst düzey bir sistem toplamak istiyoruz. Sistem tamamen Revit uygulamasını çalıştırıp en hızlı ve üst düzey render alabilmesi içindir. Biraz piyasa araştırması yaptık fiyat aldık ve HP'nin workstationlarını tavsiye edenler oldu. Fiyatlarına baktığımız zaman $8.000'dan başlamaktalar. Bir de KDV eklenince etti $10.000. En üst bütçe 30.000TL fakat hazır workstationların yerine biz acaba bu sistemi kendimiz toplayıp kurup daha ucuza mal edebilir miyiz diye düşünmeden edemedik.

    Revit uygulaması en iyi 16 core ile çalışmaktadır.
    https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-Revit-2016-products.html

    Verdiğim adrese bakarsanız detaylı sistem gereksinimini görebilirsiniz. Düşündüğümüz acaba tek 5960 ile sistemi ucuza getirebilir miyiz sorun yaratır mı? İşin en önemli kısmı render olduğu için zaman tasarufu çok önemli ve revit gibi bir uygulama ile anlık render aldığınız için, rendere tıklayım 2 saat sonra geri geleyim diye bir seçeneğiniz yok.

    Ekran kartı ve Ram çok önemli unsurlar değil sanırım fakat Xeon kısmında çok az bir bilgim olduğu için bu konuda fikirleriniz ve önerileriniz benim için altın değerinde olacaktır.

    Son olarak da, bir arkadaşım kendinizin topladığı sistemde uygulamaları limitli core ile kullanabileceğinizi, onların sadece hazır bilgisayarlarda kullanabileceğimizi söyledi. Yani atıyorum max 8 core kullanabiliyorum 16 core olsa dahi.

    Şimdiden teşekkürler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.