Şimdi Ara

USB kulaklıkta 'pıt pıt' sesi ve anlık ses azalmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aşağıdaki iki satır yazı, hikayenin başlangıcını anlatıyor. Okumadan geçebilir, direkt "SORUN" başlıklı kısma atlayabilirsiniz.


    10 Nisan'da Amazon.de'den Turtle Beach Z60 siparişi verdim. 7.1 DTS (virtual surround) mikrofonlu USB oyuncu kulaklığı. 1 hafta içerisinde kulaklığım geldi, ya gerçekten mikrofonu bozuktu ya da kurulumunu (yazanları bir bir yapmama rağmen) gerçekleştiremediğim için Amazon'u geri aradım. Hemen yenisini gönderdiler ve o kulaklığı geri yolladım. Tabi, ilk kulaklığı kuramadığım için ya da gerçekten bozuk olduğuna, geri göndermek için kutusuna koydum bu yüzden hiç deneme fırsatım olmadı. (Not: Mobil cihaza bağladığımda çalışıyordu, ama USB aparatıyla PC'ye bağladığımda bir türlü çalıştıramamıştım, ben de USB aparatının bozuk olduğunu düşündüm).

    Her neyse, 1 hafta sonra ikinci kulaklığım da geldi. Bu sefer kurulumu başardım, kulaklık da mikrofon da çalışıyordu; fakat "böyle kurunuz" dedikleri gibi kurmadım çünkü onların dedikleri gibi yaptığımda iletişim sesi (chat audio, skype, discord, arama) cızır bızır yapıyordu. Distortion'dan hiçbir şey anlaşılmıyordu. Hatta o distortion, diğer sesleri de (oyun, video, müzik) etkiliyordu. Ayarları 7.1'den Stereo'ya alınca problem olmuyordu, ama bu sefer de sanal 7.1 deneyimini yaşayamıyordun. Şimdi kulaklığın teknik kurulum bilgilerini vermeme gerek yok burada. Kısacası, "Chat Audio" ve "Game Audio" olarak iki kanal çıkış yapmışlar her iki sesi ayrı ayrı kontrol edebil diye; ben "Game Audio" kanalını hem "Varsayılan aygıt" hem de "Varsayılan iletişim aygıtı" olarak belirledim, cızırtı mızırtı kalmadı. Tabi USB aparatı üzerindeki "chat volume ayarı" bununla birlikte inaktif olmuş oldu.

    Gelelim bu olayı çözdükten sonraki asıl sorunuma.

    SORUN: Kulaklığı 2 haftadır kullanıyorum ve bilgisayar başında hep kulaklık kullandığım için baya test etmiş bulunmaktayım. Ve bu 2 haftadır kulağıma gelen iki sorun var.

    Birincisi, yalnızca sol kulaktan gelen, ve zaman zaman (5-10 dakkada bazen bir, bazen birkaç defa) olan "pıt" sesi. Bu sesi şöyle tarif edebilirim. Kulaklık kablosnu taktığın anda kulaklığa "tıırp" gibi ilk akım gelir ya, o akım sesi gibi ama çok seyrek, yalnızca "tıp" diye bir ses. Yalnız bu sesin tam olarak kulaklık sürücüsünden gelip gelmediğine emin değilim. Çünkü benzer bir "çıt, pıt" kulaklığın oynar plastik aksamından da gelerek, kulağımda son bulabiliyor. Bu iki sesi birbirinden ayırt etmesi baya güç.

    İkincisi ansızın olan ses düşmeleri /kısılıp tekrar açılması. Mesela internetten bir şey izliyorum, konuşurlarken ses birden azalıyor, bir saniye sonra tekrar artıyor. Acaba izlediğim videonun sesinde mi problem var diye merak edip birkaç defa geriye alıp aynı yeri tekrar dinlediğim oldu. Ama seste bir sıkıntı yoktu. Bilgisayarın USB çıkışında akım falan mı düşüyor acaba diye düşündüm.

    Yani sıkıntı ya kulaklıktan, ya kulaklığı bağladığım kulaklığın kendi USB ses kartı aparatından, ya da benim bilgisayarın USB çıkışlarından, o da değilse yazılımsal kaynaklı diye düşünüyorum.

    Sizin hiç başınıza böyle bir şey geldi mi? Daha önce hiç USB kulaklık kullanmadığım için, acaba USB bağlantılı kulaklıkların kronik bir sorunu mu diye düşündüm.

    Amazon'u arayıp "kulaklığımın bozuk olduğundan şüpheleniyorum" diyerek ikinci bir değişim talebinde bulunsam, gelecek olan kulaklığın aynı sorunu yapıp yapmayacağından emin olamıyorum şu durumunda.

    Bu akşam bir başka bilgisayardan kulaklığı bir saat kadar test edeceğim. Sonucunu gece paylaşırım.
    Edit: Diğer bilgisayarda Linux/Lubuntu işletim sistemi kurulu olduğu için malesef test edemedim. Kulaklık Linux'te çalışmıyormuş veya linux'e özel yapılmış 3rd party driver arayıp kurmam gerekiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 5 Mayıs 2017; 19:56:19 >







  • Dostum bu ses bendede var.Logitech G433 ve Turtle beach Xo three modelinde denedım ikiside aynı kulagıma çıt pıt sesler geliyor sen nasıl çözdün ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.