Şimdi Ara

USB girişleri sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xenyx

quote:

Orijinalden alıntı: notebook-yk

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selam. Masaüstü bilgisayarımın USB girişlerinde sorun var. sadece klavye çalışıyor. harici harddiski taktığımda ışığı normalde yanması gerekenden daha az bi şekilde yanıyor ama pc görmüyor yani. forumdaki usb sorunlarıyla ilgili diğer konulara baktım ama orada yazanlar sorunu çözmedi. mesela HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor kısmında değişiklik yaparak çözülebilir denmiş fakat düzelmemişti daha sonra format attım pc ye usbler düzelir diye yine düzelmedi ve şuan Usbstor kısmı da yok. yardımcı olursanız sevinirim , sağolun.

usblerin hiç biri calişmiyormu anakart üzerindekiler bilemi

hayır hiçbiri çalışmıyor , sadece klavye çalışıyor hepsinde. harddiski taktığımda ışığı yanıyor ama normaldekinden daha az ve pc görmüyor. yeterli elektrikmi gitmiyor acaba usblere anlamadım

baska usb alat dene bakalım birde o hardiski baska pc dene belki hardiskte sorun vardır olmazsa anakartını servise gönder

flash disk taktım onuda görmüyor. harddiski yeni aldım zaten pcdeki bazı dosyaları ona attım ve normal bi şekilde çalışıyordu yani onda bi sorun yok. yukarda da yazmıştım alakası yoktur belki tesadüfen denk gelmiştir heralde ama bi klasör şifreleme programı yükledikten sonra böyle oldu daha sonra sildim programı düzelmedi sonra format attım ama yine düzelmedi ayrıca başka konularda yazmışlar usbstor da değişiklik yapılmasını falan usbstor da yok

anakart marka model

Intel P4M800-M7

eminmisin intel olduguna biostar felan olmasın
    http://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=91 bunu anakart

intel soket falan yazıyordu o yüzden. evet bu

chipset driverı yüklümü

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selam. Masaüstü bilgisayarımın USB girişlerinde sorun var. sadece klavye çalışıyor. harici harddiski taktığımda ışığı normalde yanması gerekenden daha az bi şekilde yanıyor ama pc görmüyor yani. forumdaki usb sorunlarıyla ilgili diğer konulara baktım ama orada yazanlar sorunu çözmedi. mesela HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor kısmında değişiklik yaparak çözülebilir denmiş fakat düzelmemişti daha sonra format attım pc ye usbler düzelir diye yine düzelmedi ve şuan Usbstor kısmı da yok. yardımcı olursanız sevinirim , sağolun.

usblerin hiç biri calişmiyormu anakart üzerindekiler bilemi

hayır hiçbiri çalışmıyor , sadece klavye çalışıyor hepsinde. harddiski taktığımda ışığı yanıyor ama normaldekinden daha az ve pc görmüyor. yeterli elektrikmi gitmiyor acaba usblere anlamadım

baska usb alat dene bakalım birde o hardiski baska pc dene belki hardiskte sorun vardır olmazsa anakartını servise gönder

flash disk taktım onuda görmüyor. harddiski yeni aldım zaten pcdeki bazı dosyaları ona attım ve normal bi şekilde çalışıyordu yani onda bi sorun yok. yukarda da yazmıştım alakası yoktur belki tesadüfen denk gelmiştir heralde ama bi klasör şifreleme programı yükledikten sonra böyle oldu daha sonra sildim programı düzelmedi sonra format attım ama yine düzelmedi ayrıca başka konularda yazmışlar usbstor da değişiklik yapılmasını falan usbstor da yok

anakart marka model

Intel P4M800-M7

eminmisin intel olduguna biostar felan olmasın
    http://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=91 bunu anakart

intel soket falan yazıyordu o yüzden. evet bu

chipset driverı yüklümü

evet bu sabah indirip yükledim onu ama hala aynı

• USB çıkışınızdan HDD ye yetecek kadar güç çıkmıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus38

USB çıkışınızdan HDD ye yetecek kadar güç çıkmıyor olabilir.

peki çözümü nedir ?
  • quote:

quote:

peki çözümü nedir ?

Donanım konusunda pek bilgim yok bu konuda sadece bir fikir verdim çözümünü daha deneyimli arkadaşlar yazacaktırlar.
  • quote:

quote:

quote:

peki çözümü nedir ?

Donanım konusunda pek bilgim yok bu konuda sadece bir fikir verdim çözümünü daha deneyimli arkadaşlar yazacaktırlar.

peki sağolasın
  • notebook-yk hocam sorunu çözdün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

notebook-yk hocam sorunu çözdün mü ?

Hangi sorunu yunus mf hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

notebook-yk hocam sorunu çözdün mü ?

Hangi sorunu yunus mf hocam

Bunu işte.
  • USB girişleri 5V'la beslenir. 5V dan daha düşük bir voltaj çıkışı varsa, bahsettiğiniz arızanın olması muhtemeldir. USB voltajını ölçme şansınız varsa voltajı kontrol etmenizde fayda var(USB portuna baktığınızda en soldaki pin voltaj pinidir) 2-3v gibi bir çıkış varsa anakartınızda sorun var demektir garantisi varsa servise gitmesi gerekir. Diğer türlü anakart tamirinden anlayan birine veya servise gitmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PolynicE

USB girişleri 5V'la beslenir. 5V dan daha düşük bir voltaj çıkışı varsa, bahsettiğiniz arızanın olması muhtemeldir. USB voltajını ölçme şansınız varsa voltajı kontrol etmenizde fayda var(USB portuna baktığınızda en soldaki pin voltaj pinidir) 2-3v gibi bir çıkış varsa anakartınızda sorun var demektir garantisi varsa servise gitmesi gerekir. Diğer türlü anakart tamirinden anlayan birine veya servise gitmeniz gerekiyor.

sağolun onu son çare olarak tamire göndericem , peki nasıl ölçebilirim 5V olup olmadığını ayrıca daha önce çalışıyordu girişler yeterli voltaj gitmemesinin sebebi ne olabilir belki servise göndermeden düzeltilebilecek bişeydir diye soruyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PolynicE

USB girişleri 5V'la beslenir. 5V dan daha düşük bir voltaj çıkışı varsa, bahsettiğiniz arızanın olması muhtemeldir. USB voltajını ölçme şansınız varsa voltajı kontrol etmenizde fayda var(USB portuna baktığınızda en soldaki pin voltaj pinidir) 2-3v gibi bir çıkış varsa anakartınızda sorun var demektir garantisi varsa servise gitmesi gerekir. Diğer türlü anakart tamirinden anlayan birine veya servise gitmeniz gerekiyor.

sağolun onu son çare olarak tamire göndericem , peki nasıl ölçebilirim 5V olup olmadığını ayrıca daha önce çalışıyordu girişler yeterli voltaj gitmemesinin sebebi ne olabilir belki servise göndermeden düzeltilebilecek bişeydir diye soruyorum

Dh Sana Bütün cevapları vermeye çalışmış çözülmemiş bence servise vermek mantıklı

• neyse sağolun
  • Aygıt yöneticisinden ünlem işareti alıyorsan(düzgün çalışmıyor yazısı varsa) aygıtı kaldırıp yeniden yüklemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batt27batt

Aygıt yöneticisinden ünlem işareti alıyorsan(düzgün çalışmıyor yazısı varsa) aygıtı kaldırıp yeniden yüklemeni öneririm.

Aradan 3 sene geçmiş biraz erken olmadımi cevap için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki nasıl düzeldi. sonucu yazarken güzel bir sorun düzeltme forumu olabilir.
  • böyle bir sorun varsa anakartınızın usb leri bozulmuştur hiç uğraşmayın gençler

• batt27batt B kullanıcısına yanıt
    adam bilgisayarı değiştirmiş yeni aldığı bilgisayarıda eskitmiştir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.