Şimdi Ara

usb flash hardware (firmware) recovery

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş

Allah düşmanımın başına vermesin misali
    onlarca gb lık kişisel çalışma projesi usb flash sürücüsü ile yandı !
    elbette bu durup duruken olmadı !
    niye yandı diye 1 saate yakın bir araştırma sonucu elde ettim bilgi şu !

siz usb yi takarken veya çıkartırken usb yuvasına girerken direk data ve voltaj girişleri
    yuvanın tamamı otursun diye 1 cm bile olamayan o yerde kontak teması anlamıyla bir birine sürtünüyor.

bu bilgisayar veri alış verişinden bağımsız o, 1 cm lik yuvaya girerken oluşan sürtünme esnasında
    yapay olarak 1010101010101010101010101010110 benzeri parazit sinyaller oluşuyor.
    bu sinyalin ilk okunan boot ve dosya tablosuna denk gelme olasılığı matematiksel olarak
    1 milyonda 1 de olsa da bu olasılığı daha basit bir dille ifade etmek gerekirse
    1 usb flash'tan tam 1000 tane üretilmiş ve bunu alan 1000 kişiden biri iseniz ve
    bu kullandığınız anda teorik olarak 1000 deneme içinde 1 kere yanma olasılığı
    milli piyangoda çıkacak ikramiyeyi 10 kere tuturmanıza eş değerdir !

şimdi hocam iyi güzel diyorsunda ne yapacağız derseniz !

ister usb flash ister usb hdd isterse usb üzerinde cep telefonu olsun hepsi aynı risk faktörünün içindedir.
    ben şu ana kadar böyle bir sorun yaşamadım diyorsanız siz rus ruleti oynamaya devam edin
    ama sorun yaşayınca da yusufu nasıl kurtarırız diye sormayın :)

uzun lafın kısası bu sorunu yaşamamak için yapacağını en büyük önlem anahtarlı usb kullanmanızı öneririm

usb flash hardware (firmware) recovery

2. olarak bu ve bu gibi durumlar için

usb boot ve dosya formatı tablolarını kurtarma yazılımı olan usb donanım ve yazılım kurtarma program kullanın

JetFlash Online Recovery ( bu yazılım sadece kendi üretimi olan Transcend usb donanımların boot açılış kısmını tekrar yazan fabrika formatı yazılımıdır )http://www.transcend-info.com/support/DlCenter/DLSoftware.asp?SID=3

şu an teknik olarak veriler hala usb içinde ama şu an usb verilerin üretici firma fabrika tanımlama formatı yazılımı çıkarmadığı sürece elimiz mecbur beklemeye ! :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 5 Kasım 2013; 9:40:38 >

• unutmayın usb donanımı güvenle kaldır güvenli çıkar diye bir seçeneği bilgisayarınıza ben koymadım
    ama buradaki mantık hatası güvenli takı ve çalıştır gibi bir durum yok
    usb 4 pin bir birine temas ettiği anda PC ile usb donanım saniyenin 1000 de birinde veri aktarımına hemen başlıyor
    yani usb'yi yuvasına tam geçirmeniz tahmini 1 saniyeye yakın sürdüğü düşünülürse

o kısacık süre içinde en az 1000 tane sürtünmeden ötürü 10101010101010101 sanal parazit her an
    usb boot firmware kısmını işlevsiz hale getirebileceği gerçeği açık açık ortada !
  • 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.