Şimdi Ara

USB Bellekteki bu dosyalar nedir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belleği bilgisayara bağladığımda formattan kısa bir süre sonra aşağıda isimleri olan dosyalar gizli olarak usb belleğe yazılıyor. Birde bilgisayarımda usb belleğin içeriğini görmek için çift tıkladığımda mail göndermeye çalışıyor virüs programı gönderilen mail içeriğini kontrol ediyor.

Dosya isimleri aşağıda.

autorun.inf
    explorer.exe
    mail.dll
    mail.exe
    mail.lib
    system32.exe

Bo dosylar nedir nasıl kurtulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resler -- 4 Nisan 2008; 14:51:43 >

• Virüs virüss virüss onlar o dosyalar senin pcde var dostum, belleğe format atsan bile yine pcye takınca bulaşacaktır. Pcnin kendi harddiskine de bak o dosyalardan varsa sil. explorer.exe ve system32.exe dosyaları windows klasörünün içinde oluyor, virüsü yazan arkadaş böyle bi uyanıklık yapmaya çalışmış ama olmamış,windows klasöründeki dosyalar hariç diğer gördüğün dosyaları silebilirsin.
    20:45
  • http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar
    Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açın.
  • sil.bat dosyasını çalıştırdım. İşlem saniyeler içinde bitti ve bilgisayar otomatik yeniden başladı. Bende c: den M: ye kadar diskler var 2 adet USB disk ve yine USB den bağlı ulan 500GB lik harici diskle birlikte. Hazırladığınız dosyada en son i: diski vardı sonuna m: ye kadar olan diskleride kopyala yapıştır olarak ben ekledim ve yine çalıştırdım. Tekar işlem saniyeler içinde bitti bilgisayara otomatik yeniden başladı. Ekranda yazılar hızla aktığı için arada çıkan bazı hata mesajlarını okumak imkansız. Fakat sorun hala devam ediyor. Başka ne yapabilirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resler -- 4 Nisan 2008; 22:53:00 >

Orjinalden alıntı: resler

sil.bat dosyasını çalıştırdım. İşlem saniyeler içinde bitti ve bilgisayar otomatik yeniden başladı. Bende c: den M: ye kadar diskler var 2 adet USB disk ve yine USB den bağlı ulan 500GB lik harici diskle birlikte. Hazırladığınız dosyada en son i: diski vardı sonuna m: ye kadar olan diskleride kopyala yapıştır olarak ben ekledim ve yine çalıştırdım. Tekar işlem saniyeler içinde bitti bilgisayara otomatik yeniden başladı. Ekranda yazılar hızla aktığı için arada çıkan bazı hata mesajlarını okumak imkansız. Fakat sorun hala devam ediyor. Başka ne yapabilirim. Teşekkürler.

kardeşim virüsler aktif oldugundan silinmezler o metodla
    öncelikle unlocker gibi bir programla tespit ettiklerini sil flashtan harici hdd den
    sonra windows/system32 klasöründe ara bu virüsleri oradan da sil unlocker ile
    şayet bu işlemi zor buluyorsan dracula virüs temizleme aracını kullan tarattığın tüm disklerde bu virüsleri temizler

• HijackThis ile yaptığım denetim sonucunda windows klasörü içindeki iexplorer.exe sorun olduğu ortaya çıktı. Riske rağmen onu silmesini istedim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bahsi geçen dosyaların USB belleklerime tekrar bulaşmadığını gördüm. Şimdilik sorun çözüldü sanırım. Sistemi bir süre daha takip edicem umarım tekar ortaya çıkmazlar.

dracula ile yaptığım taramadan sonra USB diske kurduğum portabbleapps uygulamasına ait autorun.inf dosyasını virüs olarak değerlendirip sildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resler -- 5 Nisan 2008; 19:16:38 >

Orjinalden alıntı: resler
    dracula ile yaptığım taramadan sonra USB diske kurduğum portabbleapps uygulamasına ait autorun.inf dosyasını virüs olarak değerlendirip sildi.

kardeşim şayet virüs bulaşırsa flash diskinde yeralan autorun.inf dosyasının içeriğini virüsleri çalıştırmak üzere değiştiri o yüzden virüs olarak algılamıştır.Neyse ucuz kurtarmışsın geçmiş olsun
  • merhaba arkadaslar şu ismi gecen viruzsler bendede var onlardan kurtuldum ama window un fontları degıstı bold karaktere donustu felan bu viruslerdenmı kaynaklanıyor sızce ne yapabılırım yardımcı olursanız sevınırım.tessekurler.

Orjinalden alıntı: ruhum

merhaba arkadaslar şu ismi gecen viruzsler bendede var onlardan kurtuldum ama window un fontları degıstı bold karaktere donustu felan bu viruslerdenmı kaynaklanıyor sızce ne yapabılırım yardımcı olursanız sevınırım.tessekurler.

ilk kez boyle bir şikayet duydum
    acaba elle fontları düzeltmenize izin veriyor mu?yoksa shell ile mi oynamış?

ben her seferinde silerim...zararı yok..
    virüs olmak zorunda değil bildiğim kadarıyla.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.