Şimdi Ara

USB 4 lü HUB kabloları koptu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Notebook için aldığım USB hub kızımın dikkatsiz çıkarması sonucu ucundan çıktı ve kablolar koptu
    Ben bir kaç deneme yaptım
    Lehim yaptım
    Ürünün ışığı yandı ama

"PC de USB aygıt tanınmadı" şeklinde uyarı verdi.

Bir Elek tamircisine yaptırdım
    AYnı durumda halen
    Işık yanıyor ancak PC tanımıyor
    Ayrıca ürünün dışında ısınma var elimi dokununca belli oluyor

Şimdi bunun içindeki kart mı yandı?
    Yoksa devreler hasar mı gördü?
    Bu 4 lü hub ı bir şekilde de olsa kullanamaz mıyım?
    Başka kalo falan eklesem ya 4 hub paralel bağlasam birbirine
    Bu aygıtı çalıştırma imkanım var mı sizce

Vista Ultimate ve LG E 500 notebook var.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 4 Kasım 2007; 17:16:12 >

• Hocam büyük ihtimalle deneme yaparken karta zarar vermişsiniz.Hubda aktif elektronik devre olduğu için parelel bağlayıp çalıştırma diye bir şey olmaz.Tamir işine gelince genelde 1 tane entegre devre oluyor. o da hasarlıysa tamir olmaz
  • Yani havya ucu değdiği için mi gitti sizce?
  • Devre ısınıyorsa kart üstünde bazı elemanlar bozulmuş olabilir.Bu bozuk elemanlar aşırı akım şektiği için ısınma söz konusu olabilir.Cihazı çalıştırırken üstündeki elemanları birbir kontrol edin hangisi ısınıyor diye.Eğer ısınan eleman PC ile cihaz arası USB haberleşmeyi yürüten denetleyici ise (ki büyük ihtimal bu denetleyici yada bu denetleyiciye bağlı birkaç eleman yanmıştır, bu yüzden USB transfer gerçekleşmediğinden PC cihazı tanımaz) pek yapacak birşey yok.O cihazın yenisini alacaksınız, yada yetkili servisden bu chip'i değiştirmesini isteyeceksiniz.Çünkü bu denetleyici içinde yazılım olduğundan her elektronikçi bunu yapamaz.Üretici firma ilgilenir ancak.Ama denetleyiciye bağlı bazı elemanlarda PC'nin cihazı görmemesine neden olabilir.Siz dediğim gibi hangi elemanlar ısınıyor bir kontrol edin.

Üstelik USB olayı hassas bir olaydır.Yaptığınız lehim hiç hoşuma gitmedi.Sorun bundanda kaynaklanabilir..

• eğer pc ye takınca pc tanınmadı diyorsa cihaz ile pc arasındaki data kablolarından birisinde kopukluk vardır demektir

kırmızı +5v siyah gnd dir diğer yeşil kablo sanırım data + diğeride data - uçlarıdır.büyük ihtimalle hatta %90 data kablolarından biri bi yerden kopuk

pardon ısınma olduğunu görmedim içerdeki entegre yanmış olabilir malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 5 Kasım 2007; 10:02:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.