Şimdi Ara

Urfa ve Adıyaman hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

quote:

Orijinalden alıntı: commodore63

quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

güneydoğuda gidip gezilecek tek yer urfadır..

urfanın insanı farklıdır,yöresi-toprağı-misafirperverliği..herşeyi farklıdır..

başkadır urfa başkadır..

not : urfalı değilim..

birde kırolar çok olmasa daha iyi olurdu.

kürt değilim,hiç bir ırkın ayrımcılığı yapmadım,destekçiside olmadım..

yaşım 31,türkiyenin %40 civarını dolaştım diyebilirim..

iddia ediyorum,bırak güney doğuyu,türkiyenin hiç bir şehri urfa gibi değil..insanı çok başka.

urfaya en kısa sürede git bikaç gün kal gez.önyargılarından kurtulursun..

edit : nickinde 63 gördüm urfada yaşıyorsun sanırım..eğer öyleyse biraz urfayı dolaş

bende ayrımcılık yapmam bu hususta haksız değilsin ama gel gör ki beş parmakta aynı olmuyor. adamı tam delikanlı oluyor sevecen oluyor ama kıroları da tam bir hayvanımsı oluyor sen belkide onlara denk gelmedin. Benin urfaya lafım yoktur ama urfadan buraya (gaziantep) gelip yolda çakallık yapanın sayısı çok fazla abi bir sigara ver abi para ver , memleketin yarısı urfalı oldu tabii her memlekette kıro vardır bundan dolayı yorum yapmam pek doğru değil. cahillik ve eğitim şart bir memleketin insanı ne kadar da iyi olursa olsun eğitim şart.

eğitim sadece kürte,laza ona buna değil,herkese şart bence..

her yörenin-bölgenin krosu,öküzü sığırı vardır kendince.genelleme yaparak dile getirmeye çalışıyorum ama.

urfadaki kro-öküz-hayvan sayısını bilmem ama şuna eminim.
    istanbulda olan kro-öküz dünyanın hiç bir yerinde yok.

• beyler babam fikrimi sormadan urfayla adıyamanı yazmış birine gidersek %100 merkezde oturucaz zaten de benim için önemli olan insanları. mesela ben şu an kocaelideyim çok serseri var. urfa veya adıyamanda oturan birileri çıkap da konuya mesaj atarsa sevinirim
  • Kafa dinleyecek ve huzurlu sakin bir hayat için ADIYAMAN çok söze gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webercan -- 13 Mart 2013; 17:57:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BFMontes

beyler babam fikrimi sormadan urfayla adıyamanı yazmış birine gidersek %100 merkezde oturucaz zaten de benim için önemli olan insanları. mesela ben şu an kocaelideyim çok serseri var. urfa veya adıyamanda oturan birileri çıkap da konuya mesaj atarsa sevinirim

Adıyamanlıyım kardeşim.. merak etme.. hiçbir sıkıntı çıkmaz.. Adıyaman cennet gibi bir şehir.. buraya gelen polis abilerden biri komşumuz olmuştu.. burdan ayrılmamak için dilekçe üstüne dilekçe veriyor vALLAHİ..buraya ağlayarak geldiler.. hem kendisi hemde eşi.. ama 1 hafta içerisinde alıştılar.. önceden önyargılarla gelmişlerdi.. yok sürekli terör korkusu.. yok çevre meselesi.. ama buraya geldikten sonra bu fikirleri tamamen değişti.. kısaca burası küçük ama yakışıklı bir kent. soruların varsa cevaplayayım :)

• biraz hortvari olucak ama bu konuyu görünce dayanamadım 24 yaşında urfada büyümüş 4 sene de adıyamanda kalmış biri olarak cevap yazmak istedim

konuda urfa insanı iyi diyenler olmuş güneydoğuda başka şehir tanımam urfadan başka diyenlerden tut da çakal çukal memleketi diyenler de olmuş.
    şimdi gel gelelim kendi yorumuma. buraya dikkat
    urfa gerçekten de misafirperver, biraz tutucu fakat asla sizi incitmeyen ve size karşı hoşgürülü kabullenici, eğitimsiz ama insan olmanın gerekliliklerini iyi bilen, envai çeşit ırkın birbiriyle savaşmadan yaşayan güzelim insanlara sahip bir şehirdir. özellikle sizin dışarıdan geldiğinizi anladıklarında size acaba bu kişiye nasıl yardım edebiliriz diye can-ı gönülden yardımcı olacaklardır. oldum olası misafire kendi canından bile daha fazla değer verilir bu şehirde.

ama

gel gör ki urfanın toplamda 1.5 milyon olan nüfusu vardır(kırsal ve ilçe merkezleri dahil). bu 1.5 milyon nüfusun yarısı yani 750 bin kadarı kırsalda yaşamaktadır(köy vs.)
    ve Urfa da kırsal kesimden şehir merkezine olan inanılmaz derecede bir göç vardır. Ne yazık ki kırsal kesimden şehirlere göç eden insanların bir çoğu yukarıda yazdığım hoşgörüye ve sıcakkanlılığa sahip insan profiline uymamaktadırlar. Artık sokaklarda yola çok afedersiniz ağzından çıkardığı balgamı tüküren insanlar, hatta ve hatta yazarken utanıyorum inanın eliyle yola sümküren ve sonrada hiçbişey olmamış gibi yoluna devam eden koca öküzlerle doldu da taştı bile. Bu koca öküzlerin terbiye ettiği çocuklar da ne olacak ki diye düşünülürse urfada çakal çukal yeni yetmelerle de doldu aynı zamanda. Bunlar yetmezmiş gibi şimdi suriyeliler talan etti. Yani uzun lafın kısası canım memleketim, yukarıda özelliklerini öve öve bitiremediğim memleketimin güzel insanları artık devede kulak misali kaybolup gitti. ben urfalı olarak burada kendi memleketimde yaşamak istemiyorum.

Adıyaman konusuna gelirsek adıyamanda 4 sene kaldım. Urfa gibi karışık bir şehir değil. Sessiz sakin küçük bir g.doğu ili. insanlarına gelirsek illa ki 3-5 kalas çıkacaktır ama genel anlamda rahatlıkla iyi diyebilirim. sosyal ortam yok. en basidinden çıkıp dolaşabileceğiniz büyük bir parkı da yok alışveriş merkezi de yok. tipik doğu ili. sessiz sakin olsun kafamı dinliyecem derseniz tercih edilebilir. Yeni olan üniversitesi sayesiyle şehire az da olsa okul döneminde canlılık geliyor. yoksa yazın hiç çekilmiyor valla. Mutfak anlamında adıyaman urfanın yanına bile yaklaşamaz. Urfa mutfağını tek geçerim. Kebap çeşitlerinden tut da dönercisine kadar her bir şeyi aşırı lezzetli olur urfanın. Adıyaman mutfak anlamında ciddi anlamda çok kötü. 4 sene boyunca adamakıllı iş yapan ne bi lokanta ne de ocakbaşı vs göremedim. Hele dönercileri var ki adama gıda zehirlenmesi geçirtir vallaha. Ha bi de Adıyaman çiğköfteyi sebepsizce sahiplenmese tam olacak aslında. Çünkü çiğköfte gerçek anlamda urfanındır. Adıyamanda adım başı çiğköfteciye rastlayabilirsiniz ama urfada çiğköfteci bulamazsınız. çünkü hiçbir urfalı gidip çiğköfte satın almaz. insanlar evinde yapar. içerisine gerçek çiğ et koyar. adı da oradan gelir. satım aşamasında içerisine et koymak yasak. bunu duyan urfalı hiç çiğ köfte satın alır mı? almaz. adıyamanda içerisine et koymadan çiğ köfte adı altında millete salçalı bulgur satıyolar. konu biraz saptı ama umarım okuyan insanlara faydalı olur

• Xtracer kullanıcısına yanıt
    Allahına kurban senin urfanın kıymetini anlamayanlar utansın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Adıyamanlı olarak tabii ki Adıyaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.