Şimdi Ara

Ups Trafosu kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ups cihazım arızalandı biraz araştırdım zaman içindeki trafoyu kullanmabilirim ama bu trafo hakkında hiç bir bilgim yok

Ups Trafosu kullanmak
    Ups Trafosu kullanmak
    Ups Trafosu kullanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suratsızadam -- 27 Ocak 2020; 18:53:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her UPS trafosunun sargı biçimi aynı olmayabilir ama uçları tesbitte sana yardımcı olabilecek bir yer biliyorum:
    https://320volt.com/ups-trafosunu-degerlendirmek/

Konuyu anlayamazsan burada anlayan bir sürü arkadaş var birinden biri ucundan tuttuk mu bir şekilde üstesinden geliriz
  • Hocam yazıyı okudum ama benim bilgim yetmez ona .

• Trafom arızalı galiba bir kaç videoda en yüksek ohm değeri olan iki kabloya 220 verin diyor ama verdim diğer uçlarında hiç bir tepki yok

• quote:

Orijinalden alıntı: suratsızadam

Trafom arızalı galiba bir kaç videoda en yüksek ohm değeri olan iki kabloya 220 verin diyor ama verdim diğer uçlarında hiç bir tepki yok
    Trafo kolay kolay arıza yapmaz ama yanmış olması da düşük de olsa bir ihtimal dahilinde.

Elinizde multimetre varsa biiip diye öten buzzer kademesine alıp elektrik bağlamadan bütün uçları kontrol edin. İbre hangilerinde öterse o uçları tesbit edip ayırın. En yüksek omaj gösteren uçlara ceryanı direkt değil de linkte bahsettiği gibi bir ampul ile verin. Kısadevre yüzünden trafo patlamasın.
  • Bakıcam şimdi buzzer konumunda

• Buzzer 3 kabloda ötüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: suratsızadam

Buzzer 3 kabloda ötüyor
    Bu öten uçları şimdi de Ohm x10 kademesinde ölçün. Bir kağıda hangisi kaç gösteriyor yazın.

Girişten lambayla 220yi verin. Kademeyi 500Volt kademesine alın. Her uçta bir gerilim görmeniz lazım.

Yüksek voltaj gösterenleri ayrı, düşük voltaj gösterenleri ayrı guruplayıp daha sonra bu defa V kademesini 20V veya varsa 50V kademesine alıp tekrar ölçün ufak voltajlı olarak ayarladıklarınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 27 Ocak 2020; 22:6:5 >
  • Tamam Hocam yapmaya çalışıcam teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.