Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (470. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.610
Cevap
110
Favori
751.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam üst mesajımda anlatamadım galiba. Bu tunçmatik sürekli 220 volt vermiyor. Evimin elektriği 198 olunca, tunçmatik çıt diye 230 vermeye başlıyor. Evin elektriği 200 olunca çıt diye 200 vermeye başlıyor. Alet sürekli 220 vermiyor. Benim eve gelen voltaj gibi sizin de elektriğiniz 200 civarı ise tunçmatik 200-230 volt arası zıplayıp duruyor. İnanmayan varsa izin günümde video çeker buraya atarım, perpa da servisine götürdüm cihaz sağlam deyip geri verdiler.

• orhan kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi evinin voltajı demek ki çok oynak sürekli değişirse oda bunu 220 veya 230 yapmaya çalışıyor örnek bendeki 500v olan tunç matik sürekli sabit 220 veriyor diğer fcm olan 218 220 arası veriyor. Bu arada eve gelen sabit 230 bende. Senin aletin demek ki voltaj sabitleme aralığı 220 230 ve gelen voltaj çok oynuyorsa ondan olabilir

Dostum hangi modeli kullanıyorsun bilmiyorum belki yukarıda bahsetmişsindir gözümden kaçtıysa kusura bakma. Bahsettiğin durum ups'nin bypass özelliği, bunu ayarlardan alt ve üst limitini aşağı yukarı ayarlayarak bypass toleransını genişletebilir veya daraltabilirsin, böylece bu aralıkta bypass devrede kalır. Çıkış gerilimi 230V veriyor diye belirtmişsin onu da dilersen çıkış gerilim (voltaj) ayarından 220'ye çekebilirsin.

Kullanım kılavuzunda bu ayarlar mevcut netten pdf olarak da indirebilirsin.

• Bypass aralığını belirlerken evinizde kullandığını elektronik aletlerin çalışma gerilim aralıklarını bilmeniz faydalı olur. Genelde 180-240 arası çalışırlar ama yinede kontrol etmeniz faydalı olur.

• sasuta kullanıcısına yanıt

Yalnız arkadaş ups değil regülatörden bahsediyor [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Bu ayarlar da zaten ups'nin regülasyon ayarları. Büyük ihtimalle regülatörde de aynı ayarlar vardır.

https://www.hepsiburada.com/tuncmatik-reguline-600va-300w-roleli-regulator-tsk2918-pm-bd800940

Hocam bunun 2000va olanı bende var. Bir yıldızlı yorumlara bakın benim anlatmak istediğimden bahsetmişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 16 Ekim 2021; 20:30:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kullanım kılavuzunda şöyle belirtilmiş. Sanırım bu ayarlardan toleransları ve çıkış voltajını ayarlayabilirsiniz.

REGULINE 2000 / REGULINE 3000 Ön Panel Açıklamaları ¥ Açma/Kapama (On/Off) Butonu: Regülatörü açıp kapatan butondur. Cihaz 6 sn gecikme süresi sonunda çıkış verir. ¥ Voltaj Göstergesi: Giriş/çıkış voltaj seçme butonuna basarak giriş veya çıkış voltajını gösterir. Göstergedeki yeşil kısım yaklaşık 180-250V, kırmızı kısım ise 110-280V voltaj aralığını ifade eder. ¥ Giriş/Çıkış Voltaj Seçme Butonu: Voltaj göstergesinde giriş veya çıkış voltajının seçilmesini sağlar. ¥ Düşük/Yüksek Voltaj Uyarı LED’leri: Giriş/Çıkış Voltaj Seçme Butonuyla yapılan seçime göre voltaj göstergesinde giriş veya çıkış voltajının düşük (Kırmızı LED) veya yüksek (Yeşil LED) olması durumunda aktif hale geçer. Voltaj kabul edilir değer aralığında ise LED’ler pasif hale gelir.

https://www.tuncmatik.com/dosya/Reguline2-3K_Manual_TR.pdf

Öyle bir ayar yok hocam. Yine de araştırdığın için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu ucuz regülatör voltaj limitlerin içindeyse doğrudan veriyor mesela şebekeden 236v geliyorsa 236v veriyor.
    Bende fcm 1500va regülatör var bu ürün voltajı direk vermiyor 236v geliyorsa bunu 216v ye düşürüp veriyor yani voltaja sürekli müdahelesi var. Bu ürünün alt limiti 205v üst limiti 225v yani kendi verdiği voltaj bu değerlerin altına iner yada üstüne çıkarsa ona göre ya yükseltiyor ya düşürüyor beslediği cihazı sürekli 205v ile 225v arasında tutuyor bu yönden bu ürünü öneririm. Ama sürekli 220v versin derseniz alttaki gibi bir regülatör almanız gerekir.

https://www.hepsiburada.com/fcm-5-kva-regulator-monofaze-servo-elektronik-guc-kaynagi-pm-bd803315

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

benim bahsettiğim modeldeki regülatörde regülasyon ayarı olduğunu sanmıyorum arkadaşınkinde varsa bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Ekim 2021; 20:52:45 >

demek ki sonradan bozmuş tunçmatik işi çünkü benimki baya eski model ve ekranı lcd ekran sabit 220 veriyor hala varmı o model bilmem [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] 

Ekranda sabit 220 yazdığına bakmayın fcm de sabit 220 yazıyor ama 205 ile 225 arası dolanıyor hep multimetreyle ölçmek şart.

Hatta bütün röleli yani bu uygun fiyatlı küçük üstte linkini attığım 2 bin küsür tl civarı olmayan regülatörlerin ekranında yazan 220v bir yalan diyebiliriz çünkü öyle bir kabiliyetleri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 16 Ekim 2021; 21:36:45 >
  • fcm sabit yazmıyor geliş 230 sabit fcm nın verdiği 218 veya 220 değişiyor doğru yani [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Ekim 2021; 22:33:55 >
  • 1-2 oynuyor evet o da alt ve üst limite çok yanaştığında mesela ekranda 220v yazarken ben çıkıştan ölçüm yapıyorum verdiği 208v.

Size bir multimetre şart hem 1kv lik olanın alt ve üst limitlerinide öğrenmiş oluruz sayenizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 16 Ekim 2021; 23:40:20 >
  • multimetre alacaktım da hep üşendim [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]  o kadarda ince düşünmeye gerek yok bence dediğim gibi yıllardır sorunsuz 2 regülatör de [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] 

Girişide fazla gösteriyor yalancılar bendeki 15v kadar hemde o ekranlar bizimle eğleniyor [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]  şöyle bırakayım bitane.

https://www.uni-t.com.tr/unit-ut-33a-600v-dijital-multimetre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 17 Ekim 2021; 1:2:50 >
  • siteyi de ilk kez gördüm  [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]  eyvallah [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] 

• Uni-t hobi amaçlı alıp kullanılabilecek ürünler üretiyor ama prof olarak lanse ettiği ürünler pek de sınıfının kalitesini sunamıyor. eevblog sitesinde incelemeler var oradan bakabilirsiniz.

• Arkadaşlar evimde bilgisayara takmak için bir ups almayı düşünüyorum. Bizim burada kısım elektrik git gel çok oluyor ve bilgisayar bozulsun istemiyorum. Bilgisayar ve monitörü bağlayacağım. En uygun fiyatlı olarak ne önerirsiniz bilgisayara zarar vermeyecek. Bilgisayarın açık kalması önemli değil voltaj gidip gelirken bilgisayar pat diye kapanmasın ve voltaj dengeli gelsin yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataybas -- 17 Ekim 2021; 22:59:59 >
  • 
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.