Arkadaşlar bilgisayar donanımımı güncellemek stiyorum fakat bana somut getirisi ne olur kestiremiyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Şu an kullanmakta olduğum sistem şöyle;
Amd Athlon Xp 2500+ işlemci (overclock yok, 1.8ghz) Abit Nf7 anakart 1gb Kingston ddr 333 ram (256*2 + 512) Powercolor Ati Radeon 9600xt ekran kartı (128mb, agp 8x) Western Digital 80gb Pata HD
Sistemim oldukça yaşlandı. Yeni oyunları tam kapasite çalıştıramıyor haliyle. Ayrıca biraz gürültülü çalışıyor özellikle harddisk sebebiyle. Zannediyorum yeni Sata harddiskler hem fazlasıyla hızlı hem de sessizler. Öyle bir sistem toplamak istiyorum ki Amd Socket A gibi uzun yıllar optimum seçenek olacak olan parçaları bir araya getireyim. Tam bir oyun canavarı değil de oyun yönü ağır basan, sessiz, uzun ömürlü bir fiyat/performans sistemi toplamak niyetindeyim. Bu amaçla aklımda Amd Am2 çipseti var. Bildiğim kadarıyla Am2 hem en güncel çipset hem de aynı Socket A gibi uzun bir ömür vadediyor zira ilerde çıkacak olan Am3 işlemcilere destek verecekmiş. Performans istersem çift çekirdekli işlemci de takabilirim (şimdilik bütçemi aşıyor, tek çekirdekli alacağım). Fsb hızları oldukça iyi, işlemci desteği çok çeşitli. Özetle bir zaman sonra çeşitli şekillerde güncelleme yapmak, sistemi güçlendirmek mümkün olacak. Şimdilik hem fazla para harcamamak hem de ilerde gerekirse ekran kartı güncellemesi yapabilmek adına entegre ekran kartlı bir anakart seçmeye çalıştım. Aklımdaki sistem şöyle;
Asus M2NPV-MX anakart (Geforce 6150 çipset, entegre ekran kartlı) Bigboy Ddr2 667mhz 1gb ram (başka marka da olabilir, hangisini tavsiye edersiniz? Bigboy çok hızlı diye biliyorum) Amd Athlon 64 3200+ işlemci (çift çekirdek önermeyiniz, bütçemi aşıyor) Samsung 160gb 7200rpm 8mb buffer Sata2 harddisk SilverStone 500w güç kaynağı (sata, pci-ex destekli)
Not: bu sisteme ek olarak Palit Geforce 7300 GT Sonic (256mb, pci-ex 16x) ekran kartı almayı da düşünüyorum.
Merak ettiğim konu sizce almayı düşündüğüm bu sistem şu an kullanmakta olduğum sisteme göre çok bariz bir fark yaratır mı? (şimdilik entegre ekran kartını kullanacağımı tekrar hatırlatayım, Radeon 9600xt'mden daha iyi performans alır mıyım? Aksi halde Palit ekran kartını da alacağım) Merak ediyorum da acaba bu sistemi toplasam "oh be gerçekten bariz bir performans artışı var, uygulamalar (örneğin Photoshop) çok daha hızlı çalışıyor, masaüstüm bile daha hızlı. İyi ki almışım" dedirtir mi? :)
Fikri olan yok mu arkadaşlar?
Bn bilemıcem
quote:
Orjinalden alıntı: TradeRs
Bn bilemıcem
tabiki performans farkı olur. oyunlarda bariz hissedersin farkı amaaaa onboard ekran kartıyla değil 7300 gt alırsan onboard kart alısan işyeri pc olur o
bendede seninkine çok benzer bir sistem var arkadaşım ben komple satıp core 2 toplamayı düşünüyorum açıkcası uygun fiyatlı modellerinden ama ben pc yi 2003 te topladım hala birçok uygulama sorunsuzca çalışıyor..... baya bi bekledikten sonra almam doru kararı vermeme sebeb olmuş bunu makinamı kullandıkça anlıyorum sabret iyice arştır ve sonra al bu işler aceleye gelmez....
bu arada sistemim: amd athlon xp 2500+ asus a7n8x 1gb kingston ram(memory runs at dual channel :D) msı fx5700 256mb 80 gb 7200rpm samsung pata (hiç de gürültülü çalışmıyor) aopen h600b siyah kasa
bu arada bizimkisi kaça satılır acaba merak etttim.....
Valla hocam herhangi bir çift çekirdeğe geçmeyeceksen hiç istifini bozma derim. onboard maceralarına falanda girme,toplam performansda fark olacağı açık fakat ekran kartını vadeye yayarsan bunuda kaybedeceksin. core2duo alamayacaksan windows performansını gözden geçir derim. kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme