Şimdi Ara

Unutkanlık (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
1
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *nameless*

quote:

Orijinalden alıntı: arghh

kenevir ile karıştırıyorsun

Hafıza için gayet etkli. Yanlız mide rahatsızlığı olanlarda problem yaratıyor.

hımm kullandın mı cidden işe yarıyan bir şey mi

Annem ve babam kullandı gerçekten işe yarıyor. Ama ülseri azdırıyor. Oyüzden bıraktılar.
  • quote:

quote:

fil hafızası mı iyiymiş , az bana da versene o hafızadan

geçenlerde benzer bir şey bende yaşadım tamamen unutabiliyosun isteyince

Şu işi bana da öğretin yav

hakan bunu ben yapıyorsam inan sen daha güzelini yaparsın emin ol

• kendini koşullandırmayla ilgili, başka bir ayrıntı yok. bir şeye odaklanıyosun, ilk başlarda zor geliyor, sonra alışıyosun. ki bunu yıllardır yaparım, çok faydasını gördüm
  • quote:

quote:

quote:

Yok yav yapamıyorum. Mıh gibi çakılı kaldı. Keser gerek sökmek için. Kafaya keseri geçirdinmi unuturum muhtemelen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok yav yapamıyorum. Mıh gibi çakılı kaldı. Keser gerek sökmek için. Kafaya keseri geçirdinmi unuturum muhtemelen

hakan bi ara konuşalım senle ..

green sen zaten beni şaşırtıyosun açıkcası hem o kadar duygusal olup o kadar unutkan olabilmen garip doğrusu yani bence duygusallık yok sende fazla

• Unutmak içinde zencefille çörek otunu kaynayan şalgama karıştırıp içmek iyi geliyor diye biliyorum.
  • yoo duygusalım, çok fazla hem de ama duygulanmakla unutmak ne alaka anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Unutmak içinde zencefille çörek otunu kaynayan şalgama karıştırıp içmek iyi geliyor diye biliyorum.

bir şeyide bilmeyin be kardeşim

unuttuğun şey büyük bir olasılıkla duygusal şeylerdir diye söyledim, günlük öğrendiğin şeyleri okuduğun kitabı niye unutmak isteyesin ki duygusallık ağır basmıyorsa unutmak çok kolay olur beynini yönlendirme açısından.. sanırım duygu his çok olmadığından unutmak kolay oluyo işte.. gerçi kişiden kişiye değişir diycem ama bilemiyorum nasıl değişir..

• işte senin anlamadığın nokta da o, bunun duygusallıkla alakası yok. unutmak istediğim zaman unuturum,geçmişte ne gibi etkisi olursa olsun, ister çok acı ister çok mutlu etsin, unutmak istiyorsam unuturum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hakan bi ara konuşalım senle ..

green sen zaten beni şaşırtıyosun açıkcası hem o kadar duygusal olup o kadar unutkan olabilmen garip doğrusu yani bence duygusallık yok sende fazla

Olur.

Şimdi iyiyim biraz. Onbeş-yirmi gün önce çok kötüydüm psikolojik olarak. Sebebini bilmediğim can sıkıntısı , mutsuzluk , hırçınlık vs.

• işte sana göre farklı olabiliyo demek ki

bana göre böyle değil

• quote:

Şimdi iyiyim biraz. Onbeş-yirmi gün önce çok kötüydüm psikolojik olarak. Sebebini bilmediğim can sıkıntısı , mutsuzluk , hırçınlık vs.

bu sadece bana oluyor sanıyordum, rahatladım şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenhell

işte senin anlamadığın nokta da o, bunun duygusallıkla alakası yok. unutmak istediğim zaman unuturum,geçmişte ne gibi etkisi olursa olsun, ister çok acı ister çok mutlu etsin, unutmak istiyorsam unuturum

Unuturmusun yoksa unutmuş gibi mi yaparsın ?

Unutmanın bukadar kolay olduğunu sanmıyorum. Hele birde duygusal bir olaysa. Belki de " unutmak " dediğin " umursamamak " tır

• quote:

işte sana göre farklı olabiliyo demek ki

bana göre böyle değil

sana göre bana göre olayı değil ki bu, bu tamamen irade farklılıkları, psikolojik birikimler, öğrenme teknikleri, bilinç yönlendirmeler. herkes aynı değil, olamaz zaten. ama öğrendiğim en kesin şey, bir şeyi istiyorsan, gerçekten istiyorsan, oluyor. olay sadece koşullanmada.

• quote:

quote:

bu sadece bana oluyor sanıyordum, rahatladım şimdi

Benden başkasınada mı oluyormuş
  • quote:

quote:

işte senin anlamadığın nokta da o, bunun duygusallıkla alakası yok. unutmak istediğim zaman unuturum,geçmişte ne gibi etkisi olursa olsun, ister çok acı ister çok mutlu etsin, unutmak istiyorsam unuturum

Unuturmusun yoksa unutmuş gibi mi yaparsın ?

Unutmanın bukadar kolay olduğunu sanmıyorum. Hele birde duygusal bir olaysa. Belki de " unutmak " dediğin " umursamamak " tır

net olarak unutmak mümkün değil zaten, bu kanıtlanmış bir gerçek, sadece bilinçaltına atma durumları, ket vurmalar, duvar örmeler. bu aşama aşama oluyor. hadi diyip birkaç saniye sonra olmuyor doğal olarak ama her defasında süre daha da kısalıyor. adım adım uyguladığın süreçleri hızlandırıyor beynin, algıların. tabi bu biraz da olayın büyüklüğüne göre değişiyor.
    bir örnek vereyim; unuttuğum ilk şey, daha doğrusu bunu uygulama kararı aldığım ilk şey bi arkadaşımın vefatıydı. şu anda başka bir arkadaşımı kaybetmediğim sürece yani o zamanki hatıralarımı gün yüzüne çıkartacak bir tetikleme olmadığı sürece, normal yaşantımda hiç bir şekilde hatırlamıyorum. hatta çoğu zaman birileri birşey söylediği zaman, onunla ilgili şeyleri hatırlamak için uzun uzun düşünmem gerekiyor, ki çoğu zaman hatırlayamıyorum.

• quote:

quote:

işte sana göre farklı olabiliyo demek ki

bana göre böyle değil

sana göre bana göre olayı değil ki bu, bu tamamen irade farklılıkları, psikolojik birikimler, öğrenme teknikleri, bilinç yönlendirmeler. herkes aynı değil, olamaz zaten. ama öğrendiğim en kesin şey, bir şeyi istiyorsan, gerçekten istiyorsan, oluyor. olay sadece koşullanmada.

sana göre bana göre olayı

• senden benden bizden
  • ama bak yine unuttun sopa
  • neyi unuttum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.