Şimdi Ara

UNUTKANLIĞI ÖNLEMEK ve hafızayı güçlendirmek için neler yapmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
24.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 31 i bırak
  • 21i başla
  • hafızayı güçlendiren bir ilaç istiyorsanız gingko biloba kullanmalısınız.yani bu bitkinin özelliği beyindeki kılcal damarları açık tutarak beyine bol oksijen gitmesini sağlamak ve hafızayı güçlendirmek.gerçekten tıp ta bu bitkiyi yararlı bulmuş ve ilaçlarını kullanmıştır.mesela tebokan isimli ilaç ginko içerir.
  • bizim psikoloji dersinde hoca beyin hiçbir bilgiyi silmez aksine beynin bizim hatırlayamadığımız bölümünde saklar ve o olayla ilişkili bir şeyi tekrar yaşadığımızda yeniden bilgi ön plana çıkar.unutma arka plana atma olayıdır demişti
  • ben birakamam walla,

    dogruya dogru

    quote:

    Orjinalden alıntı: thelastdevil

    31 i bırak
  • wallahi bu konuz karişik brisey.oncelikle bi doktora gitmek gerek cunku nedenlerini daha iyi bilirler beki vitamin eksikligi belki beynin farklı calisiyor sen beceremiyorsun falan filen farkli seyler olablir .
    melik duyar vardi fotografik hafiza teknikleri diye duymussunuzdur ben 5 yil once ondan bi hevesle aldim epey de yol kaydetmistim ama devam gerekiyor ve bizim alistigimiz dısında bi ezbercilik var eski bilgileri yikip yeni bir duzen kurmak zor ben yapamadim ancak kesinlikle işe yaricagini biliyorum

    ilginize ...
  • slm gerçekten güzel bir konu elimden geldiğinceve zamanım el verdiğinice bende bir kaç şey yazmak istiyorum.Bana kalırsa beslenmede çok önemli örneğin et yemeyen vejeteryan insanlarda unutkanılk daha fazladır. Ama buda tek başına çok bir anlam ifade etmiyor. Sonra örn. stres, yada kısaca beynin başka işlerle meşgul olma durumu gibi dikkati dağıtacak unsurlar var.ve şunu unutmayın beyin aynı anda olmasada yani mico saniye cinsinden bir çok nesneyi algılayabiliyor. ama sadece birine odaklanabiliyor.
    Başağrısı mide ağrısı vs. bunlar öğrenme halinde insanı daha çok meşgul eden ve odaklanmayı engelleyen rahatsızlıklar.yani yorgunlukta buna dahil. Bunların hepsi Fiziksel sorunlardır. Birde Ruhumuzun yorgun olması durumu söz konusu. stress aşk vs. gibi yoğun duygular. İnsanları çok etkiliyor. Ama yapmadığımız yada dikkat etmedğimiz bir şey var. hayatımızdaki herşeyi ders dinler gibi odaklanmayoruz. sorun buradan kaynaklanıyor. yada bişeyi öğrenemeyi çalışırken kafanızdaki diğer sorular yer yer öğrenmeyi bölüyor. Düşünün çok sevdiğiniz konudaki birşey kolay kolay unutuyormusunuz. Yada hayatta bir kaç kez başınıza gelebilecek bir durumu. Çünkü bunlara olan ilginiz ve dikkatiniz üst seviyede oluyor. Sadece hatırlamak istediğiniz şeye odaklanın ve o nesneyi o durumu farklı yönlerden ele alın. Çünkü çok kullanılan kelimeler en az dikkate alınanlardır. Öğünmek gibi olmasın ben hiçbirşeyi unutmam yıllar önceki en küçük ayrıntıyı bile. Ve yine kendimden örnek veriyorum. liseye başladığımda bir öğretmen beni test ediyor. Dikkat et ve hafıza testi. yaklaşık 2 sayfalık bir text tamamını okudu ve ben en ince ayrıntıları söyledim. Ama soru neydi hatırlamıyorum şuan :). Ama cevabı istanbuldu. yani çok kullandığımız kelimeleri öğrenirken pek dikkate almıyoruz. Kısaca bunların dışında başka bir neden yok. Bir durum daha var. Kendinize her zaman güvenin. Bana kalırsan herşeyin başı güven. daha basit bir örnek vereyim Bir fotoğraf cekiyosunuz ama odaklanmdan odak ayarı yapmadan ve sonra fotoğraf çıktığında resmin anlaşılır olmadığını görüyorsunuz.ve ayrıntıları seçemiyorsunuz. hatta bazen resim anlaşılmıyor bile.
    Tıpkı hafıza gibi. Bu nedenlenleki isteiğdimiz şeye odaklanmak ve dikkat etmek herşeyden önemli. Diyorum fakat ben acle yazıyorum bu yazıyı. artık aklıma ne gelirse idare edin. :)

    Düşünün ezberci eğitimin başarız olduğu bir gerçektir. ama nedenin hiç düşündünüzmü? Ezber yaparken kelimeler ezberleniyor. yani beyin tarafından algılanıp resime görsel hafızaya dönüştürülmüyor.resim hafızası genel olarak insanlarda daha güçlüdür.İllede gözlerimizle görmemiz şart değil birde beyin gözümüz var. dedimya bir şeyi görür algılarsanız hemen aklınıza görsel olarak başka bir öğe gelcek ve o öğeye beyniniz yorum getirecek.Tüm duyu organları çalışan bir insan düşünün tehlike anında düşünün yani ani karar verme durmunu bu durumda sizi hangi duyu organınız yönlendirecek. arkadan gürültü sesi önden bir araba gelse siz arkadaki ses değilde gördüğünüz arabadan kurtulmak için hamle yapacaksınız yani gözler normal bir insanda öncelik teşkil ediyor. aynıo şekilde gözleri görmeyen insanalrın duyu ve algılama yetekelerini çok gelişmiş olduğunu görürüz.ASlında herşey bizim alışkanlık durumuzdan ve bir öğeye odaklnamyala alakalı belki bu örnekleri vermesem. yukarıdaki paragraftan buralara kadar gelinemeyecekti.

    Eğer tıbbi bir sorunu yoksa. Kısaca bol bol beyin egzersizi yapman gerek hafıza da bir yetenektir.Tıpkı ipte yürümek, şarkı söylemek gibi....




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.