Şimdi Ara

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmemesini önlemek için windows kapatıldı"
    UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

vsvs............

şeklinde bi hata alıyorum..

HDD mi sorun var??
    anakarttamı?
    bios da mı?

pc nin bütün parçalarını söktüm tekrar taktım.
    ztn son 1 aydır kafayı yemiş durumdaydı
    hergün windows çöküyordu

lütfen yardım ..

• ENSON BİYAZILIM FİLAN YÜKLEDİNMİ ONDANDA YAPA BİLİR BU ARIZANIN İLK ÇIKIŞINI BİR DÜŞÜN NASIL GERÇEKLEŞTİ BAZI YAZILIM SÜRÜCÜ VS DONANIM OLSA BİOS HATA VERİR DİYE DÜŞÜNÜYOM BUNU Bİ DÜŞÜN OLMASA FORMATLAYIM TEMİZ KUR ZATEN ÇÖKÜYOR VS DEMİŞ SİN ZAMANIDA GELMİŞ
  • o/c denemesi sonrası aynı hatayı almıştım. eski değerlerine getirip windows en son iyi yapılandırma ile yüklediğimde sorunu çözmüştüm. sana da yardımcı olur umarım. kolaylıklar...
  • hayır arkadaşlar bu o/c ile ilgili değil bu bir tür virüs çeşididir.ben kendin teknik servis de çalışıyorum
    şuana kadar gelen 5-6 makina da da aynı sorun var mavi bir ekran çıkıyor ve boot volume diye bir ileti veriyor sistem çökmüş kardeş geçmiş olsun tekrar sistem kuracaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yetonyali

hayır arkadaşlar bu o/c ile ilgili değil bu bir tür virüs çeşididir.ben kendin teknik servis de çalışıyorum
    şuana kadar gelen 5-6 makina da da aynı sorun var mavi bir ekran çıkıyor ve boot volume diye bir ileti veriyor sistem çökmüş kardeş geçmiş olsun tekrar sistem kuracaksın.

boot virüsü mü?? way be adı nedir?
  • sen ne demek istiyorsun.bilmiyorsan öğrenmiş oldun işte.
  • arkadaşlar teşekkür ederim ama..
    uzun süredir devam eden bu sorun yüzünden
    bilgisayarı en az 40 kere formatladım

ve hala devam ediyor...
    şu anda 41. kere formatlasam.. windows u kursam.. 1-2 yeniden başlatmadan sonra çökecek.. ya da durduk yerde donacak vs..
  • up
  • Aynı sorun bende de var, beni mahvetti.. son 1 aydır arada sırada oluyordu, fakat 2-3 gündür 5-10 dk da bir veriyor. Hiçbişey yapamıyrusn. Defalarca kez fomat attım. Sırf bu konu ile ilgili bu akşam 2 başlık açtm. Mesele nedir anlayabilmiş değilim, tek bildiğim bunun virüs falan olmadığı.. Bilen varsa yardım etsin..
  • öncelikle hdd satami idemi eğer ide ise aşağiyi oku aksi halde hiç bakma

Arkadaş hdd için kullandiğin kablo 40 ide connector kablosumu ? eğer böyle ise 80 udma connector kablosu takip denermisin ?
  • hdd'im ide
    bende kablolardan şüpheleniyorum...
    80 lik ide kablom vardı..
    baya bi buruş buruş olmuştu.. o bozulmuştur die çıkardım onu.. 40 lık taktım..
    gidip 80'lik yeni biane alıp denesem ii olur..

ayrıc ayrıca HDD in boot sektörleri bozulmuş olabilirmi..
    UNMOUNTABE BOOT VOLUME .. birleştirilemez BOOT bölümü vs. anlamı çıkarabilirmiyiz burdan

EDIT:

http://support.microsoft.com/?kbid=297185
    darpa975 arkadaşımızın PM ile önerdiği bu linkte aradığımız bilgiler var .. çözüme yardımcı olacaktır sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wk -- 7 Ağustos 2005, 10:15:43 >

• Benim HDD sata, yine de aynı hataları veriyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_3662276/tm.htm
  • quote:

osman arslan :
    PCm FAULT IN NONPAGED AREA hatası verip kapanıyor. kısa bir araştırmadan sonra bunun

Ana bellek arızası,
    L2 bellek arızası,
    Video RAM arızası.

manalarına gelebileceğini öğrendim.. Uzun zamandır sorunların ekran kartımdan kaynaklandığını düşünüyordum.. (GeForce FX 5200 256 mb) ve;

VIDEO RAM: ekran kartinin uzerinde, icinde ekrana gonderilecek datalari tutan ram. buyuklugu dogrudan ekran cozunurlugunu ve renk derinligini etkiler. pc sistemlerde mode 13 icin olan a000dan, text mode icin olan monochrome icin b000dan renkli icin b800den ba$lar. (kaynak: ekşi sözlük)

ipuçlarını birleştirince sorunun VIDEO RAM arızası olduğu fikrine odaklandım.. Anakartım p4V800-x, acaba anakartımı mı değiştirmeliyim, yoksa ekran kartımı. Zira bir teknik servi elemanı anakartımı değiştirmem gerektiğini söyledi, eğer anakartımı değiştireceksem hangi marka ve model (kişisel olarak asus tercih ederim) tavsiye edersiniz..Ekran kartımı saacaksam da yerine ne almalıyım.. Piyasadaki en iyi ekran kartı nedir..

senin hata biraz farklı dimi ... FAULT IN NONPAGED AREA gibi :)

• Ben d bir sürüü hata veriyor, teker teker hepsini deniyor sanki, ve bu başlıktaki hatayı da veriyor yani; UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME.. o nedenle yazdım..
  • formatla beraber fdiskte yapıormusn? yapmıorsan bir onu dene ama bence senin sorunun 40 lık kablodan kaynaklanıor
  • ya kardeş o sorun kesinlikle virüs degil.anakartındaki bi problemden dolayı harddiskin düzgün çalışmayabilir.yada hdd kablonda bi problem var .bendede aynı problem vardı sürekli mavi ekran geliyodu.hemde binbir çeşit.unmountable boot volume de geliyodu başkada.hem windows çöküyo hemde ayda bir hdd bozuluyodu.anakartı degiştirdim geçti.bence senin sorunun büyük ihitimal anakart.başka bi anakartla denesene imkanını varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: yetonyali

sen ne demek istiyorsun.bilmiyorsan öğrenmiş oldun işte.

kimse virüs olduğu konusunda fikir yürütmemiş senin dışında. bende boot virus mü diye sordum ve adını biliyorsan yaz öğrenelim, paylaş bizimle dedim. banlanacak naptım ki? niye celallendin?
  • Anakartda olabilir. Ancak harddisk de bad sector de olabilir. Tavsiyem anakrtın üretici sitesinden ilgili utility programını indirip low level format atmandır.
  • arkadaşım senin makinan da sp1 ya da sp2 yüklü mü aynı sorun müşterinin makinasında da oluyordu.
    2 kere aynı şey olmuştu daha sonra sp2 yükledim hiç bir sorun çıkmadı hata felan da vermiyor artık.anlayacağınız bu virüs sadece sp2 ile önlenebilir.Kafanıza dank etti mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yetonyali

arkadaşım senin makinan da sp1 ya da sp2 yüklü mü aynı sorun müşterinin makinasında da oluyordu.
    2 kere aynı şey olmuştu daha sonra sp2 yükledim hiç bir sorun çıkmadı hata felan da vermiyor artık.anlayacağınız bu virüs sadece sp2 ile önlenebilir.Kafanıza dank etti mi

kardeşim bence sen anlamıyon bu işten adamı güldürme ne demek virüs ya hala daha iddaa ediyon. ne virüsü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.