Şimdi Ara

Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Peki, en "odyofil" sizsiniz. Ha bir de altın kulak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CircassiaN98 -- 23 Kasım 2021; 23:36:34 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın şu an bu söylediğiniz hiç inandırıcı gelmiyor. Yani kısaca yalan konuşuyorsunuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kişisel deneyimimi size ispatlamak gibi bir derdim yok ama yalan söylüyorsunuz demek çok garip. Hayatınız yalan söyleyen insanlarla doluysa ilk önce onlarla sorununuzu çözün. İftira yalandan daha kötü bir şeydir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 24 Kasım 2021; 0:4:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt

    Hala cevap veriyor olmanız garip geliyor, ispatlamam gereken şeyi ispatladım. Sizin elinizde ne var 15 KHz Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdi 


    Belki yazdıklarınızdan utanırsız tekrar atayım CD kalitesi 44100 Hz miş, odyofil diye dalga geçeceğinize öğrenin bakın 8 saniyede yanıp sönüyor fark. 8 saniye yeterli gelmediyse Youtube'un döngü özelliğini açın bir kaç bin tekrarda fark edersiniz.


    CDDA 44100 - 48000 örnekleme farkı - YouTube




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 24 Kasım 2021; 0:12:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Siz anladığımı söylediğim ve emeğinize teşekkür ettiğim mesajımı okumadınız sanırım. Ben tartışmayı bu sığlığa sokacak biri değilim merak etmeyin. Başından belliydi yine olayın tartışmak değil galip gelmeye çalışmak olduğu, yine şaşırmadık.

  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt

    Neden dalga geçiyorsunuz o halde ?

    Galip gelecek bir şey yok, bir çok insanın tecrübesiyle dalga geçiyorsunuz. Siz sesin detaylarını anlamak zorunda değilsiniz ama bu mesajları okuyan insanlar biraz olsun daha doğru bilgiye sahip olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 24 Kasım 2021; 0:18:42 >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    O mesajdan bahsettiğiniz durumu anlamadığımı ve diretmeye devam ettiğimi mi çıkardınız yani? Benim amacım hiçbir zaman ya şu insana bir haddini bildireyim ya da geri adım atmamam lazım ilkelliğinde olmadı. Elimden geldiğince her şeye rasyonel yaklaşmaya çalışıyorum. Çünkü amacım sürekli daha az yanlışa doğru gitmek ve daha az yanlışa doğru gitmeyi öğrenmek. Zaten konu da hayli kavramsal. Dolayısıyla kaprisli biri bile olsam evet ya öyleymiş diyememem için bir sebep yok ki öyle biri olmadığımı düşünüyorum. Anlattığınız durumu da evet cd kalitesi = 16/48'miş diyerek kapatmadım zaten kafamda. Anlattığınız kısmını anladığımı ve durumu fark ettiğimi söyledim. Bununla beraber araştırılmak üzere başka şeyler belirdi kafamda onlara yöneleceğim. Çünkü genel geçer olmuş bir kavramla pratikte bir uyuşmazlık olduğu belli. Konu da basit olduğuna göre bunun bir açıklaması olmalı diye bir hipotez oluşturdum.

    Bana düzgün müzik dinlemeye başlarsanız bunu nasıl yazdım dersiniz dediniz ben de onu neden ve ne keskinlikte yazdığımı açıkladım. Sonra mesajımı alıp "Bu cevabı şu anki şartlarda veremezsiniz zaten." dediniz. Bence bu seviyeyi düşürüyordu zaten ya da en azından ben böyle bir his aldığım için peki en odyofil sizsiniz diyerek çekilmek istedim.

    Birçok insanın tecrübesiyle dalga geçiyorsunuz derken neyi kastettiğinizi anlamadım.





  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt
    Ünlü şarkıcı Adele, yeni albümü için Spotify'daki 'Karışık Çal' butonunu sildirdi
  • İlk etapta bu konuyla alakalı tartışmaya gireceğimi düşünmediğim için iğneleyip geçmek istedim. Tabi bunda o mesajın sahibine ön yargılı yaklaşmamın etkisi büyük. Kafamda belli bir insan tipi canlandı ve onunla eşleştirdim. Savunmuyorum arkasını açıklıyorum sadece. Tartışmaya girdiğimizi kabul ettikten sonra da tartışma nezaketine ve kurallarına uymaya çalıştığımı düşünüyorum. Yani o mesaj olmamış evet. @Mr. Jingles tan özür diliyorum.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    Kişisel deneyiminizden bahsetmiyorum. Yalan söylediğinizi söylüyorum. 44.1 ile 96 arasındaki farkı duyamazsınız. İnandırıcı olmaya çalışmayın daha da komik oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda 44.1 i duymak şeklinde bir ifade teknik olarak pek de doğru değil aslında. Çünkü burada frekanstan değil dosyaların örnekleme oranlarından bahsediyoruz. Dolayısıyla @Drahmizm 20 khz hatta 18khz üstü frekansları duyabildiğini iddia etmiyor zaten. Yani 44.1 khz ile 96khz arasındaki farkı değil bu şekilde oluşturulmuş ses dosyaları arasında fark duyabildiğini söylemek daha doğru olur formal olarak. Çünkü bu noktada olayı yalana götürmek pek mümkün olmaz. Dosyaya eklenen yeni verileri duyamıyoruz ama daha önceki mesajlarda konuştuğumuz durumlar nedeniyle oluşan bir takım değişiklikleri duyabiliriz. Yani bahsettiği %100 oranda doğruyu seçme mevzusu zorunlu olarak 44.1 in limitleri dışında olan yeni verilerin yarattığı farkı hissetmeye dayanmıyor. En azından ben böyle alıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CircassiaN98 -- 24 Kasım 2021; 1:5:24 >
  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt
    Özüre gerek yok. Ortada hakaretamiz bir ifade yok sonuçta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.