Şimdi Ara

Üniyi Bırakıp Esnaf Olmak (Ciddi, Yardım Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankara/Polatlı'da 2 yıllık Rtv okuyorum severek geldim ama üniversite hayatı bana göre değilmiş onu anladım,

Yurtta kalıyorum şuanlık hayat masrafım yok yurt sağolsun 11 tl veriyor günlük yemek parası,

İlk yılımı bitirip üniyi bırakmayı-askere gidip gelmeyi ve 2 yıl orada burada çalışıp para biriktirmeyi düşünüyorum,

2 2-5 yıl sonra da tost dükkanı veya internet cafe açmayı hayal ediyorum.

KİMİNİZE ÇOK KOMİK GELEBİLİR BU YAZDIKLARIM HERKESİN DÜŞÜNCESİ FARKLI SONUÇTA KIRMADAN SÖYLEYEBİLİRSİNİZ
    OLUMLU, OLUMSUZ YORUMLARINIZ ÖNEMLİ BENİM İÇİN. TEŞEKKÜR.

• Bende bıraktım üniversiteyi napacağıma dair fikrim yok malesef ticarete atılmak istiyorum ama çok kararsızım. Biraz yazılım temelim var kurslara gidip sertifika fln almayı düşünüyorum hiç yoktan iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ṯıbbi Atık !!

Bende bıraktım üniversiteyi napacağıma dair fikrim yok malesef ticarete atılmak istiyorum ama çok kararsızım. Biraz yazılım temelim var kurslara gidip sertifika fln almayı düşünüyorum hiç yoktan iyidir.

Benim artık kitaptır evraktır görcek gözüm kalmadı midem bulanıyor herdefasında oldum olası okulu sevmedim

benimde muhasebe sertifikam var kursa gitsem birşeyler çıkartabilirim ama oda aynı kapı ders
  • bu memlekette ekonomik özgürlüğünüzü kazanmanız pek mümkün değildir.

hele ki aktif gelirli bir meslek seçerseniz yatırım yapmaya, yükselmeye vaktiniz olmayacaktır.

yani para kazanmak için belirli bir yol seçeyim dürüst ahlaklı kalayım bana vakit kalsın gezeyim tozayım kendime vakit ayırayım diyorsanız gerçekten zor bir durum.

ben söylediğiniz evreleri geçirdim şuan bir şekilde ya sevdiğim bir aktif gelir getirisi olan bir işle yada pasif gelir kaynağıyla minimalize yalnız bir hayat yaşamayı planlıyorum.

şuan üniversiteyi bırakmadan önceki hayatımı deli gibi özlüyorum. keşke burslarla başarılarla geçim derdi olmadan sadece bilimle ilimle lisans yüksek lisans doktora koşturup dursaydım.

esnaflık yaparken zamanınız üç kuruş para kazanmanız haricinde boşa gidiyor. parayla zamanınızı satın alamazsınız.
  • internet kafe işi yaş.

ben de işi bırakıp ticarete atılmak istiyorum ama kafe denedik olmuyor.

para basan kafeler var ama onların mekan güzel para harcanmış oluyor. 20-25 bin masrafla açılan kafe bir parlıyor bir sönüyor. bir süre sonra para da kazandırmıyor. ancak masrafıyla biraz harçlık çıkardı birkaç sene. sonra iş bitti.

yine iş yapacak pahalı konuma bakıyor biraz ama yieyecek sektöründe daha iyi para var gibi geliyor. arkadaş dönerci açtı 2-2.5 masrafla, kafeden iyi kazanıyordu. ama daha çok ilgi istiyor o iş ona göre de daha çok kazandırıyor.

istanbulda 20 milyon aç var. oraya git ekmek arası kaşar sat yine köşe olman işten değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 11 Ekim 2017; 23:41:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.