Şimdi Ara

Üniversiteye kayıt yaptırdım fakat yoklama kaçağıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
32.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaşım 23, askerlik tecil hakkım 31.12.2019 da son buldu ve yoklama kaçağı durumuna düştüm,yaşım dolduğu için de açıköğretim lisesinden tecil işlemini uzatamadım. 2020 yks tercih sonuçlarından sonra balıkesir üniversitesine kayıt yaptırdım (05.10.2020) tarihinde.


    dün askerlik şubesine gittiğimde bana yoklama kaçağına düştükten sonra kayıt yaptığın için tecil hakkım olmadığını söyledi. şok oldum resmen. bütün planlarım alt üst oldu. şubedeki kadın ve birkaç arkadaşım okuluna devam et bi sıkıntı çıkmaz sadece günlük 6 tl para cezası yazılıyor dedi. fakat benim çalışıp para kazanmam şart aynı zamanda. özel sektör askerliği tecilli istiyor zaten.


    özetle bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı bu işlerden pek anlamıyorum herhangi başvurabileceğim durumu anlatıp dilekçe yazabileceğim bir kurum var mı ? sizin veyahutta çevrenizde bu tarz bi durum başına gelmiş olup düzeltebilen var mı ? ne yapabilirim çalışma konusunda? iş yerlerine yönelik bi düzenleme var mı bu konuda?


    ayrıca dün kyk kredi/burs başvurusu yaptım bu durum onu da etkiler mi?








  • ?

  • beyler kimse bilmiyor mu?

  • normalde başvuru yapmadan önce askerlik şubesine gidip bakaya durumunu kaldırıp okul senin kaydını alması gerekti. bakaya kaçak durumunu kaldır bir miktar ceza çıkacak ödeyip yeni bir celp tarihi verecekler sana o tarih gelmeden önce öğrenci işleri ile görüş ben öğrenciyim askerlik tecil olmadı diye. öğrenci belgeni alıp şubeye götür.

    gelişmelerden bilgilendir beni.

  • Oluruna Bırak! kullanıcısına yanıt

    hocam teşekkürler cevap için umut ve moral oldu sağolasın.


    yalnız bakaya durumunu kaldırmak tam olarak nedir yapılan işlem türü ne oluyor? araştırdım fakat net cevap bulamadım. nette bakaya durumu ve yoklama kaçağı durumları birbirinden farklıdır yazıyor ayrıca.

  • tecrübem yok bende nette bulduklarımı söyledim.

    Yoklama zamanı gelmesine rağmen askerlik şubesine gidip muayene olmayan ve askere gitmek için gerekli yasal işlemleri başlatmayan kişiler yoklama kaçağı olarak adlandırılır. Kişinin tecili yoksa yani eğitim yada sağlık gibi geçerli bir mazereti yoksa ve kişi mazereti olmamasına rağmen zamanında askerlik şubesine giderek yoklama işlemlerini yaptırmadıysa bu kişi yoklama kaçağı olarak kabul edilir ve yoklama kaçaklarına uygulanan cezai işlemlere maruz kalır.

    Bakaya Kalmak Ne Demektir?

    Bakaya kalmak kısaca askere gitme vaktiniz gelmesine ve her hangi bir tecilinizin bulunmamasına rağmen askerlik yoklamanızı yaptırdıktan sonra askere gitmemeniz anlamına gelmektedir. Kişi vakti gelmesine rağmen askerlik şubesine hiç uğramaz ise önce yoklama kaçağı sonrasında da bakaya olur. Bakaya kalmamak için askerlik vaktiniz geldiğinde tecilli durumda değilseniz askerlik şubesine gitmeli ve askerlik yoklamasını yaptırmalısınız.

    böyle yazıyor.

    öğrenci işleriyle konuştun mu önce onlarla iletişim kur benim askerlik tecilli gözükmüyor de onlar şubeye yazı gönderebilir bu olmadıysa şubeye git okula kayıt yaptırdığım için kaçak durumuna düştüm para cezasını öde yeni celp tarihi verirler galiba ondan sonra tekrar öğrenci belgeni alıp yine öğrenci işlerine giidp askerlik şubesine tecil ettirmek istiyorum de başkada yapacak bi şey yok galiba. bende merak ettim haber edersin.








  • Şu videolardaki adımları uygulayınız. Yoklama kaçağı durumundan kurtulursunuz. İşlemlerin sonunda askerlik durum belgenizde "01.02.2021'e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur" yazacaktır.
    Daha sonra ünv. öğrenci işlerine dilekçe ile başvurup tecilinizin yapılması için başvurursunuz. Birkaç ay içinde hallolur. Eğer olmazsa okulu dondurup askere gitmeniz gerekir. Asker kaçağını çalıştırmak suç. Ama sigortasız çalışırım derseniz olabilir.




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    teşekkürler cevap için. tecil olup olmaması hangi duruma göre belirleniyor bir bilginiz var mı? riske atmayıp bu şekilde devam mı etsem acaba kafam çok karıştı😣

  • kaledal00 K kullanıcısına yanıt

    Şuan yoklama kaçağı gözüktüğünüz için tecil yapılamıyor.

    Videodaki adımları uygulayıp işlemleri tamamlarsanız askerlik durumunuz [b]01.02.2021'e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur[/b] olacaktır. Bu şekilde yoklama kaçağı durumunuz ortadan kalkacağından tecil için önünüzde bir engel olmaz diye düşünüyorum.


    Ama ASAL bunun çetelesini tutuyorsa bir kere yoklama kaçağına düştünüz teciliniz yapılamaz derse

    ya askere gidene kadar kaçak göçek idare edeceksiniz ya da en iyisi okulu dondurup askere gideceksiniz.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    teşeklürler şuan için e-devletten yoklama başvurusu yaptım. yarın aile hekimi muayenesi için gideceğim. bakalım sonuç ne olacak. olursa olur, olmazsa gidicez artık herşeyde bir hayır var.😄


    Üniversiteye kayıt yaptırdım fakat yoklama kaçağıyım
  • Bende sizinle aynı durumdayım . Acaba tecil yatırabildiniz mi? Yoksa gidecek misiniz? .

  • yok hocam çok yol denedim olmadı maalesef. tek umudum artık yasa değişikliği şuan bu durumda olan 500.000 kişi var. twitter üzerinden sürekli gündem çalışması. bakanlara vekillere ulaşım sağlıyoruz.3-4 adet wp grubumuz var yaklaşık bin kişilik. ben her ihtimale karşı yoklamamı yaptım şubat ayında gidebilmek için. şubat celbi için son başvuru kasım sonu bilginiz olsun.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmtKkl17 -- 28 Haziran 2021; 20:22:6 >
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmtKkl17 -- 28 Haziran 2021; 20:22:28 >
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmtKkl17 -- 28 Haziran 2021; 20:22:47 >
  • Dostum son durum ne benimde benzer durumum var bana ulaşabilir misin bir kaç şey sormam lazim

  • dostum yoklama kaçağı iken üniversiteye nasıl kayıt yaptırdın. Şu an bende yoklama kaçağı durumundayım üniversite kayıt yapar mı yapmaz mı bilmiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hrnoz

    dostum yoklama kaçağı iken üniversiteye nasıl kayıt yaptırdın. Şu an bende yoklama kaçağı durumundayım üniversite kayıt yapar mı yapmaz mı bilmiyorum.

    bende bunu merak ediyorum aynı durumdayım asker kaçağı olarak üniversiteye nasıl kayıt yaptırdın e devletten mi? ben kayıt yaptırsam gerisi kolay.

  • Bende edevlette 2021 aralığa kadar tecilli gözüküyordu okula kaydımı yaptırdım tecilim silindi şubeye gidince kaçaksınız dedi. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı acaba

  • Hocam halledebildiniz mi acaba nedir son durum ben de aynı durumda olacağım önümüzdeki sene yoklama kaçağı olarak üniveristeye kayıt yapabilir miyim

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.