Şimdi Ara

Üniversiteler arası bölüm değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben kamu yönetimi okuyorum manisa da ancak bölümümdende yerimdende memnun değilim örneğin izmirde maliye bölümüne geçiş yapabilirmiyim.Sabah beri araştırıyorum net bi cevap bulamadım lütfen kesin bilgisi olmayan yazmasın. Şimdiden teşekkürler

• Yada bir sene daha sınava girsem izmiri kazansam diyelim girdiğim derslerden muaf olurmuyum
  • yatay geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin öğrenci işleri ile temas kurun.
  • lütfen yardım
  • Üniversiteler arası yatay geçiş aynı bölümler arasında olur. A üniversitesi iktisattan B üniversitesi maliyeye geçiş yapamazsınız.
    Bir daha sınava girseniz ve kazansanız ortak dersiniz varsa sadece ortak derslerden muaf olursunuz. O da eğer ders içerikleri ve kredileri aynı ise. Buna karar verecek olan fakülte yönetim kuruludur.
    Üniversite içerisinde bölümlerarası yatay geçiş vardır bir de. Eğer istediğiniz bölüm kontenjan vermişse ve şartları sağlıyorsanız geçebilirsiniz. Ama farklı üniversiteye geçecekseniz ancak kendi bölümünüze yatay geçiş yapabilirsiniz.

Örneğin, A üniversitesi psikoloji bölümünde aldığınız Gelişim Psikolojisi 2 kredidir. Siz tekrar sınava girip PDR kazandınız. PDR bölümünde Gelişim Psikolojisi 3 kredi ise dersten muaf olamazsınız. Tam tersi durumda ise, yani 3 kredi aldınız ama gittiğiniz okulda 2 kredi ise muaf olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volksdeutsche -- 31 Temmuz 2013; 4:38:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÖZEL TIP ÜCRETLERİ TAM LİSTE
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.