Şimdi Ara

Üniversitede Ortam Sorunsalı ( Deneyim içerir ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
27
Favori
12.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya çekingensek, ya başkalarının dediğini çok önemsiyorsak ya da bir yeteneğimiz yoksa gruplara katılamıyorsak, kendim için değil ama bu sorunları yaşayan çok kişi var. Hocam iyi hoş deneyin, deneyin elbet birini bulursunuz demişsiniz ama denemek de bazen zordur, üstteki yazınızda da toplumsal önyargılardan bahsetmişsiniz; şu önyargılar çoğu gencin kapasitesini çürütmüştür aynı zamanda da asosyallik ya da utangaçlık sorununu yaratmıştır. Bu bakımdan da gençlere çok iş düşüyor. Umarım anlamışsınızdır ...
  • Cok dogru tespit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın üstadım bu kısımı atlamışım.Bu konuya değinmek istersem şöyle bir giriş yapmalıyım.Tam anlamıyla kurtulamayız ki uzun vadede kurtulamayacağımız ufukta gözüküyor.Nedeni gayet basit sadece kendi çevremiz değil bulunduğumuz toplumda ki bir çok çevrede bu sorun yaşanıyor.Dil gibi düşünün hocam dil yeni bir dil öğrendiğimizde ve öğrenmeye devam ettiğimizde aksanımız hiçbir zaman o dilin sahipleri gibi çıkmaz ne kadar geliştirirsen geliş bütün benliğinle aksanı başarılı yaptığını sandığında bile bir noktada patlak verir Türk aksanın :) bu çekingenlik meret'i de böyle bir şey işte kendi benliğimizi yavaş yavaş kazandığımız süreçte hep içimizdeydi çünkü baştan ekilmişti tohumları her seferinde tanımadığımız bir yüz tarafından olsa da kontrolsüzce sulanıyordu.Ben size kökünden söküp atın demiyorum içinize sığmayıp uzayan dalları kesin üstadım kesin ki biraz daha altta ki dalı kesebilecek alanı açın kendinize.Yoksa o çiçek büyür büyür sığmaz taşar durduramazsın.Sen güneş görmeyen bir yere koyarsın büyümesin diye hiç tanımadığın birisi iyilik yaptığını sanarak ışık sağlar filizlendirir.

Ek olarak şunu belirtmek isterim ki insan psikolojisi açısından bir iç sesimiz var sürekli kendimizle konuştuğumuz bu iç sesimiz yenilikten çok hasarı en aza indirgeme mekanizması ile çalışmaktadır.En basitinden markete girdin para üstü artan beş kuruşu bekleyip beklememek konusunda bile bu iç ses devreye girer direk kontrolü ele alır ve hasar kaydı oluşturup sana en kötü çıkabilecek sonucu tek sonuçmuş gibi gösterir.Direk kurarsın kafanda "Beş kuruşu bekliyor cimri diyecekler" bir diğer ses "Beş kuruşu bırakıyor artist mi sanıyor kendini diyecekler" diyerek senin kafa karışıklığından yararlanıp hasar kaydını en düşük olarak belirleyeceği şeyi önüne sunar.Sen bu ses dost gibi gözükse de yeniliğe açık olmayan yozlaşmış bir mikroptur.Sen onu dinlemediğin sürece verdiği etki azalmaya başlar.Bak azalır diyorum biter demiyorum.Deneye deneye kontrolü ele geçirirsin ve esaretten kurtulmak için emeklemeye başlarsın.

Denemek zor mudur ? Kesinlikle çok zordur.Peki kendine şu soruyu sor başkasının deneyip bir şey kaybetmeyip kazandığını gördüğünde o oluşan acı hissi daha zor değil midir ?

Sevmek seni aciz yapmaz tamamlar.
    Reddedilmek seni yerin dibine sokmaz hırslandırır.
    Kaybetmek azizim kaybetmek seni başta üzer gibi yapar ama üzmez hatalarını görmeni sağlar.
    Ve denemek seni küçük düşürmez , seni yüceltir çünkü sen diğer insanlara göre cesaretlisin belki çok başarılı bir denemeci değilsin fakat iç sesini bastırabilecek kadar cesursun.

• +++++++++
  • Thelonious T kullanıcısına yanıt
    Hocam sen city of light'daki telonius musun?
  • Thelonious T kullanıcısına yanıt
    Muhteşem yazmışsın.

• Benim Işıklar Şehrimde kötülük yok üstadım tek farkımız o :)
  • uAhmetcanX kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam umuyorum ki okuyan arkadaşların içinde bir nebzede olsa kıpırtı uyanmıştır.
  • 5 kişilik arkadaş grubuyduk Universitede..
    Okul bitti hala beraberiz
    Gurubu kurmayı bileceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21Temmuz -- 17 Ağustos 2017; 12:19:6 >
  • Az daha yazın yav okumadi çok hoş oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    Olm sen 99 lusun bu sene uniye basliycaksin.Abilerinin,buyuklerinin deneyimlerini millete satmaya utanmiyo musun?

• Hep şans meselesi aslında. Kendiniz olun, şansınıza çevrenize de düzgün insanlar düştüyse çok güzel bir çevreniz olabilir. Biz 15 kişilik bir arkadaş grubuyduk, hala daha ayda bir görüşürüz birbirimizin doğum günlerini kutlarız aksatmadan mezun olalı 2 yıl oldu. Ve ne bir yapmacıklık ne başka bişey herkes neyse o. Dediğim gibi şans meselesi en basidi 6-7 seneevvel sınava girdiğimde okuduğum bölüm yerine başka bir bölüm gelipte hiç kafama uymayan insanlarla karşılaşabilirdim

• Aynen öyle . Ölçülü narsisizm en iyisi . Tecrübeyle sabittir.

• Doğru ama Hukuk için geçerli değil hiçbiri. Bizde devam zorunluluğu olmadığı için 2.dönem hiç gitmedim. İlk dönem haftada 1 medeniye gittim. Bir kere gördüğüm adamı bir daha hiç görmedim. Okul hep boş yav :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiem for a Dream

Doğru ama Hukuk için geçerli değil hiçbiri. Bizde devam zorunluluğu olmadığı için 2.dönem hiç gitmedim. İlk dönem haftada 1 medeniye gittim. Bir kere gördüğüm adamı bir daha hiç görmedim. Okul hep boş yav :D

Harbi yav hukukta nasıl arkadaş edineceğim ben 200 kişilik sınıfta
  • Bir şeyleri tamamen şansa bırakmakta doğru değildir üstad herkes senin kadar şanslı olamıyor maalesef
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.