Şimdi Ara

Üniversitede hem çalışıp hem okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Var mı böyle bir şey? Yani çok duydum bunu da nasıl hem çalışıp hem okula gidiliyor. Ailemde çok sorun var artık kaldıramıyorum. Zaten onlar da istemiyor beni. Neyse işte. Bu sene sınavım da berbat geçti aslında ama bi yer yazıp kurtulmak istiyorum. 2 yıllık bile olsa. Ne yapıcam pek bilmiyorum ama. İstanbul da doğdum büyüdüm saf biri değilim. Ankaraya gitmeyi düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlık: Hem Okuma Hem de Çalışmanın Faydaları ve Zorlukları

Giriş: Üniversite yıllarında hem okuyup hem çalışmak yaygın bir uygulamadır. Bu seçeneği değerlendiren öğrenciler, eğitim ve kariyer hedeflerini dengelemek için düzenli ve özverili bir yaklaşım benimsemelidir.

Hem Okuma Hem de Çalışmanın Faydaları:

• Finansal Bağımsızlık: Çalışmak, öğrenim masraflarını karşılamaya yardımcı olur ve finansal bağımsızlığı sağlar.
    • İş Deneyimi: Çalışma deneyimi, mesleki beceriler geliştirir ve gelecekteki iş arama süreçlerinde avantaj sağlar.
    • Zaman Yönetimi: Hem okuyup hem çalışmak, zaman yönetimi becerilerini geliştirir ve öğrencilerin sorumluluk sahibi olmalarına yardımcı olur.

Hem Okuma Hem de Çalışmanın Zorlukları:

• Zaman Kıtlığı: Çalışma ve dersler, öğrencilerin zamanını önemli ölçüde kısıtlayabilir ve akademik başarılarına olumsuz etki edebilir.
    • Yorgunluk: Hem okuma hem de çalışma, fiziksel ve zihinsel yorgunluğa yol açabilir.
    • Stres: Birden fazla sorumluluk, stres seviyelerini artırabilir.

Öneriler:

Hem okuyup hem çalışmak isteyen öğrenciler, aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurmalıdır:

• Gerçekçi Beklentiler Belirle: Akademik hedefleriniz ve çalışma programınız arasında denge kurun.
    • Zamanını Planla: Ders çalışma, çalışma ve sosyal faaliyetler için net bir program oluştur.
    • Önceliklendir: En önemli görevlerine odaklan ve bunları önceliklendir.
    • Destek Ara: Aileniz, arkadaşlarınız veya profesörlerinizden destek istemekten çekinmeyin.
    • Kendine Bak: Yeterli uyku, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle fiziksel ve zihinsel sağlığına önem ver.

Sonuç: Hem okuyup hem çalışmak, finansal faydalar, iş deneyimi ve gelişmiş zaman yönetimi becerileri sağlayabilirken, zaman kıtlığı, yorgunluk ve stres gibi zorluklar da beraberinde getirebilir. Gerçekçi beklentiler belirleyerek, zamanını iyi planlayarak ve destek arayarak, öğrenciler bu zorlukların üstesinden gelebilir ve hem eğitim hem de kariyer hedeflerine ulaşabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aslında sene başından beri amacım bi yer yazıp kurtulmaktı ama annem akrabalara falan hava atmak için (beni düşündüğünden değil) bu sene iyi bir yer kazanamazsın okula da gidemedin mezuna kal dedi. Çünkü gidicem dedim en başından. Şehir dışına gidersem onları rezil ederim gibi bi düşüncesi vardı galiba anlamadım. Hep mezuna kal dedi ben de zaten çalışmadım pek, psikolojim de bozuktu ayt ye çalışmadım.

• Şu an hem çalışıp hem okuyorum. Hem dezavantajı hem de avantajı var ama tavsiyem ilk iki sene çalışmaman ve ortalama kasman yönünde olacaktır. Üçüncü ya da son sene çalışabilirsin. Diğer türlü okulun uzar.

• Çalışmak zorundayım mecbur... Uzarsa da yapacak bir şey yok napayım. Ailemin maddi durumu iyi ama bana karşı yok. Bayağı sorunlar var. Gidince de görüşmemeyi düşünüyorum. Nasıl olacak bilmiyorum. Ben gidince büyük ihtimalle biz sana ne yaptık falan diye saçmalarlar. Çekmediğim çile kalmadı şu evde. İnşallah bu günleri unutup barışmam. Bu arada siz çalışıyormuşsunuz ya şuan online olduğu için kolay bence bir nebze daha hem gidip hem çalışmak çok zor olur herhalde.

• Ben üniversite yıllarımda bi salaklık edip çalışmayı seçtim İngiliz dili ve edebiyatıydı bölümüm o kadar zor bölüm ki mezun olmak hayatımın en bğyük sınavı oldu ilk yıl burger kingde paket attım sonra toplayamadık dersleri son yıllarda çalış bencede

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben yapıyorum bunu lakin ikinci üniversitem ve çeşitli vasıflarım var onlar sayesinde iş yapıyorum. Hee pandemi süreci uzaktan diye yapabildim ama mesela işe güz yarıyılında başladım ilk dönem başarıda bölümümde %10 daydım güz yarıyılında çalışıyorum diye %10 a giremedim.

Şimdi yüz yüze açılacak okul çiftanadal programında istediğim bölümü açmazsa yine o ildeki bir işe girerim. Çiftanadal yaparsam girmem 2 bölüm ve iş olmaz çok ağır.

Yaptığın işe göre okuluna faydanda dokunabilir iş hayatı vasıfsız meslekler hariç insana çok şey öğretiyor insanın ufkunu açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 8 Temmuz 2021; 15:48:15 >
  • -Columbia- kullanıcısına yanıt

Haklısın da keyfi olarak çalışmayacağım zaten. Neyse ne olacak bakalım bir sonuçlar gelsin de. 2 yıllık gelir illaki sağlık yazmayı düşünüyorum ama iş de bulunmuyor bu ülkede, lisanslar bulamıyorken 2 yıllık zor. Of of valla nefret ediyorum her şeyden. Her şey kaygı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.