Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDE HAKSIZ BİR ŞEKİLDE NOT ORTALAMASINI YÜKSELTENLERE KARŞI NE YAPILABİLİR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
5
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Uzaktan eğitime mecbur kalandı. İyisiyle kötüsüyle bir sene daha böyle devam edecek, uzaktan eğitim verecek üniversiteler teorik derslerde yine yoklama almayacaktır. Alttan alanlar istediği derse rahatlıkla girer hatta hiç girmez yani hocanın verdiği notlardan çalışır yine bir şekilde geçer. Kopya çekenleri ayrı tutuyorum çünkü onlar 4 sene sonunda bilgisiz bir şekilde çıkacaktır. İşe alım yapılırken torpili yoksa zaten bilenle bilmeyeni ayırırlar, diplomanın önemi artık kalktı yani bu konuda şirketlerde farkındadır. Ben bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 23 Eylül 2020; 15:28:42 >
  • Hocam seneye uzaktan olacak diye bir açıklama gelmedi. Böyle bir şey olabilir mi gerçekten ?
  • Hocam bence bu sene uzaktan, yaz okuluna yüz yüze olur diyordum ama 3-4 ders için kimseyi çağırmazlar yani seneye de vaka sayısına bakarlar. Bence daha Türkiye'nin yarısı bile bu hastalığı geçirmedi işte aşı, ilaç gelmezse işimiz çok zor. Bir yerden sonra uzaktan eğitime bağımlı hale gelmeyelim de sonra gerisi önemli değil.
  • Yapılması gerekenler:

- Sınavların hepsi okulda yapılacak. Dönem dondurma sayısı, covid sebebiyle süresiz olarak uzatılacak. ''Sağlığım, eğitimimden önemli bro'' diyen tayfa evde netflix pizza yaparken bordo bereliler okula gicecek. Netflix tayfa hem sağlığını koruyacak hem de sınavlardan bedava not alamayacak.

- Ben hoca olsam tüm sınıfa wp görüntülü konuşma üzerinden tek tek sözlü yaparım. Her öğrenciye 15 dakika, 3 soru. Kısa cevaplı sorular yerine ''magnetostaticsten ne anladın'' gibi genel sorular sorar, öğrencinin 4-5 dk bir şeyler anlatmasını beklerim. Tatmin olduğum kadar puan veririm. Tüm soruları da farklı hazırlar, böylece ''şunları sordu'' istihbaratının önüne geçmiş olurum. Başlamadan önce ve sorular arasında biraz muhabbet ederim, hem öğrenciyi sakinleştiririm hem covid döneminde evden çıkmıyorken bir sürü insan görürüm canım sıkılmaz. 200 öğrencim olsa ve her öğrenciye muhabbetlerle 30 dk ayırsam günde yaklaşık 8 saat sınav yaparak yaklaşık 2 haftada tüm sınavları bitiririm. Aynı şekilde final de yaparım. 4-5 aylık dönemin 1 ayını sınava ayırırım. Ne yazık ki bu ülkede bunu yapabilecek kaliteli akademisyen yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu cheggciler coursehero cular istediklerini elde edemesin diye her üniversite rektörüne dekanına mesaj atacağız. 24 saat LoL oynayıp 3 üstü ortalamalar yapın he çok beklersiniz
  • ağla
  • Vittorio Scaletta kullanıcısına yanıt
    Coursehero anında cevap atmıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

Coursehero anında cevap atmıyor diye biliyorum.
    verilen ödevler de zaten anlık cevap gerektiren ödevler değil. 1-2 gün süre veriyorlar. Parasını veren her türlü işini görüyor yani
    Bizde 2 saat süre veriyorlardı. O zaman sizin sınavlarda sıkıntı varmış yani ödev yapacaksan bile sürenin daha kısa olması lazım. Bir de anlık cevap gerektiren soruları koyacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 24 Eylül 2020; 22:51:19 >
  • quote:

Bizde 2 saat süre veriyorlardı. O zaman sizin sınavlarda sıkıntı varmış yani ödev yapacaksan bile sürenin daha kısa olması lazım. Bir de anlık cevap gerektiren soruları koyacaksın.
    Hocam onlar için de ödev,sınav yapma siteleri giriyor devreye. Paranın bir kısmını sınavdan önce diğerini sınavdan sonra veriyorsun senin yerine giriyorlar sınava. Online eğitim sisteminde öğrenciye Respondus tarzı programlar kurdurup kamera açtırmadan kopyayı tamamen engellemek imkansız

Hocam o riske girilmez yani giren varsa ciddi kafayı yemiştir çünkü adam parasını alıp sınava girmezse o zaman ne olacak ?
  • quote:

Hocam o riske girilmez yani giren varsa ciddi kafayı yemiştir çünkü adam parasını alıp sınava girmezse o zaman ne olacak ?
    Genellikle arkadaşlarından,çevresinden sınavını yaptırıp sonuç alan biri varsa aynı sayfaya yaptırıyorlar. Ne olduğu belli olmayan sitelere değil de arkadaşlarının teyit ettiklerine yani.

• Belakral61 B kullanıcısına yanıt
    Yoo nasil kaybetmiyon yks yi dusun 9 da ozel liseye giden zekiler 99 ort var senin 70 80 eee gecmis olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belakral61 B kullanıcısına yanıt
    Helal olsun lisede calisarak 95 ort oyle kolay degil nerdesin hocam su an uni de

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cerrahpasa Tip

• Ben de aynisi diyorum
    Devlet okullari öğretmenleri ego tatmini icin 9 da 10 11 de puan kiriyor zor yazili hazirliyor
    Ozeller bu arda çocuklara 98-99 ortalama veriyor
    Devlete cocugunu emanet eden oğlunun kızınin sinav sonucunda uyaniyor ama ne fayda

• quote:

Uzaktan eğitime mecbur kalandı. İyisiyle kötüsüyle bir sene daha böyle devam edecek, uzaktan eğitim verecek üniversiteler teorik derslerde yine yoklama almayacaktır. Alttan alanlar istediği derse rahatlıkla girer hatta hiç girmez yani hocanın verdiği notlardan çalışır yine bir şekilde geçer. Kopya çekenleri ayrı tutuyorum çünkü onlar 4 sene sonunda bilgisiz bir şekilde çıkacaktır. İşe alım yapılırken torpili yoksa zaten bilenle bilmeyeni ayırırlar, diplomanın önemi artık kalktı yani bu konuda şirketlerde farkındadır. Ben bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
    Hocam daha önce de konuşmuştuk ama kaç kere iş başvurusunda bulundun?

İşverenin bilenle bilmeyeni ayırma durumu yok. O işi yapacak olan kurum okul. Çok iyi bilen iyi ortalamayla mezun olur sadece bilen normal ortalamayla mezun olur bilmeyen kalır. Hani onur derecesiyle mezun olma filan gibi olaylar bunun için var iyi bilenle standart olan ayrılsın diye. İşveren yapacağı kısa mülakatla senin bir şeyi tam bilip bilmemeni değerlendiremez.

Bu bedavadan 3.70 3.80 ortalamalar can yakacak. Bunların eğer hiçbir yerde etkisi olmasaydı o zaman derdim ki tamam kardeşim çeken çeksin banane ama daha önce de saydım bu boş beleş tipler her alanda öne geçecek.

Yani tamam okulların açılmaması isteğini bir nebze anlıyorum da savunduğun görüş o kadar sığ ve anlamsız ki "boşları işveren ayırır zaten". Hayır ayıramaz. Ayrıca mevzu sırf iş bulma da değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.