Şimdi Ara

Üniversitede arkadaş edinememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Sosyoloji
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba daha bu sene üniversite okumaya başladım. Lise hayatımda dahil pek arkadaşım olmadı sadece 1 tane oldu. Üniversiteye geçtiğimde ise kendimi çok yalnız hisseder hale geldim insanlar birbirleriyle konuşuyorlar aramalar yapıyorlar grup sohbetlerine katıldıpımda ise görünmez oluyorum kendimi gün sonunda hep müzik dinleyerek ya da kitap okuyarak buluyorum ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum :(



  • öncelikle merhaba, arkadaş edinmenin kolay olduğunu unutma, ben de önceden senin gibiydim pek arkadaşım yoktu sebebi de kendi içime kapanmam ve aşırı utangaç olmamdı sonra bunun bana fayda sağlamadığını ve tam tersine kötü etkilendiğimi anladım. Arkadaş edinmeye falan çalıştım ama olmadı bunun sebebi de çok fazla çabalamamdı, sonra anladım ki çabalamaya gerek yok, tabiiki de isteyeceksin ve küçük girişimlerde bulunacaksın ama asla kendinden taviz verme kendin ol zaten arkadaşın kendiliğinden olacaktır sadece çok kasma ve onların da senden asla farklı veya üstün olduğunu düşünme, sonuçta hepimiz insan olduğumuzdan arkadaşa ihtiyaç duyarız, umarım yardımcı olmuşumdur, iyi günler.
  • Merhaba dostum yazdıklarında biraz kendimi gördüm, ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim ve pek arkadaşım da yok. Kulaklığımı takar etrafta tek başıma dolaşır bazen kütüphaneye girer kitap okurdum.Gruplara nasıl dahil olunur, nasıl sosyal olunur bilmezdim.Bu durumu da çok kafama takardım ama hiç bir adımda atmazdım.Lütfen sen adım atmaya başla kendini zorla lütfen.Çünkü pişman oluyorsun sonra kendimden biliyorum para mı yoksa zamanı geri mi alınsın deseler zamanı geri alınmasını seçerdim. Sen böyle düşünme lütfen. Böyle buradan, yazdıklarından yola çıkarak sen şöylesin demek doğru değil ama bence psikiyatriden bir randevu alarak ilk adımını atmaya başlayabilirsin. Ki ben öyle yaptım keşke lise yıllarımda ailem zamanla açılırsın demek yerine beni tutum götürselerdi. Neyse,üstte ki arkadaşında da dediği gibi onlarda senden farklı değil hepimiz insanız illa ki kafa dengini bulacaksın, üzülme ama vazgeçme de. Bölümün ile ilgili bir etkinlik olur git katıl tembellik etme zaten orada da sessiz duracağım deyip gitmemezlik etme , git lütfen. Belki biri laf atar belki sen konuşursun ihtimaller çok. Lütfen üzülme ama vazgeçme de çünkü keşkeler çok yoruyor insanı. Sağlıcakla. Sormak istediğin bir şey varsa da yazmaktan çekinme.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.