Merhaba arkadaşlar, bugün mezun olmak üzere olan bir arkadaşım, yaz okulunda son kalan dersi ile ilgili bir problem yaşadığını söyledi. Yaz okulundan ders alacakmış ama bu pandemi dönemi boyunca açıklamalar bayağı karışıkmış, ve son bir kaç günde de işleri yüzünden tam takip edememiş. Kısacası, şuan otomasyon kaydı, ön kayıt, kesin kayıt diye 3 ayrı adıma ayırmışlar. Arkadaş otomasyon kayıt dönemini kaçırmış, ve üniversite şuan ön kayıt döneminde. Otomasyon kaydını yaptırmayanları öğrenci işleri kaydı kendisi açıveriyor diye biliyorum, yani çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Yarın arayacak okulu, gerekirse beraber gideceğiz öğrenci işlerine yüzyüze hallederler belki diye; ama arkadaşa da yanlış bilgi vermiş olmayayım. Yani bu tip otomasyon kaydı sıkıntılarını (gecikenleri) ön kayıt döneminde kayıt ediyorlar mı? Hiç duydunuz mu, yada başınıza geldi mi? Benim tahminim öğrenci işlerinin insiyatifine kalmış, yani cinslik yapmak isterlerse kaçtı o tren dieybilirler; ama arkadaşın geçerli nedenleri de var gibi, güzelce derdini anlattığı takdirde; yönetmelikte "otomasyon kaydı yapılmayan öğrenci ders alamaz" gibi birşey var mı acaba? Gidilecek üni uludağ üni; uludağda okuyan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim. Şimdi yarın aradığımızda öğrenci işlerindeki eleman "yok, geçti" diyerek kapatacak gibi geliyor bana, illa ki gidip yapmak gerekir bu kaydı gibi geliyor; eğer yapılıyorsa. Allah mezuna kalan kardeşlerimize yardım etsin |
Bildirim