Şimdi Ara

UNİVERSITE MANYAKLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
6
Favori
6.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 tane kocaman hata var itu lehine, geri vitese takan sizsiniz burada. Hakaretlerinizi kendinize saklayın bu arada.
    Prof sayisi karşılaştırdım orada anlamıyorsunuz sanırım, hani siz itude 9 prof var hepsi yurt dışı eğitimli demiştiniz ya. Ayrıca nerede döndüğümü de anlamadım, ben itu top class degil dedim bu ülke içinde hala arkasındayım görüşümün.
    Ayrıca siz belge sundunuz da ben göremedim sanırım? Sanki formül var, makale yazmışlar itu bilgisayar dünyanın en iyi şeyi diye, tabi ki benceli konuşacağız.
    quote:

Sınavda yapamadığın dil bilgisini babanın parasını bastırıp satın almışsın sanırım

Turkcem iyi diye bir iddiam yok, kotu oldugunu soylerim hep zaten. Ama sinavda yapmaya gelince isler degisiyor, muhtemelen sonucum sizden cok daha iyiydi.
    Tek elle yazmanın ne bazı şeyleri kontrol etmenize -tr 2.si itude- ne de daha iyi yazmanıza nasıl mani olduğunu hala anlayamıyorum. Eğer soruyorsanız ben de tek elle yazıyorum telefondan, bir sıkıntısını görmedim henüz.
    Tamam itu bilgisayar dünyanın en birinci bölümü hemen yatay geçiş belgesi hazırlıyorum.
    Kimlerle uğraşıyoruz ya
    Edit: bi de hacettepedeymissiniz ne bu itu fanatikligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 20 Eylül 2020; 19:38:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    Artı bir ekleme de yapıyım necmettin erbakanın da mezun oldugu bir kurum ve yine onun ögrencisi özdemir bayraktar ve özdemir bayraktarında oğlu olan selçuk bayraktarın da mezun oldugu köklu bir kurum yukarıdaki isimleri anlatmaya gerek yok zaten

• 316931 3 kullanıcısına yanıt
    Daha niceleride var hocam aklıma o an gelenlerdi bunlar

• sabanci kalitesinde bi okulun oldugu yerde diger okullar inek otlatmakla mesgul kalir.
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    hjaskdjasljdk
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Bak bu ilk yazıdan alıntı
    quote:

Ulan itüde yoldan çevirdiğin adam ders veriyo olsa asırlık üniversitenin sırf networkundan ötürü bile böyle saygısızlık yapamassın puşt herif kaldı ki nerdeyse tüm hocaları iyi okullarda yurt dışı görmüş.

Hocaların hepsini tek tek inceledim 2 tanesi hariç hepsi yurtdışı görmüş farkettiysen (1 tanesi uzun süreli görevlendirme almış University of Washington
    ) "neredeyse tüm" yazıyor ilk yazımda İYİ OKU. Hem yazmaya erindiğim hem sen atla diye sonrakinde öyle yazdım. Yanlış biliyor olsam başlıktaki ilk yazı böyle bir ifade içermez.

Al sana kaynak

   Prof. Dr. Sema Fatma Oktuğ , Dekan
    NewYork Poly. Dept. of EE, Postdoc (1996) Postdoc

Prof. Dr. Mustafa Ersel Kamaşak , Bilgisayar Müh. Bölüm Başkanı
    Purdue University Doc

   Prof. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü , Yapay Zeka ve Veri Müh. Bölüm Başkanı
    University of Waterloo Research Associate

   Prof. Dr. Uluğ Bayazıt , Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
    Rensselaer Polytechnic Institute Doc

   Prof. Dr. Zehra Çataltepe , Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
    California Institute of Technology Doc

   Prof. Dr. Hazım Kemal Ekenel , Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
    Universitat Karlsruhe Doc

   Prof. Dr. Gözde Ünal , Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü
    North Carolina State University Doc

Tek hatam 2. yazdığım için dönüp dolaşıp o cümle üzerinden vurmaya çalışıyorsun çaresizsin. Demişsin ki

1-Boun 2-koç 3-bilkent 4-sabancı
    ilk 4 değişebilir. Odtüyü listeye bile almamışsın ama ilk 4 değişebilir???

Senin görmek istediğin şey şu
    1-Bilkent 2-x 3-y 4-z,
    Burada gelmiş egonu tatmin etmeye çalışıyorsun. Burada istiyorsun ki herkes seni övsün bölümünü üniversiteni övsün. Başka üniversiteleri fütursuzca aşağıla bence şunca onca diye diye diğerlerini karala.

Yorumların gerçekten bomboş son yazdığın yazıları okumadım bile. Ben itünün iyi olduğunu savunmuyorum sen kötü olduğunu savunuyorsun

quote:

Sanki formül var, makale yazmışlar itu bilgisayar dünyanın en iyi şeyi diye, tabi ki benceli konuşacağız.

Dolayısıyla yazının bu kısmı da yanlış. Ve yine bu yazdığından ötürü bunu ispat etmek sana düşer itünün top üni olmadığına dair makaleyi benle payaşırsan sevinirim güzel kardeşim. En azından en azından 4 5 tane argüman sırala öyle kötüle ki belki yanlış biliyorsundur insanlar düzeltsin doğru biliyorsundur sana destek çıksınlar. Ben gerçekten sıkıldım sana cevap vermekten ne tartışma kültürün var ne entellektüel bilgi birikimin. Allah çevrendeki insanlara anana babana bol sabır versin. Faşizmin vücut bulmuş halisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cewoke4444 -- 22 Eylül 2020; 11:47:53 >

• İTÜ'nün Boun ve Odtu'ye göre en büyük eksikleri üniversitenin aidiyet duygusu vermemesi,öğrenci bütünlüğünün olmaması ve üniversite kültürünün köklü bir devlete göre düşük seviyede kalması bunlar harici hiçbir falsosu ve boun/odtüden geri kalır yanı olduğunu düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Eylül 2020; 21:37:10 >
  • cewoke4444 C kullanıcısına yanıt
    Bilmem kacinci yazinizda bu yaziyor. Hayir atla diye yazdim nasil bir bahanedir yahu ilk yazinizda 2. itude gördükten sonra okumayi biraktim ben.
    quote:

Bu arada itüde de 9 prof var her biri yurtdışında kaliteli eğitim almış 9 değerli hoca.

Bu arada orada ettiginiz hakareti de hatirlattiginiz icin tesekkur ederim, fark etmemisim, bastan gorsem hic cevap vermezmisim.
    Odtuyu unutmusum orda, editlemedim bilerek, yoksa herkes farkinda zaten odtunun ituden iyi oldugunun.
    Benim gormek istediğimin Bilkent 1 oldugunu nereden cikardiginizi sorabilir miyim acaba, Bilkent elektrikte iyidir, bilgisayarda o kadar baskin degildir ki benim bolumum olmadığı için umrumda değil. Bilkente deli gibi laf atan bir insanim beni taniyan taniyor.
    İtunun iyi oldugunu savunuyorsunuz laf oyununa gerek yok. İtu top 5e gore (koc sabanci Bilkent boun odtu) daha kotu bir okul bunu neredeyse herkes kabul ediyor. Yoksa ben ituye kotu mu demisim, hemen geçmişe gidelim
    quote:

itu top class dedigimiz bir uni olamiyor bence, sadece muhendislik sayesinde (ki insaat harici no1 oldugu alan yok ne yaptığını daha bilmedigim itu ve 3 unide daha olan muhendislikleri saymiyorum) top olunmuyor bana sorarsaniz. Ulkenin sayılı unilerindendir tabi itu orasi ayrı.

Ulkenin sayili unilerinden mi evet, ama onunde 5 tane daha iyi üniversite duruyor. Benim argumanim bastan beri bu
    İtunun top uni olduguna dair makaleyi bekliyorum, bir seyin varlığı ispatlanir sonucta, top uni olmama nedenini kendimce acikladim ama oznel bir konu diye ekledim, önceki mesajlarda mevcut zaten bulun okuyun. Siz nesnel bir sekilde itu cok iyi diyorsunuz bana ispatla diyorsunuz hiçbir sey ispatlamadan.
    Son olarak ozur dilerim sayin entelektuel bey, size itu kararinda basarilar diliyorum.
    Ve son olarak not: aynen para bastırdım.
    UNİVERSITE MANYAKLARI

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    quote:

Bilmem kacinci yazinizda bu yaziyor. Hayir atla diye yazdim nasil bir bahanedir yahu

Bilader 23 yaşına geldim yalan mı söylüyeceğim. Sabah belli 9 hocadan 5 hoca yurtdışı diyorsun baktım 8 i yurtdışı görmüş alanen insanlara yalan söylüyorsun.

Kullandığım elim kırık harf harf yazıyorum dolayısıyla o 1 hoca için parantez açmaya gerek duymadım. Art niyetin varsa atlıyacağını düşündüm bir insanın komplex düşünmesi neden bu kadar sana garip geldi anlamadım. Ben hayatım boyunca yalan söylemedim ama kişi herkesi kendi gibi sanarmış.

Şu ikinci mevzusunu her girdide sürdürüyorsun normalde google da aratır kaynağa bakar alta bir yere iliştirir öyle girerim girdimi yani yanlış hatırlamak yanılmak olamaz mı kullanamıyorum bilader eli kullanamıyorum girdiyi girdim uyardın 2dk sonra editledim özür diledim durumu açıkladım 2 gün oldu bunu yazmadan entry giremiyorsun senin ne ezik bir karakterin varmış be yazık vallahi billahi yazık çok utandım senin adına gerçekten.

Tartışamıyorsun kuyruğun sıkışınca "OMO OKONCO DODON". Yukarda benim gördüğüm tek argüman sürdün ben de onayladım. Yurt ve imkan açısından KOÇ Sabancı iyi fakat İtüde de kimse sokakta uyumuyor ve de herkes bir şekilde yapıyor labı. Sırf bu yüzden Koç, Sabancı açık ara önde demek sizce ne kadar mantıklı. Network ve Öğrenci profilinden bahsetmedim bile.

Yukarda bir yerde Bilgisayar çıkışlı değil demiştiniz 4 hoca inceledim doktoralarını yükseklerini falan bilgisayarda yapmışlar. Ben de sandım adamların bölümle alakası yok hani ben bile oha gerçekten mi oldum. Sonra hocanın bir tanesine baktım bilgisayar üzerine 4 yıl doktora + 2 yıl araştırma görevlisi olmuş + 3 yıl dekan yardımcılığı yapmış + 2 yıldırda bölümde hoca. Yani sanki elektrik elektronikten adamı zorla getirmişler. Kötü niyetlisiniz işte çok açık.

Yukarda bir yerde Uzanlar yurtdışında şu an çok iyi falan yazmışsınız aşağı inerken gözüme çarptı. Yani bunun konuyla ne alakası var gerçekten anlamadım. Diyelim bu adam 2002 de Uzan Üniversitesini kurdu şu an yurtdışında durumu iyi sence adam 18 yıldır o üniyi fonlamya devam mı edecekti ? TMSF adamın tüm malına çöktü parasının bir kısmını zor yurt dışına kaçırdı adam o ortamda ülkeye para mı sokabilecek. Adam ülkeye 2 milyar euro dava açmış kazanırsa üniyi fonluyacakmış. Üniversite bölünme olayı ise İÜ hakkında bilgim yok fakat Gazi tamamen siyasi nedenle(ülkücü yapılanması) bölündü. Farkettiysen zaten MHP AKP ye yakınlaşına bölündü. Özellere bu kadar güvenmende komik Yıldız Holdingin arkasında olduğu İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ geçtiğimiz aylarda sadece bir gecede kapatıldı.

Uzanlarıda bu kadar küçümseme Koç un bu ülkeye kattığından çok şey katmışlardır bu ülkeye. Adamlar Türkiye değil Dünya zenginiydi. Eskide ki imkansızlıklara rağmen. Çok küçük bir örnek BİST Koç Holding değeri 6.85 Milyar dolar. Telsimin sırf motoroladan dolandırdığı para 2 milyar dolar. Üstelik bu sadece adamların sayısız şirketlerinden bir tanesi. Diğer holding ve şirketler için
    tr.wikipedia.org
    Kemal Uzan - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Kemal_Uzan
    tr.wikipedia.org
    Cem Uzan - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Cem_Uzan

Koçun şuan varlığının çoğu rekabeti yüksek sektörler otomobil, dayanıklı tüketim, finans, enerji. Dün Vehbi Koç yönetti bu gün Rahmi koç Ömer Koç şirket her jenerasyonda mirastan ötürü bölünüyor sence bunun böyle sonsuza kadar gitmesi mümkün mü? Koça 20 yıl bir şey olmaz bunun garantisini yüksek ölçüde ben de veririm ötesi atı tutmak olur sadece. Yerli otomobil belki Koçun 1 kolunu kıracak nerden biliyorsun? Elektrikli araçlar yaygınlaşacak Opet Tüpraştan ötürü belki diğer kanadı kırılacak ??? Nereden biliyorsun, bilemessin.

Bak uzun uzun objektif bir şekilde sakin sakin kaynak göstererek açıklıyorum. Ama sen subjektifsin sadece sallıyorsun.

Halen iddianı sürdürüyorsan eğer

Öğrenci profili açaısından
    İTÜ > KOÇ

Netwok açısından
    İTÜ(117.089) > KOÇ(23.359)
    kaynak:https://www.linkedin.com/school/itu1773/people/

Lab ve yurt imkanı
    KOÇ > İTÜ

Eğitim Açısından
    Koçu biraz önce inceledim
    5 Hocadan 2 si ee çıkışlı üstelik yüksek lisans doktora da ee.
    Öğrenci hoca oranınıda hesapladık
    itü 110 - 26 öğretim üyesi
    koç 80 - 10 öğretim üyesi

Gel bir de seçmeli ders çeşitliliğine bakalım
    KOÇ 22 Seçmelihttps://cs.ku.edu.tr/tr/lisans-programi/lisans-dersleri/alan-secmeli/

İTÜ - 36 Seçmeli
    www.sis.itu.edu.tr
    Bilgisayar Müh. (%100 Ýngilizce) Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/20121051.html
    www.sis.itu.edu.tr
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/20121061.html
    www.sis.itu.edu.tr
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/20121071.html
    www.sis.itu.edu.tr
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/20121082.html

Yani ortada koçun eğitimi daha iyi diyecek bir nokta da gözükmüyor.

Şimdi size şunu soruyorum KOÇ daha iyi diyecek koçu itünün önüne koymanıza sebep olacak nokta tam olarak neresi ? Devam ediyorum

Mezunlara bakıyoruz
    https://www.linkedin.com/school/itu1773/people/

KOÇ mezunlarının çalıştğı şirketler arasında bazı baskın olanlar
    -Arçelik(153)
    -Yapı kredi(135)
    -Ford otosan(90)
    - EY(87)
    - Tüpraş(84)

En çok çalıştıkları 8 şirketin 5 i koça ait (Kurucu , partner veya Türkiye operasyonu)
    Diğerleri
    - QNB (191)
    -Turkcell (100)
    - Vodafone (89)

İTÜ
    - THY
    - Arçelik
    - Turkcell
    - TÜrk Havacılık Uzay
    - Aselsan
    - Ford
    - Siemens
    - Vodafone

Mezunlara bakıyoruz İTÜ mezunları her sektöre homojen yayılmış fakat KOÇ mezunları Koç Holding şirketleri etrafında yoğunlaşmış. (Çok garip)

İşveren ilgiindeksi:

Üniversite ve Bölüm Endeksi ne göre
    1 - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği
    4 - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Mühendisliği
    8 - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Matematik Mühendisliği
    9 - istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işletme Mühendisliği

ilk 10 da KOÇ yok.

Üniversite endeksine göre ise KOÇ un 22 İTÜ nün her şeye bölüm açmasından ötürü (73 lisans)

3-Koç Üniversitesi
    80,7
    4-Boğaziçi Üniversitesi
    79,8
    5-İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
    76,9

aşağı yukarı aynı.

Birazda yurt dışı itibarına bakalım istersen. En güvenilir sıralama QS Ranking
    Globalde KOÇ
    465 - koç
    751-800 - itü gözüksede

benim alanım olan mühendisliğe bakarsak
    218 itü
    401 - 450 koç

daha spesifikleşirsek
    bilgisayar mühendisliği
    301-350 itü
    401-450 koç

Yani yurtdışı itibarı açısından da benim ele aldığım konuda İTÜ daha önde.

Görüyorsun herhangi bir bence sence yok ortada. Direk verileri kaynağıyla paylaştım. 2 gündür atıp tutuyorsun sıra sende. Sende paylaş bakalım kaynaklarını forum olarak bilgilenelim. Normalde bunu kolum iyileşince yapacaktım sen çok boş yapınca dayanamadım. Sınav sonucundan ötürü tebrik ederim ama yazılarının içeriği bomboş. Sağa sola mesnetsiz sallarsan kusura bakma yersin küfürü.

Birde lütfen artık şu saçma sapan davranışı terk et.
    quote:

Burada ituye laf atanlarin çoğunluğu itu cs e girebiliyor

quote:

Turkiyede akli basinda 5 kisiden 4u en azindan koc holdingin turkiyedeki en kalici kuruluş olduğunu söyleyebilir.

quote:

İtu top 5e gore (koc sabanci Bilkent boun odtu) daha kotu bir okul bunu neredeyse herkes kabul ediyor.

Bilader bak bu kişilik bozukluğu git profesyonel destek al. Bir tarafından uydurup millete mal ediyosun bunları. Ya kaynak at yada boş yapma lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cewoke4444 -- 22 Eylül 2020; 11:35:49 >

• Üstteki yazı siliniş... YAZIK

...
    ...
    ...
    ...
    ...

Ha bu arada çok daha detaylı ele alacağım bu konuyu insanlara rehber olması açısından.
    Aylardır 2 yıldır fikri aklımda olan üniversiteleri alanlara ve genel olarak objektif bir şekilde karşılaştıracak, kıyaslayıp sıralayacak bir proje üzerinde çalışıyorum. Hiç insan katkısı olmadan sadece mevcut verilerle kıyas noktaları görülebilecek şekilde. Aylardır simülasyon ve metodları internette araştırıp test çıktıları yapıyorum. Bu kıyas hocaların aldığı nefese kadar bile içeriyor. Dolayısıyla yorumumun en ufak bir subjektiflik içermediğine emin olabilirsin.

Odtüye gidip ODTÜ > All da yapabilirdim. İTÜ nün KOÇ tan iyi olduğu görüşü bende 3 4 yıldır var yani geçebileceğim ihtimali olduğu için burda oturup savunmuyorum. Nitekim bakarsan 9 prof itü > 5 prof koç demedim çünkü koçtaki bir hocanın 43 h-indexi olduğunun farkındayım. Beni az tanısan bir şeyin fanatikliğini yapacak dünyadaki en son insan olduğumu bilirdin. Ben sadece doğruyu savunuyorum. Evet İTÜ son 10 yılda siyasi rektörler yüzünden beli büküldü. Ama KOÇ un ağzına laf verecek kadar da düşmedi. Boğaziçi evet İTÜ den önde ODTÜ de fakat ODTÜ de aşağı doğru ivmeli sadece İTÜ ye kıyasla ivmesi düşük. Bilkentte muhtemelen daha iyidir derin bilgim yok ama KOÇ daha iyi diyemessiniz ancak şunu diyebilirsiniz bu şekilde giderse 10 yıla KOÇ > İTÜ. Sabancı konusunda bir bilgim yok ama aşağı yukarı KOÇ la aynıdır.

Yani yapılabilecek en objektif yorum bu. Niye beni uğraştırıyorsun 2 gündür ya 5 blockchain dersinden geri kaldım sana laf yetiştirecem diye. Ne inatçı sabit fikir insansın arkadaş. Al verileriyle sunduk nolur peşimi bırak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cewoke4444 -- 21 Eylül 2020; 14:1:10 >

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 21 Eylül 2020; 5:15:45 >
  • Üniversitelerin turnikelerinden bir girin de öyle yarıştırın şu bölümlerinizi arkadaşlar Daha yeni kazanmışsınız üniversiteyi 18-19 yaşında çocuklarsınız muhtemelen.Sanki 40 yıllık üniversite gurusu gibi kapışıyorsunuz awk. Benden size tavsiye üniversitenizin fanboyu olmayın. Ne cevherler var Anadolunun bağrından kopup gelen mühendis olan. Nam-ı olan üniversite çok şey ama her şey değildir. Üniversite etiketi sadece ilk işi bulmada ön plana çıkıyor. Gerisi tamamen size kalmış. Kendinizi geliştirin siz. Kimse kendi bölümü dışında ne olup bittiğini bilmez üniversitelerde. İyi akademisyen olması yurt dışından doktoralı,yüksek lisanslı olması falan size hiç bir şey katmaz. Dersini iyi versin size bir şeyler katsın, isterse kendi okulundan dışarı çıkmamış olsun. İnanın ki önemli değil. Cvde güzel gözüken şeylerdir bunlar. Mitde doktoralı olup elindeki kitapı tahtaya yazan hoca da var. Çok şey yapmayın.

• Benim 2 saatte tek elimle zar zor yazdığım yazdığım İTÜ nün

QS (yurt dışı itibarı)
    İşveren ilgi endeksi
    Mezularının çalıştığı yerler
    Öğrenci profili
    ve Networkte

kaynaklarıyla tek tek ispatladığım İTÜ > KOÇ yazısını arkadaş mosmor olmak zoruna gitmiş olmalı ki sildirmeyi başarmış. Silen moderatöre de yazıklar olsun içinde sadece "G**nden uydurma" diye kullanım vardı. Kullanıma aykırıysa editler ilgili yeri silersin neredeyse 0 subjektiflik içeren koca emek verilmiş yazıyı silmessin.
    Foruma şeriat mı geldi haberimiz mi yok. Yazık koca forum moderasyonu taraflı iş yapıyor burda mesnetsiz sallayan bir şaklabanı savunuyor. Forumun itü nefreti nerden geliyor bunu da anlamış olduk. Koca forum ne hale düşmüş gerçekten yazık.

Sende killing road mısın nesin arkası boş sallarsan birisi çıkar seni böyle morartır. Sonra ağlayarak moderasyona sığınırsın böyle. Problem yok iyileşince yine morartırım ben seni. Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin. İçime öyle bir huzur doldu ki bilemessin yazıyı görüp cevap veremedin kudurdun ya. Gün güzel başladı.

Qs verilerini kanıt göstermek de ne biliyim koç 20-30 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen araştırma verimliliğinde itüyü neredeyse ikiye katlıyor bence daha konuşmaya gerek yok

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Kanıt gösteren ben değilim KOÇ. https://international.ku.edu.tr/discover-koc/rankings-accreditations-and-memberships/

Bak ONLY UNIVERSITY in Turkey in the Top 500 yazıyor.
    Bu ölçü zaten yüksek oranda yayın ve akademik etmenlere göre yapılıyor. KOÇ un hoca başına h-index i zaten İTÜ den bir tık yüksek. Farkettiysen böyle giderse 10 yıla KOÇ > İTÜ diyorum. Bu yeni nesil ne kadar KIT ya daha okuduğunu anlıyamıyor. Üstüne üstlük akademik üretkenlik bu kadar kesin bir yargıya varmak için yeterli bir argüman değil.

KOÇ QS i manşetten vermiş adam burda QS i değersizleştiriyor. At kaynak at kaynak. QS sıralama ölçütünü araştır az. Atam ne güzel diyor "En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır.". Burada deep humor videoları içinde gibi hissediyorum. Biri gidiyor diğeri geliyor.

Verimlilikten neyi kast ettiğimi bile anlamamışsın ondan sonra da alıntıladığım mesajında 10 yıl gibi bir ifade geçmemesine rağmen bana okuduğunu anlamıyorsun ya da kıt iması yapıyorsun. Ondan sırada demişsin ki koç kendi sitesine QS sıralamasını koymuş diyorsun bana ne kardeşim koç sitesine koymuşsa koymuş koç'un ne yaptığı beni bağlamaz. Her üniversite sıralama kuruluşu farklı sıralama yapıyor ben niye güveneyim o kuruluşlara geçerli bir sebep söyle kaynak arıyorsan da git Ufuk Akçiğit'in üniversiteler raporunu oku belki bir şeyler öğrenirsin.
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    Verimlilik: araştrırmacı başına düşen yayın sayısı ??????????????????
    Biz neyden bahsediyoruz sabah belli h-index diyoruz ya yayın diyoruz.
    QS ten banane diyorsun QS büyük oranda tanınırlık anketleri ve yayınlar üzerine oluşturuluyor. Gayette yurt dışı bilinirliği hakkında fikir verenilecek sıralama. KOÇ un yaptığı beni bağlamaz da çok güzel yaklaşımmış. Baya güldüm buna.

Dünyada çoğu üniversitenin saygi gösterdiği KOÇ un Sabancını Hcettepenin manşetten verdiği sıralamaya güvenmeyip tek bir akademisyenin kaynağına güveniyorsun. Yani resmen işine gelen doğru diğerleri yanlış oluyor ki adamın raporlarını okudum özellerin yükselişinden bahsediyor ki bende bunu diyorum zaten yukardaki mesajımı oku. Odtünün İtünün aşağı KOÇ Sabancının yukarı gittiğinden bahsediyorum. Az soluklan öyle yaz saçmalıyorsun.

Alttaki witwiser yorumuna +1 i veririm. Eleştirecekseniz böyle eleştirin. Ama umarım yeni rektör İsmail Koyuncu bu saçmalığa son verir.

Dünya'da üç tane tanınır üniversite sıralaması yapan kurum var ve ikisi eskiden aynı çatı altındaydı ve üniversite sıralayan kuruluş da farklı sıralamalar çıkarıyor ve QS ve THE'nın sıralama metodolojisi aşağı yukarı benzerler ama sıralamaları farklı çıkıyor acaba nasıl oluyor bu iş ? İki sıralamanın araştırma puanlarında bile tutarsızlıklar var sıralamaların ünilere verdikleri puanları bile adam gibi incelememişsin. Bu arada eskiden aynı çatı altında olan kuruluşlar da THE ve QS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 21 Eylül 2020; 15:20:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.