Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE KAZANIP MUTSUZ OLANLAR DERNEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir hayalle yola cıktım 0 dan hiçbir şey bilmeden başarma umuduyla çalıştım.Etrafımdaki herkes üni kazanmıştı ben ise tek başıma mezuna kaldım ne bir aile desteği ne bir arkadaş yoktu cevremde berbat bir mezun senesi gecirdim kısaca.Dayandım dağıldım tekrar dayandım bu sacma döngü böyle sürdü ve geçip gitti.

Hedefime ulasamadım hayalleri yine erteledik yan şimdi mecruben bir yere yerleştim gidip oralarda birkez daha deniyecem fakat çok mutsuzum zihnimde yapayalnızım son 1-2 aydır mezun senesindeki yalnızlığın aksine etrafımda sözde arkadaşlar var ama düşünüyorum işin işnden çıkamıyorum bir türlü mutlu olamıyorum ulasmam gerekenlere ulasınca beni mutlu edecek mi?İnanmiyorum.Artık o hayal hedef bile güç vermiyor neden bu acı anlam veremiyorum.

Benim durumumda olan 2kelam etmek isteyen var mı?

• Bahsettiğin hedefin sana ihtiyacın olan gücü vermiyorsa hedefinde samimi değilsindir,tekrar gözden geçirip revize etmen gereken bazı şeyler var demek.Hazır üniversiteye başlamışsın yeni bir başlangıç yapmak için büyük bir fırsat bunu kaçırma
  • Istedegim bolumu kazandigim halde mutku degilim hocam sunu anladim su hayatta insan hicbir zaman tam anlamiyla mutlu olamiyor zaten oyle ekatra mutluluk gibi bir beklentim de yok omur boyu kosusturup duracaz
    Bir sorunu duzelteceksin baska bir yerden patlak verecek bayagi bir negatif yorum oldu ama en azindan icimi doktum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dofuber

Bahsettiğin hedefin sana ihtiyacın olan gücü vermiyorsa hedefinde samimi değilsindir,tekrar gözden geçirip revize etmen gereken bazı şeyler var demek.Hazır üniversiteye başlamışsın yeni bir başlangıç yapmak için büyük bir fırsat bunu kaçırma

bazen insan yeter diyor ben niye daha azıyla yetinmiyorum diyor
    yıpranma yıpranma bu döngü gücümüzü azaltıyor
  • :((
    dostum inanki artık benim için üniye gitmenin bir espirisi kalmadı.
    inanki üni kazandım hayatim degişmedi
    üni kazandım diye itibarım artmadı
    üni kazandım diye öyle sıkıntılar bitmedi
    yani anlayacagın ÜNİ KAZANMAK HOŞTUR ama bir zamana kadar heves kalmaz

İNŞALLAH ORAYA GİTTİGİMDE TÜM SIKINTILARI BİR ANDA UNUTACAK DOSTLARIM OLUR :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sEbAsTıaN2 -- 26 Ağustos 2016; 23:00:39 >
  • Mutluluğun sırrını bende arıyorum. Bu sene ikinci senem istediğim yeri kazanamadım, mutsuzum. Son dönemde tüm aksilikler üst üste geliyor, öfkeleniyorsun,kızıyorsun, en ufak işler bile ters gittiğinde.. Ancak bu mutsuzluğun büyük bir kısmı hedefe ulaşamamaktan kaynaklanan yenilginin doğurduğu kabullenememe hırsı. Acaba mutluluğun resmi karanlığı gülümseyerek aydınlatmakta mı saklı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemalemall

Mutluluğun sırrını bende arıyorum. Bu sene ikinci senem istediğim yeri kazanamadım, mutsuzum. Son dönemde tüm aksilikler üst üste geliyor, öfkeleniyorsun,kızıyorsun, en ufak işler bile ters gittiğinde.. Ancak bu mutsuzluğun büyük bir kısmı hedefe ulaşamamaktan kaynaklanan yenilginin doğurduğu kabullenememe hırsı. Acaba mutluluğun resmi karanlığı gülümseyerek aydınlatmakta mı saklı?

gülümsüyebilyor musun ?
    Üstadın dediği gibi İçimde Şefini Kaybeden Bir Orkestranın Hüznü Var... Dışımda Charlie Chaplin Gülüşü !
    o hırs belkide bizleri bu denli üzen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Birileri yine tıp kazanamamış
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

quote:

Mutluluğun sırrını bende arıyorum. Bu sene ikinci senem istediğim yeri kazanamadım, mutsuzum. Son dönemde tüm aksilikler üst üste geliyor, öfkeleniyorsun,kızıyorsun, en ufak işler bile ters gittiğinde.. Ancak bu mutsuzluğun büyük bir kısmı hedefe ulaşamamaktan kaynaklanan yenilginin doğurduğu kabullenememe hırsı. Acaba mutluluğun resmi karanlığı gülümseyerek aydınlatmakta mı saklı?

gülümsüyebilyor musun ?
    Üstadın dediği gibi İçimde Şefini Kaybeden Bir Orkestranın Hüznü Var... Dışımda Charlie Chaplin Gülüşü !

Gülümsemek kısa vadeli çözüm dostum. Evet insanı en çok üzen o hırs,kabul etmemek, kaybettiğini yenilgiyi mağlubiyeti reddederken gerçeklerin yüzüne vurması...
    “Gülüşlerim, acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerdir.” Charlie Chaplin

• bu durum herkeste var. ben de en çok istediğim bölümü kazandım bu sene ama aman aman mutlu değilim. çünkü olan şey sadece üniversiteyi kazandığımı yazan yazıyı görmek. önemli olan üniversitede kaliteli hocalardan en sevdiğiniz dersleri dinlemek olcak, ilk maaşınızı aldığınızda gidip yeni bi telefon vs almak olcak bence. en önemlisi de hayata daha iyi adapte olmayı öğrenicez, yaşam kalitemiz artacak. şuanlık mutlu olmak için pek neden yok. sadece geleceğimizi garanti altına aldık o kadar. sadece içimize rahatlık geldi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dungeon0

quote:

gülümsüyebilyor musun ?

Gülümsemek kısa vadeli çözüm dostum. Evet insanı en çok üzen o hırs,kabul etmemek, kaybettiğini yenilgiyi mağlubiyeti reddederken gerçeklerin yüzüne vurması...
    “Gülüşlerim, acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerdir.” Charlie Chaplin

Her yenilgi sonrası tekrar etmemiz gerektiğini düşünüğümüz zafer arzusu
    sorun bulunup çözülmesi
    muamma olan sorun

• Bu tarz durum yorum atanlardan da gordugum kadariyla yaygin ama cozumsuz degil . Bi kabullenis var anlam veremedim , kaderin sillesini yemis gibi atip tutuyorsunuz . Yazarlardan ince alintilar vs 😅. Biraz olsun gercekci olun sagliklisiniz , uzuvlariniz yerli yerinde , bir sekilde okuma firsatiniz var ac degilsiniz acikta degilsiniz . Herkes savastan kacip yasama tutunuyor siz daha su kucuk savasta kendinizi dunyaya kapatiyorsunuz . O akil sadece soru cozmeye yaramiyor birazcik durupta dusunun farkinda olun ya sukredin 😒

• MEZUNA kaldıysan daha önce anlarsın dostum
    ha herkes aynı şeyleri yaşamıyor oda var
  • Mezuna da kaldim unide biraktim 😅. Bak nickimde 2017 yaziyor . Ya benim anlatamadigim kisim su sizin suan sahip olduklariniz o kadar olagan geliyor ki sacma seylere takilip demoralize oluyorsunuz . Sagligina bir sey olsun bak bakim boyle dusunebiliyor musun bu dusunduklerin ne kadar bosmus diye hayiflanirsin o zaman da . Diyorum ki illa birsey mi olmasi gerekiyor birseyleri anlamak icin o akil bazi seyleri onceden fark etmek icin yok mu

Hı?

• haklısın hocam sağlık olayınıda yaşadım tabiki şükretmek lazım sadece sorun mücadele ve hala istenen seviyede istenen yerde olamamanın hüznü
  • Icinde ukte kalmis olabilir ama boyutunu abartiyorsunuz baksana senin ve altidaki yorumlara adamlar hayata kusmus .

Her izledigimde urperirim hocam , belki size de faydasi olur .

https://m.youtube.com/watch?v=9lyFXGOUJg0

• Ben de içimi dökeyim.2015'te öğretmenlik kazandım.Sene boyunca tek hedefim İstanbul idi.Herkes yapamazsın edemezsin diyorlardı onlar öyle dedikçe daha da hırslanıyordum.Sen gel 1 puanla kaçır.Şu anda İzmir'de okuyorum ve hep içime batıyor bu durum.Ben de bu durumu yok etmek için bu sene tekrar sınava girmeye karar verdim.Bölüm aynı olacağı için derslerin çoğunu da sayacaklar büyük ihtimalle.Gerçekten çok zor durum hepinize Allah yardım etsin

Ailem sınava hazırlandığımı duysa keser beni Yatay geçişe bile izin vermediler.
  • Ayni şekilde ben de gecen yıl mezuna kaldim arkadaşsız ve desteksiz bir yil gecirdim hedefime ulaşamadım belki ama mutsuz değilim üniversite iş güç para bunlar seni mutlu edecek ana şeyler değildir.Cidden anlayamıyorum neden bu kadar hırslı insanlar? Altlarina son model araba çekip ipek takim giymek mi mutluluk sana gore? Mutluluk = sevgidir bunu unutma insanları sev zor ama sevmeye deger birileri elbet vardir, kendini de sev birdaha genc olmayacaksın unutma İnsan canı ne istiyorsa onu yapmalı içinden ne geciyorsa yap öyle mutlu olursun insanların ne soylediklerine takılma asla çünkü insanı mutsuz eden toplum ve toplumun onyargilaridir eger mutlu olmak istiyorsan aklina geleni yap terlikle şehirlerarası gez, yagmurda sokakta otur,bankta uyu, bagir sarki söyle bırak kim ne derse desin birilerine zarar vermiyorsan kimin umurunda mutlu ol sadece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hemsirelik okuyorum aile zoruyla mis gibi atama dersin kpss derdin yok diyorlar ama ben bu meslekte mutlu olamam sanmıyorum bu sene yapabilirsem tekrar hazırlanıcam bakalım

• Ruhsatınız var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.