şuan okuduğum bölümden memnun değilim değiştirmek istiyorum ama gene aynı üniversitemde devam edeceğim seneye sınava girme planım var fakat bir yandan şuanki bölüme devam etmek zorundayım ailem yüzünden ben seneye tercih yapacağım zaman güncel kaydımı sildirip bir daha aynı okula yerleşir miyim? |
üniversite kayıt

-
-
Güncel kaydını silip başka bölüme/üniversiteye geçebilirsin ama OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı) gider, onu söyleyeyim. Yani kazanacağın puan/sıralama aynı üniversitede başka bölüme tutacağına güveniyorsan yap. Ben de bölümü bırakıp mezuna kalmıştım ve gene çalıştım, puan gidince aynı notu aldım gene (o olsaydı daha yüksek olurdu) ama sıralamam kaydı (Ben aynı üniversitede kalma derdinde değildim o yüzden bana sıkıntı değildi). Eğer OBP kullanmak istiyorum diyorsan beklemen lazım (2023'de girip kayıt yaptıysan 2025'de tekrar sınava girmen lazım yani.)
Aynı anda vize/finallere çalışırken diğer yandan TYT/AYT çalışmak ne kadar verimli olur onu bilemeyeceğim ama. Ben sadece TYT için bile çok zorlandım (tabi bir de bıkkınlık vardı 'gene mi ya?' sından...)
Tabi gidip öğrenci işleriyle konuşup daha düzgün bir bilgi alabilirsin, onlar daha güvenilir bir kaynak sonuçta.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X