Şimdi Ara

Üniversite İstanbulda mı yoksa Ankarada mı okunur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
11.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zamancokzor

quote:

Orijinalden alıntı: 7Ronaldo

quote:

Orijinalden alıntı: sedif

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Tercihleriniz şehirden önce okul olmalı. İstanbul mükemmel bir metropol de Ankara köy mü?

Ankara bence köy. Sabahları 120 derece geceleri -120 derece, 8den sonra hayat bitiyor. Dağlarla çevrili bir memur köyü. Şahsen 4-5 sene ankarada yaşayamam.

tatile gitmeyi planlıyorsunuz herhalde , okumaya değil.

neden öyle söylüyosun ki orada yaşayacaksa sosyal hayat,çevre ve iklim şartları gayette önemlidir. Ben olsam ben de istanbul u tercih ederdim. Ankara ya kimi gönderdiysem arkadaşlarımdan hepsi şikayetçi.

tabi ki önemli ama arkadaş eğitimden bahsetmeyip direk yer şekillerinden girmiş olaya.

• zorunda kalirsan ankaraya gel ama sansin varsa daha kotu uni bile olsa istanbulu sec

Graphic & Industrial Designer
  • arkadaşlar ben soruyu yanlış sordum herhalde biraz

haccepemi gazimi marmaramı yoksa yıldız teknik üniversitesimi . 4. 5. sıralara yazıcağım üniversiteler benim için çok önemli çünkü yazıcağım 4. ve 5. üniversitelerin gelme ihtimali %100 . Boğaziçi odtü bilkentte kazanamama şansım var.

bu zamana kadar asosyal yaşadım. yani sosyal olabileceğim ortamı olan ama aynı zamanda eğitimi zorlayan üniversite hangisidir

@MysticArt
    gazete değil.dershanenin verdiği dergi gibi bişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4n44t -- 6 Temmuz 2011; 20:35:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 7Ronaldo

quote:

Orijinalden alıntı: sedif

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Tercihleriniz şehirden önce okul olmalı. İstanbul mükemmel bir metropol de Ankara köy mü?

Ankara bence köy. Sabahları 120 derece geceleri -120 derece, 8den sonra hayat bitiyor. Dağlarla çevrili bir memur köyü. Şahsen 4-5 sene ankarada yaşayamam.

tatile gitmeyi planlıyorsunuz herhalde , okumaya değil.

ya kusura bakma ama adamlar haklı bu güne kadar çalışmışlar etmişler

bir yerden sonra üniversitenin sosyal imkanları veya çevre olayları da etkilidir yoksa okurken kendini geliştirme diye bir şey olmaz.

ama yinede Türkiye'de en iyi üniversiteler
    Ankara-İstanbul-İzmir üçlüsünde bunu da göz ardı etmemek lazım.

• bir bilgisayar öğretmeni olarak böte yazmamanı öneriyorum :)

Orijinalden alıntı: Kedimi Yedim

bir bilgisayar öğretmeni olarak böte yazmamanı öneriyorum :)

böte yazmayı niçin önermiyorsunuz?. özel sektörde çalışmayı düşünüyorum. yazılım ve eğitim teknolojileri konusunda geleceği yokmu? . devlet atamaları azmış galiba?

Orijinalden alıntı: k4n44t

quote:

böte yazmayı niçin önermiyorsunuz?. özel sektörde çalışmayı düşünüyorum. yazılım ve eğitim teknolojileri konusunda geleceği yokmu? . devlet atamaları azmış galiba?

öğretmenlik atamaları seneler geçtikçe azalıyor. bizim zamanımızda bu bölüm çok popülerdi. atamaları çok iyiydi, üniversite giriş puanları da yüksekti. şimdilerde çok düşmüş puanları. bakıyorum da benim girdiğim sıralamaya odtü böte geliyor bu senelerde
    özel sektörü anlatmaya gerek var mı bilmiyorum, zorunlu kalmadıkça önermiyorum. her yerde bilgisayar öğretmenliği/mühendislikleri var zaten. eski cazibesi yok. sana şirin gözükmesin. ben de özelde iş yapıyorum. ama ek iş olarak yapıyorum. meb'de çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leibniz 33 -- 6 Temmuz 2011; 21:57:09 >

• şehir değil üniversite seç bence istanbul ankara önemli deil ama ankara hakkında söylenenlere kesinlikle katılmıyorum
  • quote:

quote:

quote:

öğretmenlik atamaları seneler geçtikçe azalıyor. bizim zamanımızda bu bölüm çok popülerdi. atamaları çok iyiydi, üniversite giriş puanları da yüksekti. şimdilerde çok düşmüş puanları. bakıyorum da benim girdiğim sıralamaya odtü böte geliyor bu senelerde
    özel sektörü anlatmaya gerek var mı bilmiyorum, zorunlu kalmadıkça önermiyorum. her yerde bilgisayar öğretmenliği/mühendislikleri var zaten. eski cazibesi yok. sana şirin gözükmesin. ben de özelde iş yapıyorum. ama ek iş olarak yapıyorum. meb'de çalışıyorum

başka çarem olsa seçmezdim. yani yönetim bilişim vs. gelirse iyi olur ama bakalım artık

• quote:

Orijinalden alıntı: m@TR@x

ankarada yaşayan biri olarak otobüsler ihtiyarlara beleş her sabah hacı yağı kokusuyla okula gitmek istemiyorsanız sakın gelmeyin ayrıca ankara apai nüfusunun % 70 nin barındığı yerdir kızılayda her 10 ergenden 8 nin gömleğinin yada tişötünün yakası kalkıktır kız arkadaşınla 8 den sonra rahat gezemezsin 9 dan sonra erkek erkeğe rahat gezemezsin 10 dana hiç bi şekilde gezemezsin

arkadaş ulusta çinçinde gezmiş herhalde.emek 7. cadde tunalı falan hep serseri mekanı canım elinde kalaşnikofla geziyor millet
    ankaraya söven herkes için:
    tamam.

• Ben yukarıda İstanbul ile ilgili bi şeyler yazmıştım ki hala da öyle düşünüyorum. Ama dediğin üniversiteler içinden bir tercih yapsaydım Yıldız derdim.

Ben Yıldız mezunu bir mühendisim. 5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'u son derece zor, karışık ve boğucu bulmakla birlikte, üniversite tercihi konusuna gelince şehir ve üniversite arasındaki dengenin iyi kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Yıldız güzel bir okuldur. Öğrenciyi biraz kendi haline bırakır. Bunun sonucunda gelişmek ya da gelişmemek öğrenciye kalır. Sosyal ortamı da, eğer siz ortama girmek için çaba harcarsanız güzeldir. Yalnız BÖTE ile ilgili sıkıntılı bir durum olabilir, onu araştırın derim. Yıldız, merkez kampüsünden Davutpaşa Kampüsüne taşınmakta ve bu kampüs Yıldız öğrencisi tarafından hiç sevilmemekte. Bunun sebebinin yerinin çok merkezi olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum ama ben Davutpaşa Kampüsünü çok seviyorum. Yani diyeceğim o ki, yazmadan önce bu kampüsü araştır, seveni var, sevmeyeni var ondan sonra karar ver. Bi de internette araştırırken 2009 ve öncesinde yazılmış şeylere pek kulak asma çünkü kampüs o yıllardan beri çok hızlı değişti, gelişti.

Okul güzel tabi, ama şehir yorucu :) Ben bu sene kurtuluyorum sanırım İstanbul'dan. Sınava girdim tekrar ve galiba ODTÜ'de fizik okuyacağım. O kargaşadan sonra ODTÜ tatil köyü gibi gelecek bana :D

• Ben 3 sene Eskişehir'e dayanamadım başka İstanbul yok bunu bilir söylerim..

Orijinalden alıntı: Pluto

Ben yukarıda İstanbul ile ilgili bi şeyler yazmıştım ki hala da öyle düşünüyorum. Ama dediğin üniversiteler içinden bir tercih yapsaydım Yıldız derdim.

Ben Yıldız mezunu bir mühendisim. 5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'u son derece zor, karışık ve boğucu bulmakla birlikte, üniversite tercihi konusuna gelince şehir ve üniversite arasındaki dengenin iyi kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Yıldız güzel bir okuldur. Öğrenciyi biraz kendi haline bırakır. Bunun sonucunda gelişmek ya da gelişmemek öğrenciye kalır. Sosyal ortamı da, eğer siz ortama girmek için çaba harcarsanız güzeldir. Yalnız BÖTE ile ilgili sıkıntılı bir durum olabilir, onu araştırın derim. Yıldız, merkez kampüsünden Davutpaşa Kampüsüne taşınmakta ve bu kampüs Yıldız öğrencisi tarafından hiç sevilmemekte. Bunun sebebinin yerinin çok merkezi olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum ama ben Davutpaşa Kampüsünü çok seviyorum. Yani diyeceğim o ki, yazmadan önce bu kampüsü araştır, seveni var, sevmeyeni var ondan sonra karar ver. Bi de internette araştırırken 2009 ve öncesinde yazılmış şeylere pek kulak asma çünkü kampüs o yıllardan beri çok hızlı değişti, gelişti.

Okul güzel tabi, ama şehir yorucu :) Ben bu sene kurtuluyorum sanırım İstanbul'dan. Sınava girdim tekrar ve galiba ODTÜ'de fizik okuyacağım. O kargaşadan sonra ODTÜ tatil köyü gibi gelecek bana :D

hocam "sosyal ortama girmek için çaba harcarsanız güzeldir" bunla neyi demek istediğiniz, yani sürekli inek,dersten başını kaldırmayan,gözlüklü,kariyerden başka vs. birşey düşünmeyen insanlar mı var hep?. + bölümde/okulda dişi popülasyonu nasıl acaba ? yani herkes erkekmi

yıldız teknik üniversitesinin sosyal ortamından biraz bahsederseniz sevinirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pluto

Ben yukarıda İstanbul ile ilgili bi şeyler yazmıştım ki hala da öyle düşünüyorum. Ama dediğin üniversiteler içinden bir tercih yapsaydım Yıldız derdim.

hocam "sosyal ortama girmek için çaba harcarsanız güzeldir" bunla neyi demek istediğiniz, yani sürekli inek,dersten başını kaldırmayan,gözlüklü,kariyerden başka vs. birşey düşünmeyen insanlar mı var hep?. + bölümde/okulda dişi popülasyonu nasıl acaba ? yani herkes erkekmi

yıldız teknik üniversitesinin sosyal ortamından biraz bahsederseniz sevinirim

Yok canıım :D Yıldız öğrencisi içinde inek popülasyonu son derece sınırlıdır. Çabadan kastım, eğer öğrenci kulüplerini, okuldaki aktiviteleri, seminerleri vs. takip edebilirseniz hem eğlenir, hem de çok şey öğrenirsiniz. Okulun sunduğu fırsatları iyi değerlendirmeye bakın. Gerçi bu bütün okullar için geçerli yalnız Yıldız için değil.

Yıldız'ın öğrencisi sıcaktır, öyle çancı öğrenci pek çıkmaz, vardır tabi ama azdır. Öğrenci kulüpleri aktif olarak çalışır, bu kulüplerde ilk yıllardan itibaren görev almak size çok şey kazandırır hem hayat bilgisi, hem çevre. Burada size de görev düşer, hiç kimse sizi zorla o aktivitelere sokmaz, biraz kendiniz isteyeceksiniz, hevesli olacaksınız. Kantinde sürekli batak oynayan tiplerden olmayacaksınız mesela eğer üniversitenin size bi şeyler katmasını istiyorsanız. Sonrası gelir zaten. Derslerinizi de komple salıvermeyin sakın bu arada. Toplaması zor oluyor sonra.

Kadın/Erkek oranının limiti özellikle mühendislik bölümlerinde sıfıra yakınsar. Ama fen-edebiyat, kimya metalurji ve eğitim fakültelerinde biraz daha dengelidir.

Bu arada, Yıldız'ın kütüphanesi içerik olarak biraz zayıftır, sizin için önemliyse bu durumu da göz önüne alın derim. Yalnız şunu da söylemeliyim Gazi üniversitesinin kütüphanesini bilmemekle birlikte, marmara ve hacettepe'nin kütüphaneleri de Yıldız'ın kütüphanesi gibi zayıftır.

• ilginiz için teşekkür ederim imkanları yeterli sayılabilir bi üniversite. haccetepe ile yıldız teknik arasında kaldım.. yani aradaki puan farkı biraz düşündürüyor beni. ama yıldız teknik istanbulda olmasıyla kazanıyor

ilginiz için teşekkür ederim imkanları yeterli sayılabilir bi üniversite. haccetepe ile yıldız teknik arasında kaldım.. yani aradaki puan farkı biraz düşündürüyor beni. ama yıldız teknik istanbulda olmasıyla kazanıyor

Eğer YTÜ'yü kazanırsanız ve İstanbul'da yurtta kalacaksanız, KYK'nın yurt başvuruları sırasında "yüksek ücretli" yani yarı özel yurtlara da başvurmanızı tavsiye ederim. Fiyatı çok yüksek değildir(180 TL) ama çok konforludurlar ve Yıldız'ın sizin de içinde bulunacağınız kampüsünün içinde yeni yapılmış bir tanesi vardır. (Fatih Sultan Mehmet Yurdu) Özel yurtlardan da eve çıkmaktan da daha rahattır ve daha ucuza gelir.

• Pluto neden bırakıyorsun muhendislği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: saka54

Pluto neden bırakıyorsun muhendislği

Yok bırakmıyorum, mezun oldum bu sene.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.