Şimdi Ara

Üniversite için araba tavsiyesi(80 bin tl sınır) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: guarez10

al sana baba araba... 73 bin lira..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2009-c180-kompressor-tiptronik-54711086/detay/

bu araba ögrenciye gitmez diye düşünüyorum 5.20 daha sportif aama bu keskin hatlara sahip
  • VW Scirocco
    Mini Cooper S
    BMW 116i

hiçbirisi 80.000'i geçmiyor farkındayım ama sonuçta 80'i üst limit olarak belirlemişsin, benim gözümde bu önerdiğim araçlardan sonra sınıf atlamak için 2.0 motor klasmanına girmek lazım, orda da 80.000 yetmeyebiliyor ;)
  • bence 3-5 daha koy range sport al ben daha iyi bi öğrenci arabası düşünemiyorum (x6 dışında).... hem vergisi anormal değil hem yakıtı makul... Bence bi otur iyice düşün....
  • Ben RCZ ya da Scirocco alırdım.

Laguna Coupe'ye para yetmiyor sanırım.

edit: seçeneklerim arasına Genesis Coupe'yi de ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 28 Temmuz 2011; 4:09:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Ben RCZ ya da Scirocco alırdım.

Laguna Coupe'ye para yetmiyor sanırım.

edit: seçeneklerim arasına Genesis Coupe'yi de ekledim.

RCZ de olur aslında, onu unutmuşum
  • Spor;

Audi TT
    Mercedes Slk
    2006 üstü 3.20 coupe-cabrio

Sedan;

BMW 5.20-5.30
    Mercedes C200-C220
  • Merak ettim 80.000 tl lik arabaya neden ihtiyaciniz var? Ben de yeditepe universitesinde okuyorum. Hani bazilari demis ya yeditepede burssuz okuyan kisi gidip 15.000 tl lik arabaya mi binecek diye... Ben burssuz olup da otobusle 1 saatlik yolculukla geleni taniyorum. Evet baba araba imkani vermis ise kabul edilir tabi ki. Salak degiliz cunku. Araba imkani vermis ise neden kabul etmeyeyim. Ama gene de bana 80 bin tl lik araba alabilirsin derse ben 0 80 bini harcamak icin utanirim. 40 bine gayet konforlu benzinli araclar var. Git 35 bine 2. El guzel bir sey al geri kalan parayla da okulunu bedavaya getir.

Tabi ortam piyasa arayan tiki concon birisiysen ve bunu yaparken de malin ile gosteris yapmaya mecbur olan kisilige(!) sahip isen ben bilemem.

Kimse de bana 80 bin tl lik araba alirken bu arkadasin neden utanmadigini aciklayamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Merak ettim 80.000 tl lik arabaya neden ihtiyaciniz var? Ben de yeditepe universitesinde okuyorum. Hani bazilari demis ya yeditepede burssuz okuyan kisi gidip 15.000 tl lik arabaya mi binecek diye... Ben burssuz olup da otobusle 1 saatlik yolculukla geleni taniyorum. Evet baba araba imkani vermis ise kabul edilir tabi ki. Salak degiliz cunku. Araba imkani vermis ise neden kabul etmeyeyim. Ama gene de bana 80 bin tl lik araba alabilirsin derse ben 0 80 bini harcamak icin utanirim. 40 bine gayet konforlu benzinli araclar var. Git 35 bine 2. El guzel bir sey al geri kalan parayla da okulunu bedavaya getir.

Tabi ortam piyasa arayan tiki concon birisiysen ve bunu yaparken de malin ile gosteris yapmaya mecbur olan kisilige(!) sahip isen ben bilemem.

Kimse de bana 80 bin tl lik araba alirken bu arkadasin neden utanmadigini aciklayamaz.

Utanmak mı ? Adam hırsızlık yapmamış ! Alt tarafı normal standartların üstünde bı araba alıyor

• Alfa Romeo Guilietta 1.75L TBI Quadrifoglio Verdi genç işi ve performanslı bir araç
  • "Universite icin arac tavsiyaesi" adinda bir basliga ciddi ciddi cevaplar yaziliyor. Hayret verici:)

• Bende ozel universitede ojuyorum,bursuz okuyp okula otobusle gelen yiginla kisi taniyorum bunlara bende dahil.Babalarinin fabrikalari v.s var.Ama 55,60bin euro'ya da arac alan arkadaslarimda var.Yani illa herkes otobuse binecek diye bir kaide yok,durumu yeten istedigi fiyata istedigi arabayi alir bunada kimse karisamaz.
    Arkadasim sana onerim hafif yapili s2000 veya,2.el 3 serisine bakmandir.Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Merak ettim 80.000 tl lik arabaya neden ihtiyaciniz var? Ben de yeditepe universitesinde okuyorum. Hani bazilari demis ya yeditepede burssuz okuyan kisi gidip 15.000 tl lik arabaya mi binecek diye... Ben burssuz olup da otobusle 1 saatlik yolculukla geleni taniyorum. Evet baba araba imkani vermis ise kabul edilir tabi ki. Salak degiliz cunku. Araba imkani vermis ise neden kabul etmeyeyim. Ama gene de bana 80 bin tl lik araba alabilirsin derse ben 0 80 bini harcamak icin utanirim. 40 bine gayet konforlu benzinli araclar var. Git 35 bine 2. El guzel bir sey al geri kalan parayla da okulunu bedavaya getir.

• Ne cok tantana yapmissiniz yahu birakin kim hangi butcede arabaya binmek isterse binsin el alemin derdi sizi niye geriyor sadece bor tavsiye istiyor sizde kalkmis yok niye utanmiyor yok baba parasi yiyor laflarindan bahsediyorsunuz kardesim eger bakim vergi kasko yakit problem degilse git 80 bin liralik araba al yok sonradan problem olur dersen 50 bin liraya mini coopers al ustunude arabaya harcarsin bir kac sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Valla çok şaşırdım. Insanlarimiz ne kadar da doğal karşılaşmışlar bu durumu.

Bir baba " oğlum al sana 80 bin. Git araba al" demiş. Öğrenci arkadaşımız da henüz hangi arabayi alacağını dahi bilmiyor. Yani ortada 80 bin var. Araba yok.

Oysa genelde araba hayal edilir sonra ona bütçe oluşturulmaya çalışılır.

Buradaysa baba, aman, para hazır araba yok.ne üzücü bir durum.

Allah kimseye böyle dertler vermesin. Amin.

+1

Ayrıca üniversite için araç demiş, 80bin lira demiş. Araç da ne aracı? Hatun tavlama aracımı yoksa ulaşım aracımı? Ulaşım aracı ise 80bin verene kadar bir sürü öğrenci arabası var çok daha ucuza, az yakan iyi kaçan, kaskosu az olan. Yok hatun tavlama aracı ise 80bin biraz sınırda, biraz daha koysun arkadaş hiç bi hatunu kaçırmasın.

• öğrenciysen 0 km rocco al otomatik 160ps
    ya da 2. el z4 falan bak
  • üniversite için deyince servis minibüsü zannettim
  • Ben oğluma masserati aldım iki tane , kampanya varmış , biri siyah , biride mavi. Fiyatlarıda uygundu. Ama ne kadar dayanır bilmem benim haylaza. Cocuk iste elinin ayarı yokki kırıyo 2 günde.
  • audı Q7
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Eğer konu kolpa değilse,çok sanslısınız.Çocuğunu okutmak için kendi arabasını üzerine köydeki arsa tarla takımını satan tanıdıklarım var.

Kardeş mazur gör ama bu düşünce tarzı bana çok anlamsız geliyor, okula Bentley Continental GT ile gelen 92'li velet de gördüm ben. Ben de şimdi ona mı eleştiride bulunmalıyım? Sanırım bazen kast sisteminde yaşıyormuşuz gibi algılıyoruz yaşadığımız hayatı.

Haklısınız.

Fakat bir de şöyle düşünün.Bu ülkedeki üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğunun arabası yok.Özel üniversiteleri saymazsak.Sen gidip 80.000 liralık araba alırsan üniversitede,azınlık konumuna geçersin.Peygamber kadar iyi niyetli adam da olsan,'' vay a.. k biz yürüyok adamın arabasına bak '' gibi sözler duyacaksın.Çizerler arabanı,çekemeyen çok olur.Hadi özel üniversitede olsan herkeste olsa eyvallah.Ben de üniversite öğrencisi olacağım,benim de imkanım var fakat benim alacağım araba otomatik puntodur en fazla.

• Yazık..Senin yaşadığın üniversite hayatı sana ne öğretecek merak ediyorum..."emek olmadan yemek olmaz" ama şimdiki aileler çocuklarına her fırsatı sunuyorlar, hazır yiyiciliğe alıştırıyorlar, sonra da ayaklarının üstünde durmalarını bekliyorlar..suç sende değil, sen gerekeni yapıyorsun aslında arkadaşım.Gurur duy ey Türk gençliği!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.