Şimdi Ara

Üniversite en büyük tuzaktır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci üniversitemdeyim sırf ortam için okuyorum bir yandan bir yandan da çalışıyorum. Çok şükür işim var. Lakin üniversite mezunları yıllardır boş geziyor, 1404 TL'ye köpek gibi çalışmak zorunda kalıyor. Yurtdışında basit bir kurye, alt sınıf bir mühendis bile bizim gençlerden rahat yaşıyor. Ülkede 4 yıllık üniversitelerin ortalama 6 yılda bitirildiğini söylemiyorum bile. Niye, çünkü benim dersimden geçemezsin ehehe diyen akıl sağlığı yitik hocalar ve sistemin saçma olması. Gençler birazdan gelip kendilerini kandıracaklar (özellikle mezuna kalan tipler) lakin gerçek bu hayal falan kurmayın. Okul/kurs hocalarınız kafanızı ne zırvalıklarla dolduruyor bilmiyorum ama bu yaşımda bunu bilir bunu söylerim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üniversite okumasan ne yapacaksın
    yurt dışına kaçayım diyorsan diploma lazım vize vermiyor kimse

onun dışında dediğin herşey doğru
  • Adam haklı heryere üniversite açıldı artık üniversite mezunu olmak kendini geliştirmek filan yetersiz kalıyor. Arz talep dengesiyle zaten iş verenler köle arıyor. İşimiz zor

• Tamamda biz napalım. Küçükken ne adam akıllı sanay dersi aldık. Şuan herhangi bir müzik aleti çalamıyorum. Yaş 20. Ne adam akıllı yabancı dil dersi aldım. Bu sene hazılık okuyorum ve starter seviyesinden başladım. Ne de bi zanaat dersi verildi. Bom boş yetiştirdi beni bu eğitim sistemi. Üniversite diploması almaktan elimde hiç bi şans yok ki :(. Lanet olsun.

• Hangi üniversiteyi ve hangi bölümü bitirdin ?

Şimdi ne okuyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebula-bunela-labune

Tamamda biz napalım. Küçükken ne adam akıllı sanay dersi aldık. Şuan herhangi bir müzik aleti çalamıyorum. Yaş 20. Ne adam akıllı yabancı dil dersi aldım. Bu sene hazılık okuyorum ve starter seviyesinden başladım. Ne de bi zanaat dersi verildi. Bom boş yetiştirdi beni bu eğitim sistemi. Üniversite diploması almaktan elimde hiç bi şans yok ki :(. Lanet olsun.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 23 Aralık 2017; 19:28:6 >
  • Fukaraların yaşamını tecrübe eden hipilere şöyle denirdi: Tamam, siz yoksulluğu yaşıyorsunuz ama imkanlarınızın olduğunu da biliyorsunuz, umutsuzluğunuz yok, tercih etmişsiniz. Gerçek yoksul ise umutsuz şekilde yarını bilmeden yaşıyor, hiç geliri veya bir imdat sireni, geri dönüş bileti yok. Onunki tercih değil, içinden çıkabilmek için yeterli donanımı yok. İkisi aynı şey değil.

Üniversite adı üzerinde. Evrene açılan kapıdır. Asgari ücret 1400 liraymış. Geçidir bunlar, aynı şey değil, etrafından dolaşmasını bilir. Dünyanın neresinde olsa çalışabilir. 30 yaşında geldiğinde lise mezunu lisan öğrenmek için on sene kıvranır, üniversite mezunu altı ayda çat pat öğrenir. Yaş ilerledikçe bu öğrenme kabiliyeti katlanarak artar. Ne öğrenmesi gerektiğini, neyi eksik bildiğini anlar.

O sebeple aynı şey değil. Üniversite mezunu ol 1400 değil, 700 kazan. Zıltırık üniversite veya akademiye gitmeyin tabii. Gerekirse Avrupa'da küçük yerlere gidin, Varna'ya falan gidin olmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üniversite okumak bu ülkede gerçekten boşa harcanan zaman. Farkında değiller ama okullari bittiği zaman alacaklari para asgari olacak çoğunun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Üniversite okumak bu ülkede gerçekten boşa harcanan zaman. Farkında değiller ama okullari bittiği zaman alacaklari para asgari olacak çoğunun.

Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

Bir insan hergün kebap yiyip cahil olacağına kuru ekmek yeyip bilen olsun.

Bilginin değeri parayla ölçülemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 24 Aralık 2017; 0:59:4 >
  • Okuyun

Gerekirse mezara kadar okuyun

Öğrenmenin bilginin yaşı yoktur.

• Sizde doktor olun 10 bin lira alın

• Bilmenin parayla ölçülemediğini anladığınız zaman

Aslında ulaşamadığınız uzay kainatı da fark etmiş olacaksınız.

• Üniversiteler Kapatılsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Universe kainat demektir

Universium kainat bilimi demektir.

Kapatılırlarsa insanlık ufku hayali herşey biter.

• bence üniverste yerine medrese eğitimi veren yerler açılsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: isyankar97

bence üniverste yerine medrese eğitimi veren yerler açılsın.

Medresede

Hocanızın birgün arkanıza geçip sizleri bafilediğini yaşamak adına

Sizleri destekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 24 Aralık 2017; 2:5:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyankar97

bence üniverste yerine medrese eğitimi veren yerler açılsın.

ne güzel bir fikir değil mi?
    başına geleceklerden kendi rızamla gerçekleştirildiğini anlatırsın değil mi?
    vaktini boşa harcıyorsun medreselerde okumanız gerekir tadını çıkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.