Şimdi Ara

Universal kumanda(Televizyon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu kumandaların çalışma mantığı nedir?Yani farklı farklı televizyonların çalışma mantığını nasıl çözer ve farklı bir televizyona tutulduğunda nasıl onu tanır?Youtubede bir ara görmüştüm.Adam kendi yaptığı bu kumanda ile büyük mağazalarda televizyonları açık kapatıyordu

• Piyasadaki standart alıcıların frekanslarına göre ayarlanmış, hafızasında binlerce frekansı saklayan kumanda.

Farklı türdeki televizyonların kanallarını değiştirmedeki eğlenceli taraf nerede onu anlamaya çalışıyorum...
    Evinde 6-7 tane kumandalı alet olur, hepsinin kumandasıyla uğraşmak yerine bir tane kumanda alırsın. Bu hangisini kumanda ediyordu derdinden kurtulursun.
  • Her Üreticinin belirli frekansları var.Otomatik tanıma modunda tek tek Sinyalleri gönderiyor.Bulduğunda Hafızasına alıyor.Yada manuel olarak tek tek deniyoruz.Yani olarak gönderdiğin kod ile alakalı geri kalan kısımın Bildiğimiz Kumandadan pek farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Piyasadaki standart alıcıların frekanslarına göre ayarlanmış, hafızasında binlerce frekansı saklayan kumanda.

Farklı türdeki televizyonların kanallarını değiştirmedeki eğlenceli taraf nerede onu anlamaya çalışıyorum...
    Evinde 6-7 tane kumandalı alet olur, hepsinin kumandasıyla uğraşmak yerine bir tane kumanda alırsın. Bu hangisini kumanda ediyordu derdinden kurtulursun.

Eğlence için olacağını kim söyledi?Sadece izlediğim videoda;"Büyük mağazalarda veletler ps3'lerde oyun oynarken adam tvleri kapatıyordu" veletlerin yüzlerinin görülmesi lazımdı.Evde 2 tane televizyon var.Sık sık küçük çocuklu misafirlerimiz var (küçük dediysem 4-5 yaşındaki afacanlardan bahsediyorum).Bu tip misafirleri konuk ettikten sonra kumandamızı bulmak mümkün olmuyor.Bazen lavaboda şampuanların arasında,bazen buzdolabının içinde buldum bile oldu.Bu tip durumlarda kenarda köşede yedek bir kumanda olması iyi olur.Bunu nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok?Yardımcı olursanız sevinirim

• Yapma dostum bahsettiğin şey ev düzüne ile alakalı.Çok çok kumandaya bir Alıcı verici devresi ve buzzer takarsın Düğmeye bastığında anda başlar ötmeye bu şekilde bulabilirsin.Yada Çocuklu aile dostların geldiğinde televizyon bozuk deyip Fişini çekeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 9 Ağustos 2012; 22:58:11 >
  • Temel çalışma mantıkları aslında basit.
    Öncelikle binlerce frekans yok. Şu an yaygın olarak olarak 36 KHz, 38 KHz, 40 KHz frekansları kullanılıyor. Bu frekanslarda çeşitli protokoller kullanılıyor. Komut setleri de bu protokollere bağlı olarak değişiyor. Aynı protokol ve komut setini kullanan iki kumanda birbiri yerine kullanılabilir. Piyasada universal kumanda oalrak iki tip cihaz var. Bunlardan biri öğrenebilen kumanda tipi diğeri de tablodan bakıp 3 yada 4 basamaklı kod girilen kumandalar. Öğrenebilen kumanda tipi adından da anlaşılabileceği gibi orjinal kumanda ile eşleştirilerek orjinal kumandanın ptorokolü ve komut yapısını algılayabiliyor. Diğer tür de ise kutunun içinden bir tablo çıkıyor ve siz buradaki tablodan hangi protokol ve komut setini kullanmak istediğinizi manuel olarak giriyorsunuz. Aslında bu komut setlerinin de bir standardı var. Eğer sizin elinizdeki listede cihazınız yoksa işiniz şansa kalmıştır. Deneme yanılma yolu ile uygun komut seti kodunu bulana dek uğraşmanız gerekir.

İnternette gördüğünüz videoya gelince. O videoyu bende gördüm hatta onu yapan adamın sitesinden adamın yaptığı cihazı da inceledim. ufak bir kumanda yapmış ve tek düğme ile tüm frekans, protokol ve komut setlerinde arka arkaya kapanma komutunu yolluyor. Bu da tüm cihazların kapanmasını sağlıyor.

Eğer amacınız yedek kumanda ise kumanda satan biryere gidip orjinal kumandanızı gösterin yedeğini verirler hemen size. Servise giderseniz iyi para isterler.

Akıllı kumandanın asıl amacı birden çok cihazı tek kumanda ile kontrol etmektir. Mesela Uydu alıcı, televizyon, ses sistemi ve dvd playerdan oluşan bir sisteminiz olsun. Bu 4 adet farklı kumanda demek. TV izleyeceğiniz zaman hem uydu alıcı hemde TV kumandasına ihtiyacınız olacak. Sonra sıkıldınız ve film izlemek istediniz. Ses sistemi ve DVD playerında kumandasına ihtiyaç duyacaksınız. Ondan sonra al o kumandayı şu tuşa bas, onu bırak bunda bu tuşa bas şeklinde birden çok kumandada birden çok tuşa basmanız gerekecek. Onun yerine tüm kumandaları kaldırıp bir adet akıllı kumanda alıyorsunuz ve tek bir kumanda kullanarak tüm cihazları kontrol edebiliyorsunuz. Hatta makro yeteneği varsa tuş kombinasyonlarını öğretiyorsunuz ve siz kumandadan tek bir tuşa bastığınızda ses sistemini açıyor, tv yi açıp uygun kanala getiriyor, DVD oynatıcıyı açıyor, gerek duyulmayacağı için uydu alıcıyı kapatıp sizi bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 10 Ağustos 2012; 11:51:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CONDOR tv için kumanda
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.