Şimdi Ara

Unity oyun geliştirme hakkında sorularınız varsa...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar.. Birkaç aydır unityde oyun geliştirme hakkında çalışıyorum. Hiç kodlama bilmeyen biri olarak daha önce oyun geliştirme hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadan sıfırdan başladım. İnternetten okuduğum makaleler ve izlediğim videolarla biraz bilgi sahibiyim. Son olarak Google Play Store da bir arkadaşla oyunumuzu yükledik.. Eğer oyun geliştirme ve unity hakkında sorularınız varsa anladığım kadarıyla yardımcı olabilirim.

    oyunumuzun linki aşağıdadır. Bir göz atıp destek olursanız sevinirim. Herkese iyi günler
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.EnginKoyuncu.Ridebox







  • Oyun bana fazla zor geldi. Bazen çok fazla küp karşıma çıkıyor ve kaybetmek kaçınılmaz oluyor. Ayrıca 4 farklı puan yerine puanlar ortak paydada buluşsa scoreboard için daha iyi olur çünkü 3 yeşil kutu toplayanla 3 mavi kutu toplayan arasında teknik olarak bir fark olmaması lazım. Belki onun yerine öndeki renk toplanırsa 10 sol ya da sağdaki renk toplanırsa 20 arkadaki renk toplanırsa 30 gibi puanlama olabilir.
  • DriftMaster D kullanıcısına yanıt
    Geri bildirim için teşekkürler.. belirttiğim gibi oyunun üzerinde hala çalışıyoruz tavsiyenizi dikkate alacağız
  • Merhabalar Hocam, unity i bugün kurdum. (libgdx i android studio ile uyumlu hale getiremediğim ve yeterli bir topluluğunun olmadığını düşündüğümden, 2D için çok iyi seçimdi aslında)

    Nesne yönelik programlama hakkında çok az bir bilgim var C programlamayı biliyorum şuanlık... Sözün özü ilk uygulamamı yapana kadar sizin karşılaştığınız bir zorluk veya şimdiden tavsiye ettiğiniz bir şey var mıdır? (Hani şunu şimdiden şöyle yaparsan daha rahat edersin gibi)

    Son olarak bu sürecin size kattığı şeyleri öğrenmek isterim İyi çalışmalar
  • Merhabalar, daha öncede belirttiğim gibi oyun geliştirme ve yazılım anlamında benim pek bir bilgim yoktu tesadüfen karşıma böyle bir durum çıktı. Daha sonra araştırmaya başladım ve benim aklıma en çok yatan unity oldu. (bunu unity oyun motoru diğerlerinden daha iyi anlamında söylemiyorum kesinlikle) Unity i seçmemin en büyük nedeni biraz daha anlaşılır olması, bazı Türkçe kaynaklarının internette bulunabilmesi ve bazen ihtiyaç duyduğum efekt veya görsel modelleri kendi sitesinde unity assetstore da bulabilmem. Bu modellerin bazıları paralı ama untiy nin modelleri unreal engine oyunun modellerine göre çok daha uygun fiyatlı.

    eğer unity öğrenmek ve ortaya birşeyler çıkarmak istiyorsanız Türkçe videolardan kaynaklardan başlayabilirsiniz ama sakın bunlarla yetinmeyin çünkü Türkçe kaynaklar aslında hiçte yeterli değil. zaten Türkçe kaynakları anladıktan sonra azçok bir mantık oluşuyor insanda yabancı kaynaklara yönelin, dediğim gibi bir mantık oluştuğu zaman yabancı kaynaklarıda anlıyorsunuz aslında çokta gözünüzü korkutmasın.

    benim size tavsiyem (bunu ben yapmamıştım ama artık yapıcam) bir uygulama yada oyun fikriniz olduğunda hemen bir hevesle başlamayın. Önünüze bir kağıt kalem alın ve oyununuzun yada uygulamanızın en ince ayrıntısına kadar yazın yani oyunu yapmaya başladığınız herşey belli olsun neyi nasıl neye göre yapacağınızı bilin. Şu efekti kullanıcam karakterim şu renk olacak ana menü şöyle olacak vs herşey belli olsun. Eğer bunu yapmazsanız oyunu yapamaya başladığınızda şunu öyle yapıyım bunu böyle yapıyım diyosunuz sonra yapıyorsunuz tekrar değiştiriyorsunuz derken zaman geçmiş ve bıkmışsınız artık o hevesiniz kalmamış ve bırakıyorsunuz yada bırakmasanız bile artık o isteğiniz kalmamış bu da sizi soğutuyor oyun yapmaktan.

    Şİmdiye kadar bahsettiğim şeyler çalışılarak yapılabilecek şeyler ve biraz gayretle yapılabilir göz korkutucu olmasın ama karşılaştığım zorlukları sormuşsunuz en büyük zorluk psikoljik bana göre. (bu benim fikrim) Neler yapıyorsun dediklerinde oyun yapmaya çalışıyorum dediğinizde insanlar size bi garip bakıyor sanki dünyanın en boş işini yapıyormuşsunuz gibi davranıyorlar. yada insanların gözünde oyun yapmak ile oyun oynamak arasında fark yok.. Daha buna örnekler verilebilir ama genel itbariyle durum bu. Bu nedenle sabırlı olmalısınız sabırlı olursanız ortaya iyi veya kötü birşey çıkar bir ürün oluşur ve zamanla kendinizin geliştiğinizi de görebiliyorsunuz. şimdiden başarılar dilerim




  • Hocam tam anlamıyla sıfır olan ve bir ekip ile oyun yapmak isteyen birine ne tavsiyeniz olur.



    Not: Ekip daha yok. Onu da bulmam lazım
  • selamun aleyküm gelecekten geldim bir grup genç arkadaşız, konu eski biliyorum ama yaşayan konu sahibi kişiye sesleniyorum biz arkadaşlarla oyun yapmak istiyoruz ama program dilini öğrenmeye çalışınca heves kaçıyor tam bir kaynak olmadığı için sende internette galiba oyun yapım videolarını tekrarlayarak oyun yapmaya başlamışsın galiba, bu bana mantıklı geldi. şuan konu olarak 3 yıl geçmiş hala devam ediyormusun acaba yoksa senin bu fikrin hakkında bir gelişma varmı cevap verirsen mutlu olurum :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.