Şimdi Ara

Unity 3D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, forumdan bir arkadaş unity3d ile oyun yapalım dedi. Ben de bir iki gündür bakıyorum. Herneyse konuya geleyim. Programlama az kullanıldığından yeni başlayanlara önermem. Sorunum şu; bir map tasarladım 3Ds max'den export ettim (obj formatında). Sonra unity'den import ettim. Daha sonra bu mapin resimde işaretlediğim özelliklerini tickledim (ticklemeden önce benim map'i collision object olarak algılamıyordu) Tickledikten sonra karakterimle mapte dolaşabiliyorum. Birisi kısaca bu özellikleri açıklayabilirse memnun olurum. Bunun yanında bir sorum daha var, object export modunda kaplamaları farklı bir uzantıda kaydediyor sanırım "mtl" adında. Ben unity'e objemi çektim ama kaplamalar (resim değil sadece boyama idi) gelmedi. Gri gri kaldı nesne. Bunun çözümü nedir?

Unity 3D

Değiştirme : 2. sorunun çözümü FBX uzantı ile oluyor.

Unity 3D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welrocken -- 11 Mart 2012; 15:00:27 >

• 1. Optimize Mesh: Bu seçenek unity nin harita meshlerini (modeli oluşturan poligonlar grubu) optimize edip daha hızlı render edilmesini sağlar, eğer optimizasyonu yaptıysan 3D paket programında bunu kullanmanı önermem çünki bazen gereksiz yerlerde polygon kaybı yaşayabiliyorsun özellikle Vertex datanın çok büyük boyutta olduğu yerlerde.

2. Generate Colliders: Bu unity nin içindeki hazır collision (çarpışma) methodlarını model üstünde kullanabilmen için gerekli Tangent/Normal/Binormal/Bounding Box/Sphere hesaplamalarını bu model için yapmanı sağlar ve unity nin hazır çarpışma sistemini kullanmanı sağlar. (sliding collision vs.)

3. Swap UVs: Bir sonraki seçenek olan Lightmap bazen UV leri ters yerleştirir ve Lightmap tipinde ışıklandırma yapıcansan karmaşık görünür, bu seçenek karmaşıklığı çözer.

4. Generate Lightmap UVs: Işıklandırmayı dinamik değil de (Forward veya Deffered Rendering ile), Lightmapping tekniği ile (Statik ışık/gölge, daha az render time) yapacaksan, bu gerekli ışıklandırma kordinatlarının haritasını çıkarmanda yardımcı olacaktır sana.

OBJ türü, materyal dosyaları için MTL şeklinde kütüphane tutar, modelini ekledikten sonra modele materyal ekleyip atarsan ve mtl dosyasını gösterirsen sorunun çözülecektir OBJ exportu içinde.

Kişisel Öneri: FBX dosyaları şu an standarta oturmuş ve kullanımda, FBX Export ve PNG/TGA/JPG Seperate Texture olarak export ettiğinde daha iyi sonuçlar alabilirsin OBJ dosya formatına nazaran.

• quote:

Orijinalden alıntı: sehlor

1. Optimize Mesh: Bu seçenek unity nin harita meshlerini (modeli oluşturan poligonlar grubu) optimize edip daha hızlı render edilmesini sağlar, eğer optimizasyonu yaptıysan 3D paket programında bunu kullanmanı önermem çünki bazen gereksiz yerlerde polygon kaybı yaşayabiliyorsun özellikle Vertex datanın çok büyük boyutta olduğu yerlerde.

2. Generate Colliders: Bu unity nin içindeki hazır collision (çarpışma) methodlarını model üstünde kullanabilmen için gerekli Tangent/Normal/Binormal/Bounding Box/Sphere hesaplamalarını bu model için yapmanı sağlar ve unity nin hazır çarpışma sistemini kullanmanı sağlar. (sliding collision vs.)

3. Swap UVs: Bir sonraki seçenek olan Lightmap bazen UV leri ters yerleştirir ve Lightmap tipinde ışıklandırma yapıcansan karmaşık görünür, bu seçenek karmaşıklığı çözer.

4. Generate Lightmap UVs: Işıklandırmayı dinamik değil de (Forward veya Deffered Rendering ile), Lightmapping tekniği ile (Statik ışık/gölge, daha az render time) yapacaksan, bu gerekli ışıklandırma kordinatlarının haritasını çıkarmanda yardımcı olacaktır sana.

OBJ türü, materyal dosyaları için MTL şeklinde kütüphane tutar, modelini ekledikten sonra modele materyal ekleyip atarsan ve mtl dosyasını gösterirsen sorunun çözülecektir OBJ exportu içinde.

Kişisel Öneri: FBX dosyaları şu an standarta oturmuş ve kullanımda, FBX Export ve PNG/TGA/JPG Seperate Texture olarak export ettiğinde daha iyi sonuçlar alabilirsin OBJ dosya formatına nazaran.

Teşekkür ederim, yani benim sadece ikiyi kullanmam yeterliymiş

• merhaba arkadaşlar uzun zamandır korku oyunu yapmaya çalışıyordum ve en sonunda fark ettiğim bir şey ekip olmadan bu işlerin olması mümkün değil ve bu yüzden oyun yapmaya hevesli arkadaşlarımızı ekipte görmek hoş olur.Ekipte yer almak için aşşağıda vereceğim bilgilerden sadece birine yeteneğiniz varsa vereceğim hamachi ağlarına katılın.

* Script (kodlama)
    * Model Tasarlama (3dsmax , blender vs...)
    * Meterial Hazırlama
    * Senarist (Seneryo Hazırlayan)
    * Map Designer(Mapi hazırlayan)
    * Oyun içi müzik ses efectleri ile ilgilenecek kısım (Sounder mı desem )
    * Particle Designer(Oyundaki particleleri hazırlayack ekip ateş efekti gibi)

Bu yeteneklerden SADECE BIRINE sahipseniz ekibe buyrun.

NEDEN HAMACHI
    Hamachi msjlaşmazı ve grup organize etmek için daha pratik olur diye düşündüm.

Hamachi ismi:Game Design1
    şifre: 123

Hamachi ismi:Game Design2
    şifre: 123

ağlar dolduğu takdirde yeni ağlar oluşturacağım

Eğer bilgisayarınızda hamachi yoksa skypeden ekliyebilirsiniz

Oyun korku oyunu olacağı icin oyun tasarımı unity veya unral engine ile yapılacaktır hangisi artık kendi aramızda karar veririz.

• Bu yaz Hayatta kalma oyunu yapmayı düşünüyorum. Muhtemelen unity3D kullanacağım ve biraz kapsamlı olacak . Kodlama tasarım vs... konularda benimle çalışacak arkadaşlara ihtiyacım var . İlgilenenlere duyurulur

hiçbir konuda çok iyi olmanıza gerek yok mesela istediğiniz bir karakterin farklı açılardan görünüşlerini paintten çizip bana atarsanız onun 3d(3 boyutlu )halini hazırlayıp oyuna ekleyebilirim
    aklımda bir senaryo var ve beraber geliştirebilir veya değiştirebiliriz.

not: bu konuda yeniyim umarım derdimi anlatabilmişimdir ve de umarım doğru yere yazmışımdır...
    not2:açıkçası bunu yeni bir konu olarak mı açsam yoksa buraya mı yazsam emin olamadım ve buraya yazdım...
    Not3:benim hem kodlama hem de tasarım konularında başlangıç seviyesinden birazcık fazla bilgim var...

bana e-mail yoluyla ulaşabilirsiniz:e180718@gmail.com veya pm atabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazygamer -- 12 Mayıs 2015; 11:55:04 >

• Arkadaş görsel tasarlama ve ses playlarını bnden sayabilirsin ama bna lisanslı unity salarsan elinde 20.000 den daha fazla ses var görsel tasarlamam da iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mağata diye bi oyun senaryosu elinde boşta

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.