Şimdi Ara

Unity

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sağlıklı günler 7-8 aylık bir C# bilgim var biraz araştırma yaptım ve unity başlamadan önce C# bilmek çok mantıklı geldi bana da araştırmadan sonra, Şimdi kodlabın kitabi var "Unity 3d ile oyun programlama" diye sizce bu kitap nasıl araştırdım bazı yerlerden ama çok da işe yaramadığı söyleniyor bende çok kitaptan anlıycağımı düşünmüyorum ama bildiğim bir kaynak yok rica etsem kaynak önerirmisiniz.
    (1 adet unity eğitimi bitirdim fakat pc üzerinden yaptığı için oyunu çok da verim alamadım)
    (Blender için de YouTube de "Blender eğitim"adı altında kanaldan eğitim alıyoruz sizce nasıl)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öyle kitapla falan Unity öğrenilmez benim fikrim bu. Unity ile ilgili biri olarak söylüyorum direk uğraşacaksın dostum, bir yerden başlayarak kademe kademe "şunu nasıl yaparım", "bunu nasıl yaparım" şeklinde önce düşüneceksin takıldığın yerde de bilhassa İngilizce karşılığını yazıp araştıracaksın.

    - Stackoverflow
    - answer.unity.com
    - forum.unity.com

    bu 3 site ve Unity'nin resmi dökümentasyonu sana baya baya yetecek birçok konuda.

    Olayı daha da açmam gerekirse en basitinden proje veya "projecik" (prototip de diyebilirsin) yaparak başlayacaksın. Önce mesela bir zemin oluştur, bir karakteri temsil eden obje koy (kapsül gibi), "Ben 'W' tuşuna bastığımda bu karakter nasıl ileri gidecek?" diye bir düşün kafanda algoritmasını kur, daha sonra "how to move character Unity" yaz zibilyon tane açıklama çıkacak.

    Bana göre Unity bu şekilde öğrenilir. Kademe kademe prototipler, ufak ufak proje denemeleri yaparak her takıldığın yerde basitçe araştırarak takıldığın yerleri çöze çöze ilerleyeceksin.

    Başka bir örnek daha vereyim mesela bir futbol topu var buna havadan nasıl vurabilirim, düşüneceksin... "yukarı ve ileri yönlü kuvvet uygularsam, top havadan gitmiş olur." şeklinde önce kafanda temel mantığını kuracaksın. Sonra da o kuvveti nasıl uygulayacağını bilmiyorsan da internette "Unity how to throw ball in the air" gibi bir cümle yazsan senin zaten sormak istediğin şeyle ilgili bir sürü şey çıkacak. Burada bu İngilizce cümleyi %100 grammerine uygun yazmana bile gerek yok derdini anlatabilecek kadar yaz gerisi geliyor inan bana. Kaynak anlamında çok zengin yani Unity.

    Zamanla öğrendiğini fark edeceksin bir şeyleri. Hatta bu yaptığın prototipleri, denemeleri bir not defteri gibi düşün ve onlara ait dosyaları silme, isimlerini anlayacağın şekilde kaydet. Misal Unity'de Paint tarzında çizme, yazma işlemi nasıl yapılır mevzusuyla ilgili bir deneme yaptın diyelim onun klasör adını "Paint tarzı çizim yapma" gibi kaydet. Yarın bir gün unutsan bile kendi denemeni açıp kendi notlarına, scriptlerine, yorum satırlarına bakarak tekrar hemen hatırlarsın. Öğrenme aşamasında yaptığın hiçbir şeyi silme "not" şeklinde kaydet.

    Önemli olan burada öğrenmek istediğin şeyi nasıl araştıracağın aslında, oraya yazacağın cümleyi doğru seçmek çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 18 Haziran 2020; 17:54:41 >




  • kitap dediğin max 50 tl birşey al oku bunun için glip konu acmak sadece procastination
  • Mesele ücreti değil kitap siparişi verdim ve şu an elimde de kaynak var ara da olan zaman kaybı önemli olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim önerilerin için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır assetler kullanarak basit projeleri gerçekleştirmeye çalışman güzel bir başlangıç olur. Üstteki arkadaşımın belirttiği siteler senin bu yoldaki en büyük yardımcın olacaktır. Youtube'da konuları çok güzel anlatan kanallar var.
    https://yasirkula.com/

    Ben, basit oyunları birebir yapmaya çalışa çalışa ilerlemiştim. Buradaki en büyük olay başlangıç için hedefini düşük tutman olacaktır. MMORPG ya da 3D FPS oyunları gibi yüksek hedefler yerine 2D Platform oyunları, balon patlatmaca tarzı basit hypercasual tarzda oyunlarla başlaman senin yararına olur.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.