Şimdi Ara

Ünisite Edirne Öğrenci Yurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
8.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle trakya üniversitesini tutturan herkese başarılar dilerim. Ünisite tek kelime ile rezalet bir yer, burada tam 1 yıl kaldım ve izlenimlerimi aktarmak isterim. Sakın ama sakın burada sorun yaşadığı için hırsla yazan biri olarak görmeyin. Ben ve diğer tüm arkadaşlarım aynı fikirdeyiz. Sakın acele etmeyin sizi korkutacaklar bilerek oda sayımız azaldı diye külliyen yalan. Boş kalacak odalar olacak, iyice araştırıp öyle karar verin. Burada yazıklarım yıl içinde olacak şeyler, bu kayıt döneminde yemekleri çok çeşitli ve bol miktarda koyacaklardır mesela. Size yalanlar giriş çıkış saatleri uyduracaklardır ki külliyen yalan. Burada kalan biriyle iletişime geçerseniz size bu dediklerimi söyleyecektir.

    Okula başladığımızda 2 çeşit çorba 2 çeşit yarımcı yemek 3 çeşit ana yemek ve 2 çeşit tatlı vardı. Yılın mart ayında bir anda yemek çeşitlerini 1'e indirdiler. Beğenmeyen yemesin denildi. Tonla şikayete itiraza rağmen senet imzaladığınız için yemek aboneliğinden çıkamıyorsunuz. Sebebi sorulduğunda et yemeklerinin sayısını arttırmak dendi fakat sonrasında haftada 1 et 1 tavuk yemeği gelmeye başladı, geri kalan günler fasulye gibi yemeklerdi. Böyle size haber vermeden kuralları değiştirebilirler. Yemeklerin boyutu ise bebek yemeği kıvamında. Çorbayı 3 kaşıkta çok rahat bitiriyorsunuz, Etli yemeklerin içinden et çıkmıyor mesela. Tavuk butu verildiğinde 1 adet veriliyor mesela. Yemeğin bitiş saati 21.00 olduğu halde saat 20.20 civarı yemek bitebiliyor. Şansınıza küsün yemek yiyemiyorsunuz o gün.

    Yurdun odaları arasında beton yok, dökme betonla yapılmış. Karton benzeri bir maddeyle aralar kesilmiş. Yan odaların konuşma sesi bile size çok rahat gelebiliyor düşünün gece 3ten önce sesler kesilmiyor, sizin 3 oda yanınızdan veya 2 kat üstünüzden çok rahat bir şekilde gürültü gelebiliyor gecenin bir vakti. Gelebiliyor da değil kesinlikle geliyor, herkes sizin gibi eğitim meraklısı değil burada kalanların çoğu istanbulda aile baskısından kurtulmak için ucuz bölümleri okuyup istediği gibi ortam yapabilmek için gelenlerdir. Bunu resepsiyona bildirdiğinizde biz ilgileneceğiz denip sadece uyarmakla yetiniliyor, hiçbir yaptırım yok. Yan odadaki arkadaşınızla normal bir ses tonuyla çok rahat iletişim kurabilirsiniz. Fiber internete imza atıyorsunuz sonrasında size 10 gb kotalı limitsiz internet veriliyor :D

    Normal yurtlarda veya apartlarda ücret 10 ay alınır. 9 ay eğitim dönemi ve 1 ay ileri ve geri tarihler için. Burada ise ücreti 12 ay ödüyorsunuz. İstenen ücret tek kişiliklerde 1487 lira. Evet bu ücreti 1 yıl boyunca ödüyorsunuz, yazın yurtta kalmadığınız halde yemek ücreti de ödüyorsunuz ne kadar enteresan değil mi? Eve çıkmak daha ucuza denk geliyor böylesini ilk kez burada gördüm. Kaba bir hesapla yıllık 18 bin tl vermeniz gerekiyor. Bu da istanbulda normal bir bölümün ücretine yakın, buraya gelip insanlar neden bu paraları veriyor diye düşünürseniz dediğim gibi aile gözetiminden çıkıp sapıtmak isteyenler veya diş-tıp gibi sağlık bölümü okuyanlarla dolu.

    Yurda giren çıkan belli değil, geceleri kız arkadaşını erkek arkadaşını getirenler gürültü çıkaranlar tonla. Sarhoş olup kavga edenler, koridorlarda şişe kıranlar vs. Ve geceleri koridorların ışıkları yanmıyor tasarruf olsun diye, eğer uçlardaysa odanız karanlıkta dışarı çıkmanız gerekecek.

    Burası tamamiyle dışarı çalışan bir yer, içeriye aldıkları öğrenciler senetle bağlandıkları için cepte gözüyle bakılıyor. Haftasonları dışarıdan gelenlere veya otel katında olanlara açık büfe kahvaltı veriliyor. Bu kahvaltının arta kalanları ise haftaiçi sizlere kahvaltılık ürün olarak geliyor, sorarsanız aşçılar da söyler zaten. Bu yemeklerin boyutlarının azalması da üst yönetimden gelen kararla belirlenmiş bizzat söyleniyor zaten bunlar yüzünüze. Yurdun içindeki restoranda ise yemeklerin fahiş fiyatları tamamiyle dışarı bir çalışma içerisinde. Sizin almanız gereken yemek kötü çıkınca mecburen bu restorandan yemek almak zorunda kalıyorsunuz. Maç günleri zaten dışarıdan gelenlerin sesinden yurt inliyor. İpsiz sapsız kim varsa gelip kalıyor. Tek kişilik odalarda evli çiftler gibi 2 kişi de yaşanıyor, yurda sorsanız kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil gelenlerin kimlikleri alınıyor deniyor fakat turnike sistemi olmadığı için yılın başında kendinizi tanıtınca zaten sorulmuyor bir daha kim olduğunuz, kyk yurdunda kalan sevgililer oranın yemek aboneliğini yapıp burada sevgilisiyle dost hayatı yaşıyor. Gürültüleri ise kesilmiyor. Buraya verdiğiniz ücret kesinlikle değmiyor.

    Tabii ki şu sıralar kayıt sonrası acil yurt arıyorsunuzdur, sakın buraya gidip aldanmayın, tüm yurtları teker teker gezin veya evleri gezin. Biliyorum ilk yıldan eve çıkmak zor gelir fakat buraya verdiğiniz ücretle evde paşalar gibi yaşarsınız bunu da unutmayın. Burası öğrenciye hitap etmiyor, burası para canavarı bir yer ve içinde habire özelleştirme var. Restoranı var, bakkalını dışarı aldılar dışarıdan da alınsın diye. bodrum katı zaten başka bir şirkete kiraya verilecek artık dersahane mi olur kreş mi olur bilinmez. Sizin okul yorgunluğu sonrası konaklayacağınız yer gürültüden geçilmeyecek haberiniz olsun. Biz buranın tuzağına düştük siz düşmeyin.

    Bu diyeceklerim kız öğrenciler için, burada güvende değilsiniz, kapı arasından sizi gözetleyenler olacak. Odanızı gece 1de tıklatıp tuz veya şeker var mı diye soranlar olacak ve bu kişiler sizi belleyecek. Rahatsız edileceksiniz haberiniz olsun. Benim dediklerime inanmıyorsanız da ille burada kalmak istiyorsanız kayıt olmadan önce sözleşme yaparken yıllık değil aylık yapmaya çalışın, memnun kalmazsam çıkmak isterim dersiniz. Denettirmezler elbette ama çıkma şansınız olsa ilk durumda çıkmaya çalışacaksınız.

    Bura ile ilgili sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz.







  • Dün kaydımı yaptım falat erkek için sıkıntı çıkaracak bir yere benzemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirnede yaşıyorum ve edirnedeki en kötü öğrencileri kazıklayan yerdir kesinlikle tavsiye edilmez
  • bedhah61 B kullanıcısına yanıt
    Kendilerine güvenen bir yer olsaydı emin ol sizle hem senet hem sözleşme imzalamazlardı, erkeği kızı fark etmez bodrum katında anaokulu olan bir yurttan bahsediyoruz.
  • Anapkulumu? :D siz hayal görüyorsunuz sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz okulu için Trakya Üniversitesini düşünüyorum da , tek kişilik erkek apart bulabilirmiyiz acaba ucuza , edirnede okuyup yardımcı olabilecek arkadaş var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.