Şimdi Ara

Ünideki hocalarımız online sınavlardan puan kırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz gibi vizeler online şekilde gerçekleşti, bugün öğrendiğime göre bizim üni finalleri de online şekilde gerçekleştirme kararı almış fakat bir sorun var.

Online sınavlarda haliyle çoğu kişi kopya çekiyor, ve bizim okulun bunu tespit etmek için tam anlamıyla aldığı hiçbir önlem yok, sınav sırasında kamera açılmıyor, başka pencereye rahatça geçiliyor vb., sanırım hocalar da bunun çözümü olarak kendilerince öğrencilerden puan kırmayı doğru bir yöntem olarak görmüşler.

Geçen dönem aldığım dersin devamını bu dönem alıyorum, geçen dönem bildiğiniz gibi sınavlar yüz yüzeydi, ben o zaman bu dersten sırasıyla 80 ve 90 aldım, aynı dersten bu sefer gerçekten çalışarak girdim ve test olarak sınavı çözdüm fakat hoca sonuca 60 vermişti, itiraz edince de sistem otomatik vb. şeyler dedi, belki onda afallamışımdır derken çok zor olan fakat yine çalıştığım bir dersten yine beklediğimin çok çok altında bir not girildi, herkes de şaşırmış olacak ki gruba, hocalara vb. yazıyorlar fakat hocalar ezberlemiş gibi sonuçlar otomatik diyor fakat çoğu kişiye aynı notun küsüratsız şekilde girilmiş olması tesadüf olamaz, hocalar basbayağı belirledikleri öğrencilerden kafalarına göre puan kırıyorlar.

Ben derslere gerçekten çalışıp didinen birisi olarak bundan çok rahatsızım, ne yapmamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZillaKami -- 22 Mayıs 2023; 17:54:8 >

• "bizim okulun bunu tespit etmek için tam anlamıyla aldığı hiçbir önlem yok, sınav sırasında kamera açılmıyor, başka pencereye rahatça geçiliyor vb., sanırım hocalar da bunun çözümü olarak kendilerince öğrencilerden puan kırmayı doğru bir yöntem olarak görmüşler."

ohooooo

Sınavlarınıza göz atamıyor musunuz? Hangi soruları yanlış yapmışsın, kaç puan..

Şu son duyduklarımdan sonra bana göre üniversite notu bir anlam ifade etmeyen bir sayıdır.

Asıl üzüldüğüm kısım emeğiyle not kasmaya çalışan öğrenciler

Erasmus ister, kopya ile not yapmış x öğrenci önüne geçer... (Erasmus ve benzerleri nota göre değerlendirme yapanlar..)

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Atamıyoruz hocam, dediğim gibi grupta ben ve bazı arkadaşlar yazınca hocalardan sistem otomatik kontrol ediyor şeklinde baştan savma bir cevap aldık.

Kesinlikle çok haklısınız, bu sınavların online olması ben ve benim gibi öğrencilerin suçu değil ki, şu ana kadar sınavlar yüz yüzeyken gayet yüksek notlarla yüksek bir ortalama ile ilerledim, ama gelin görün ki bu online sınavlarda hocaların yaptıklarından dolayı boş yere ortalamam düştü, kopyayı bu kadar önemsiyorlarsa bari sisteme önem versinler, kamera açtırsınlar ya da başka bir pencereye geçilmesini engellesinler, bunu yapamıyorlarsa bizim suçumuz ne?

• ZillaKami kullanıcısına yanıt

Hocam şu sınava göz atamama olayı sıkıntı. Öyle bir şey olamaz. Öğrenci sınavına bakma hakkına sahip değil mi?

Onun üzerine gidilebilir sanki...

Kamera açtırmak en basit şey

Onun olmaması ilk dakikadan gol zaten..

Hocam üzerine gitmeye pek hevesli göremiyorum maalesef başkalarını, hocaların açıklamasından sonra otomatik olduğuna inandılar büyük ihtimal, sadece benim söylemem de bir şeyi değiştirmez işte.

Kamerayı önceki sınavlarda da getirmemişlerdi hala yok, resmen online sınavlarda isteyen istediği gibi kopya çekiyor, ama bunun suçlusu da yine çekmeyen öğrenciler oluyor.

• ZillaKami kullanıcısına yanıt

çözüm yok ki.farklı sekmeyi geçmeyi görünmez kılan script var. kamera zaten ekranı görmediği için fark etmiyor.online sınavlarda kopya niyeti olmayanlar da fazla soru az süre verilerek mecbur bırakılıyor.

• Online sınav kadar saçma bir şey yok.Okulun %, 90ı ankarada ama sınavlar online ve şartlar sevrden bile daha ağır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    bizde var mı ki o

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • somyx kullanıcısına yanıt

Aynen, önlemler kopya çekmeyenin sınavı yapmasını imkansız hale getirmekten başka bir işe yaramıyor. Kısa süre, zor sorular, soruya geri dönmek yok, bir bir ilerle, nasıl olsa online diye üst üste sınavlar derken herkesi kopya çekmeye mecbur bırakmış oluyorlar.

• Aleksey Ivanovich kullanıcısına yanıt

Ne var mı?

Online sınavlara göz atabiliyorsun. Sorular, yanlışların gözüküyor.

Sınavlarda da kamera açılıyor. Ha bir dersin hocaları görece daha sert kurallar koyuyor. Bir dersin hocaları kamera yüzünü görsün yeter diyor milletten kopya çekme hikayeleri duyuyorum ../fp fp fp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.