Şimdi Ara

Umredeyim(merak edilenler) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
4.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: awdasase

Allah kabul etsin. Kac gunluk gittiniz? UcretI ne kadar tuttu? Ihrami giyme umre tavafi ve ihramdan cikma olaylari nasil oluyor? Allah izin verirse bu yaz ben esim ve 4 yasindaki oglum ile gidecegiz.

Bir umre İhrama girme, bir tavaf yapma (Kabe etrafında 7 kez dönüş) ve Say yapmanın (Safa-Merve arası gidiş geliş, toplam 7 kez) ardından traş olmaktan ibarettir. İlk ihram Türkiyede havaalanında ya da uçakta giyilebilir. Ondan sonrakiler Mekke'nin etrafında 3 mescit var, oralara gidilip 2 rekatlık bir namazla umreye başlanılır. İhrama girmek, elbiseleri çıkarıp iki parça dikişsiz beyaz beze bürünmek demek. Zaten bireysel gitmeyeceğiniz için, beraber gideceğiniz kafile başkanları bunların hepsini size anlatır, hiç merak etmeyin.

4 yaşındaki bir çocuk orda hiç sıkıntı olmaz. Birkaç aylık bebekten tutun yürüyemeyecek kadar ihtiyar olanlara kadar her yaştan insan görebilirsiniz. Hepsi de milyonlarca insanla beraber umre yapar, izdiham yok denecek kadar az olur.

Yazın gidecekseniz ramazan umresi tavsiye ederim. 35 günlük bir umre kişi başı yaklaşık 4000-4500TL'ye mal olur. Çocuk için fiyat daha düşük çıkar. Yarısı kadar birşey. 15 günlük derseniz ve Ramazan dışında giderseniz fiyatlar 1000USD civarına düşer.

• 10 günlüğüne gittilk. 4 gün Medine, 6 gün Mekke...bu dönemde diyanetin indirimi varmış galiba, o yüzden diğer firmalarda biraz fiyatları aşağı çekti. kişi başı 1000 euro..
    İhram konusunda Rhodora herşeyi detaylı anlatmış. Kafile başkanıda zaten herşeyi açıklıcak. 4 yaşındaki oğlunz hiçbir problem yaşatmaz o yaşlarda çok çocuk var..
  • Hediyelik eşyalar duruma göre her bütçeye uygun var, mesala 1 riyatlık küçük foto gösteren alette aldım, 90 riyata Osmanlı pazarından gümüş yüzükte aldım. En çok satılan hediyelik eşyalar burda seccade, tesbih, oyuncak ve gümüş yüzük...

Orijinalden alıntı: promise899

10 günlüğüne gittilk. 4 gün Medine, 6 gün Mekke...bu dönemde diyanetin indirimi varmış galiba, o yüzden diğer firmalarda biraz fiyatları aşağı çekti. kişi başı 1000 euro..
    İhram konusunda Rhodora herşeyi detaylı anlatmış. Kafile başkanıda zaten herşeyi açıklıcak. 4 yaşındaki oğlunz hiçbir problem yaşatmaz o yaşlarda çok çocuk var..

10 gün için 1000 euro çok değil mi?
    Bir akrabamız 25 gün için 1200 euro verdi.

Orijinalden alıntı: awdasase

quote:

10 günlüğüne gittilk. 4 gün Medine, 6 gün Mekke...bu dönemde diyanetin indirimi varmış galiba, o yüzden diğer firmalarda biraz fiyatları aşağı çekti. kişi başı 1000 euro..

10 gün için 1000 euro çok değil mi?
    Bir akrabamız 25 gün için 1200 euro verdi.

Otelin yerine ve sınıfına göre, otel odasının da kişi sayısına göre değişir o. Ayrıca yarıyıl tatili ile yıl içi de değişir. Uçak biletlerinde olduğu gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yeni fotolar eklendi arkadaşlar, kısmetse uhud tepesi, hira mağarası ve arafatıda eklicem ilerleyen zamanlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teslaxxx

Nasip olursa bende 3 martta umrede olacağım. Hocam, umre için ne hazırlık yapmamızı tavsiye edersiniz? Yanımıza eşya olarak ne alalım?

Yolun açık olsun hocam. Güneş kremi mutlaka ve mutlaka al. internette araştırınca, listeler var.Onları al.Terlik al.Ayakkabın, haremde kayıp olma ihtimali çok yüksek.Yanında taşımalısın.
    Yada sağlam bir yer belirleyip, temizlikçinin cebine 10 15 rial koyup, ayakkabıma karışma diyeceksin ben bi defa öyle yapmıştım
    yemin ediyorum, bambaşka bir yer. ordaki anılar filan başka yerde asla yaşanmaz.

çok özledim be :(

bir suud atasözü varmış, aynen böyle imiş;
    "İranlılar kavga çıkarmaya, malezyalılar ibadet etmeye, türkler alışveriş yapmaya gelirler."

• Telefon işini nasıl hallederiz? Kartlar ne kadara satılıyor ve yurt dışı aramaları çok mu pahalıdır? Otellerde wiriless var mı acaba? Birde orada ne giyilir günlük olarak. Afgan veya fistan denilen giyişiler var
    bunları mı giymek durumundayız yoksa ti-shortta giyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teslaxxx -- 20 Şubat 2015; 15:04:53 >

Nasip olursa bende 3 martta umrede olacağım. Hocam, umre için ne hazırlık yapmamızı tavsiye edersiniz? Yanımıza eşya olarak ne alalım?

Umre için beyaz t-shirt, kıyafet ve ihram alamanı öneririm. İlk medineye uğrıcaksanız ihram da dahil elbiseleri(takke, beyaz pantolon vs.) türkiyeden daha uygun fiyata alabilirsin. Ben ihram almama rağmen tekrardan almıştım. Onun dışında fazla birşey görürmne ve hazırlık yapmana gerek yok.

Telefon işini nasıl hallederiz? Kartlar ne kadara satılıyor ve yurt dışı aramaları çok mu pahalıdır? Otellerde wiriless var mı acaba? Birde orada ne giyilir günlük olarak. Afgan veya fistan denilen giyişiler var

Hattı bulunduğun otele varınca alırsın . Medinede ve mekkede heryerde endonezyalı telefoncular var, hat ihtiyacı varmı sürekli diye soruyorlar. Ben 20 riyada(15 TL) almıştım 10 gün gitmişti. Türkiyeyle konumasıda epey ucuz.
  • Fiyat konusunda da şöyle söyliyim, 1000 euroya 30 gün kalanda var, 10000 euroya 10 gün kalanda var. Bu biraz kalıcağın otele göre değişiyor. Saat kulesinin yanındaki uzun(100 katı geçik), kabe manzaralı otellerde kalırsan fiyatı epey yükselir mesala .Ayrıca verilen ücretin büyük kısmı uçak biletine gidiyor. İstanbul- cidde seferi gidiş-dönüş 2000 TL civarı olduğunu düşünürsek geriye kalan 1000 tl ile 10 gün yurtdışı seyahatı oldukça ekeonomik bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 20 Şubat 2015; 15:32:24 >

Telefon işini nasıl hallederiz? Kartlar ne kadara satılıyor ve yurt dışı aramaları çok mu pahalıdır? Otellerde wiriless var mı acaba? Birde orada ne giyilir günlük olarak. Afgan veya fistan denilen giyişiler var

Ben normal tshirt sweatshirt giymiştim.Ama döndükten sonra biraz pişman oldum.Keşke zıbın da giyseydim.Sonuçta bu kıyafetleri hergün giyiyorum zaten, zıbın değişiklik olurdu
    istediğini giyebilirsin.

Telefon hattı için, havalimanında zain operatör temsilcileri zaten satıyor.Acil işin varsa ordan al.Ama zain, oranın aveası vodafone'u. att gibi bir marka vardı. oranın türkcell'i. onu almanı öneririm.Ama 20 gün filan kalmayacaksan, hergün memleketi aramayacaksan zain de alabilirsin.

telefon satın alırken de, dikkatli ol. çin malı kore malı satabiliyorlar. Mekke'de aziziye bölgesinde alışveriş yapabilirsin.

selamlar

• Son fotolar eklenmiştir arkadaşlar.. Konuyla alakalı soruları olan varsa sorabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 20 Şubat 2015; 15:31:38 >

Son fotolar eklenmiştir arkadaşlar.. Konuyla alakalı soruları olan varsa sorabilir..

pepsicola'yı anlayamadım?

Son fotolar eklenmiştir arkadaşlar.. Konuyla alakalı soruları olan varsa sorabilir..

kullanmamız gereken ilaçları havaalanından sokarken bir sorun oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teslaxxx -- 24 Şubat 2015; 17:23:06 >

quote:

kullanmamız gereken ilaçları havaalanından sokarken bir sorun oluyor mu?

ilacı bilmiyorum ama ben havaalanındaki eczaneden pudra, burun bandı aldım geçti sorun olmadı.. ilaçta sorun olucağını sanmıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 24 Şubat 2015; 17:50:10 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.