Şimdi Ara

Uluslararası ilişkilerde gelecek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok dil bilirsen her türlü iş bulursun tamamen dil bilip girişimci olmakla alakalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de düşünüyorum bu bölümü kimisi 2000lerin başında popülerdi falan diyor ama bence hala güncel bir bölüm. Diplomat olamazsak özelde iş imkanları ne yöndedir bilen okumuş okuyan birileri varsa yararlanalım
  • Bölümden ziyade önce sen de iş var mı? bu soruyu sor kendine. Bu bölüm asla kötü değildir. İyi hitabet,kendine güven,dil ister ki Uluslar arası ilişkiler kapılarımız diğer dünya devletlerine kapatıp kendi yağımızda kavrulucaz *dektirin gidin demediğimiz sürece bu bölüm her zaman revaçtadır.
  • bu bölümde diğer iibf lerle aynı imkanlarda binlerce mezunu var torpil çok fazla ve bu ülkede okunabilecek bir meslek değil
  • Yorumlarınız için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murooo3 M kullanıcısına yanıt
    ben okuyorum hazırlık okudum birde 1.sınıfı okudum. Matematik tarih ekonomi uluslararası ilişkilere giriş mat2 bilgisayar dersleri dersleri vardı hiçbir anlamda uzmanlaşmıyorsun. ibbff de görülen derslerin hepsini goruyorsun nerdeyse ben hiç sevmedim şahsen hiç bana göre bir bölüm değil inşllah bu sene değiştireceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu bölüm 2000lerin başında çok popülerdi arkadaşın dediği gibi ama öyle böyle değil çok çok yüksekti herkes harika diye bakıyordu hatırlıyorum o zaman okuyan bir tanıdığımız vardı hep bu bölümü övüyorlardı bana. bunu niye anlatım bilmiyorum :D

şimdi nasıldır daha fazla bilgilenmek lazım. up.
  • Bakın bu düşünce tarzı size bir şey kazandırmaz.Aksine kaybettirir
    Bu ülke de EĞİTİM denen olay yok.Bölüm bölüm,fakülte fakülte ayırmaya gerek yok.Devlet özel toplamda 10 tane adam gibi üniversite var gerisi yalan ama sanmayın ki bu sizin iyi işler yapmanıza engel.Kriz olan yerde çıkış yapmak da kolaydır.Eğitim sistemini,Türkiyenin geleceğini lise de eleştirmekten başka bir halt yapmayan sadece eleştiri üzerine kitap okuyan ben size diyebilirim ki bunları kendinize kalkan olarak kullanmayın belli bir zaman sonra aslında hiç bir şey yapmadığınız halde " Agaaa,ne yapalım ya sistem böyle zaten istesek de olmaz olum Koç mu bizim babamız" gibi tuhaf savunma mekanizmaları geliştirirsiniz buda size pahalıya patlar farkında varmazsanız ise hayatınızla oynarsınız.Zor olan her olayın basit çözümü vardır.Gidebileceğiniz en iyi üniversitelere gidin sonrası sizin elinizde tamamen sizin totonuzu sıktığınız kadar özgürsünüz.Ortalama bir ibbf okuyup gelip burada ağlayan insanlara bakmayın Kapitalizm genç de değil artık yaşını başını aldı ve dünya da oturmuş bir sistem var mücadele etmessen yok oluyorsun bu sanılmasın ki sizi tüketime yönlendirmek istememden kaynaklı ? Hayır sadece şunu söylüyorum çalışın,çalışın,çalışın ve yaptıklarınız için teşekkür beklemeyin çünkü : " O Tren hiç gelmeyecek." Yapın size güvenen anne-baba gelecekde ki eş ve çocuklarınız için. Yani hayaliniz olsun ve onun için mücadele edin.Zaten dünya sizin ne zorluklarla karşılaştığınızla değil gemiyi limana yanaştırıp yanaştıramadığınızla ilgilenir.

"Tek bir şeye ihtiyacımız var:Çalışkan olmak." Bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: GoXVII

Bakın bu düşünce tarzı size bir şey kazandırmaz.Aksine kaybettirir
    Bu ülke de EĞİTİM denen olay yok.Bölüm bölüm,fakülte fakülte ayırmaya gerek yok.Devlet özel toplamda 10 tane adam gibi üniversite var gerisi yalan ama sanmayın ki bu sizin iyi işler yapmanıza engel.Kriz olan yerde çıkış yapmak da kolaydır.Eğitim sistemini,Türkiyenin geleceğini lise de eleştirmekten başka bir halt yapmayan sadece eleştiri üzerine kitap okuyan ben size diyebilirim ki bunları kendinize kalkan olarak kullanmayın belli bir zaman sonra aslında hiç bir şey yapmadığınız halde " Agaaa,ne yapalım ya sistem böyle zaten istesek de olmaz olum Koç mu bizim babamız" gibi tuhaf savunma mekanizmaları geliştirirsiniz buda size pahalıya patlar farkında varmazsanız ise hayatınızla oynarsınız.Zor olan her olayın basit çözümü vardır.Gidebileceğiniz en iyi üniversitelere gidin sonrası sizin elinizde tamamen sizin totonuzu sıktığınız kadar özgürsünüz.Ortalama bir ibbf okuyup gelip burada ağlayan insanlara bakmayın Kapitalizm genç de değil artık yaşını başını aldı ve dünya da oturmuş bir sistem var mücadele etmessen yok oluyorsun bu sanılmasın ki sizi tüketime yönlendirmek istememden kaynaklı ? Hayır sadece şunu söylüyorum çalışın,çalışın,çalışın ve yaptıklarınız için teşekkür beklemeyin çünkü : " O Tren hiç gelmeyecek." Yapın size güvenen anne-baba gelecekde ki eş ve çocuklarınız için. Yani hayaliniz olsun ve onun için mücadele edin.Zaten dünya sizin ne zorluklarla karşılaştığınızla değil gemiyi limana yanaştırıp yanaştıramadığınızla ilgilenir.

+999999

• quote:

Yani hocam diyorsunuz ki ne tür bi iibf kazanırsanız kazanın iş geleceğinizi siz oluşturur, siz belirlersiniz ? Malum bahsettiğiniz sebeplerden dolayı aynı nasıl bir mühendis iş deneyimi olmadan vs. işe alınmıyorsa bir iibf mezunu da aynı şekilde sürekli çalışarak tırmalayarak(örn. erasmus, iş erasmusu, yüksek lisans yapmak, üniversitedeyken staj yapmak gibi) iş sahibi olabilir. Realist görüşünüz için teşekkür ederim ben de buna yaklaşık olarak düşünüyordum sizin de ekleyeceğiniz bir husus varsa söyleyin lütfen

• emonetti E kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir örnek vereyim arkadaşım 9 Eylül İşletme okuyor kuzeni Ege mezunu ama 2 dil var üniversite de gerek arkadaş çevresi gerek başka faktörler olsun çok geliştirmiş kendini arkadaşım orayı kazandığında bildiğim kadarıyla kuzeni İst. bir şirketten teklif alıyor 5.5m arkadaş yeni kazandığı için ona yardımcı olmak ve başka sebeblerden reddediyor.Bizim ki 2.yılına geldiğinde galiba yine bir başka yabancı firmadan teklif alıyor ya yine 5.5m ya da 6-6.5 M bir maaş olması lazımdı aklımda tam kalmadı rakam ve işe başlıyor.Okula git gel,derse gir çık üniversite bitirirseniz siz de bitersiniz ben böyle düşünüyorum mutlaka kolay değil zorlukları var ama ne kadar zorluk çekersen karşılığı da o kadar tatlı olur bana göre.Evet Boğaziçin`de okuyan adamla Mersinde okuyan adam arasında fark var ama yine o farkı kapatmak da kişiye kalmış kaldı ki bana göre diploma ağırlığı git gide azalıyor ülkemizde.
  • bi ara baya bi araştırdım, gardiyanlık yapan bir abiyle tanışmıştım internet üzerinden, kendisi 2002 2006 yılı tam emin değilim neyse bu yıllarda karadeniz teknik üniden mezun olmuş fakat tam bir hüsran yaşamış bana önerdiği tek şey var bölümden uzak durmam, kendisinin dediğine göre bu bölümden mezun olupta bölümün alanında çalışan tek bir kişi bile görmemiş. açıkcası arkadaşında üstte yazdığı gibi iibf çorbası bölüm her ders var gel gelelim hiçbir alanda uzmanlaşamıyorlar
  • quote:

+ imzam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.