Özel sektörde işletmeye 10 kat daha fazla iş imkanı var, uluslarar ilişkiler dediğin olayda matematik bile yok, finansal analiz yapamassın kısaca. Devlette dışişleri için süper uluslararası ilişkiler, yurtdışına milletveekili statüsüdne gidiyosun en az 10 milyar yurtdışı maaşı var dışişleri personelinin, ama girmen imkansıza yakın. Çünkü hayatları boyunca yurtdışında eğitim gören 2-3 dil billen monşer ve diplomat çocukları alınıyo genelde.Ha diyelim liseyi iyi bi kolejde okuduysan şansın olabilir, ama yoksa monşer çocukları kaptırmaz orasyı söyliyim şimdiden.
Bu da bir başka konuda senin uluslar hakkında yaptığın yorumun :)
Bir başka konuda diyorsun ki odtü iibf ile iç içeyim.Orda okuyorum ayağına yatmışsın
Başka mesajda diyorsun ki Bilgi üni yazacam.
Bir başka mesajda kuzenim tercih yapacak diyorsun. Ben de anlamıyorum,insanlar bu konuda neden yalan söyler de vakit harcarlar. Sanırım bu yorumlardan sonra konuyu kirletmeyi bırakırsın =)
Bir de baban kaç yaşında girdi hala cevap alamadım =)
quote:
Orijinalden alıntı: stramanti
quote:
Orijinalden alıntı: NevFan
Özel sektörde işletmeye 10 kat daha fazla iş imkanı var, uluslarar ilişkiler dediğin olayda matematik bile yok, finansal analiz yapamassın kısaca. Devlette dışişleri için süper uluslararası ilişkiler, yurtdışına milletveekili statüsüdne gidiyosun en az 10 milyar yurtdışı maaşı var dışişleri personelinin, ama girmen imkansıza yakın. Çünkü hayatları boyunca yurtdışında eğitim gören 2-3 dil billen monşer ve diplomat çocukları alınıyo genelde.Ha diyelim liseyi iyi bi kolejde okuduysan şansın olabilir, ama yoksa monşer çocukları kaptırmaz orasyı söyliyim şimdiden.
Bu da bir başka konuda senin uluslar hakkında yaptığın yorumun :)
Bir başka konuda diyorsun ki odtü iibf ile iç içeyim.Orda okuyorum ayağına yatmışsın
Başka mesajda diyorsun ki Bilgi üni yazacam.
Bir başka mesajda kuzenim tercih yapacak diyorsun. Ben de anlamıyorum,insanlar bu konuda neden yalan söyler de vakit harcarlar. Sanırım bu yorumlardan sonra konuyu kirletmeyi bırakırsın =)
Bir de baban kaç yaşında girdi hala cevap alamadım =)
28 yaşında girdi kardeişm
Uluslararası ilişkilerde gelecek yok diyorum bende aynı fikirdeiz çünkü dışişlerine iktisat yada işletmeci olarak girebilirsin
ODTU de filan okumuyorum, ankaradaki yabancı dil ortamı birbiriyle takılır anlatmama gerek yok, evet ve bu sene finans okuyacam allahın izniyle bilgide, başka bi sorun?
Yok ne sorum olsun =) Yalan dolanla uğraşan adama ne sorum olsun.
ODTU İİBF de okduugumu söyliyen mesajı göster, o zaman terkedicem. orda okuyanları tanımam orda okuduğum anlamına gelmez
bu kadar kanıt yeter heralde? dilde 78 dogru 2 yanlış yapan biri YGS leri böyle batıramaz
Dış işlerine mühendiste alıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Ata
Dış işlerine mühendiste alıyorlar.
Evet ama meslek memuru olarak değil, büyükelçilikteki teknik konulardan sorumlu oluyo o mühendisler, ama onlarda diplomatik statüde. Sadece Bilgisayar ve Elektronik mühendisleri alınıyo bildiğim kadarıyla.
stramanti bakıyorum sus pus oldun YGS sonuç kartımı görünce, heralde birinin türkçe edebiyatı batırıp ingilizceden full çekmesi garibine gitti Ailemin kimliğini deşifre etmeden başka türlü kanıtlıyamazdım zaten dışişleri çocuğu olduğumu kusura bakmayın.
=) Sen oyalan ufaklık
quote:
Orijinalden alıntı: NevFan
Bu arada dışişleri için en iyisi SBF diye biliyorum, elimde bi liste vardı son 10 yılda giren meslek memurlarının mezun olduğu üniler diye, en çok sbf, sonra ODTU iibf, sonra Boğaziçi ve en son olarak Galatasaray üni vardı. Uludağ üni ve akdeniz üniden son 10 yılda anca 2 kişi girebilmiş bakanlığa, anlıcağınız üniversite çok önemli...
Nightmare_2 kimlik deşifre etmeyi uygun bulmuyorum.
dostum iyi sallıyosun
Neyse artık bu konuya cevap yazmıcam, özelden istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz Kimseye bişey kanıtlamak zorunda değilim zaten, herkese iyi geceler.
Peki şöyle bir sorum var: Ankara U.İ mi yoksa Haccetepe U.İ ingilizce mi ? Bana Haccetepe ingilizce olması dolayısıyla daha avantajlı geliyor... Siz ne dersiniz?
Hcam bu yorumlar ne böyle ya millet kan ağlıyor.. Sanırım bu fakultede işletme iktisat en iyisi
bunu insanlara anlatamıyoruz. bu konuda dah aonceden bi baslık daha vardı, ordada yazdım. iibf den, işletem-iktisat-maliye dısında bölüm okumayın, yazmayın. kamu-çeko-uls-ekonometri yazık olur size. cok cekersiniz. işletme mezunu elini kolunu sallar girer bi yere, siz yırtarsınız bi taraflarınızı kimsenin kulagı duymaz.
yani, yok konsolos olursun, yok dısişlerinde falan olursun, yok filan olursun hikaye... bunun için girersin uzamnlık sınavlarına. orda kapı gibi yazar zaten- işletme-iktisat- vs vs diye iibf bölümleri.
bu bölümlerin hepsi aynı işe bakar, o yuzden sırf karizmatik ismi var diye yazmayın. en kolay hangisinde iş bulabilirseniz onu yazın. tabiki onlarda işletme-ikti-maly.
eğer yabancı dilim iyi,en az iki üç tane dil öğrenirim,kendimi geliştirirm diyorsan ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
quote:
Orijinalden alıntı: orhanefe
eğer yabancı dilim iyi,en az iki üç tane dil öğrenirim,kendimi geliştirirm diyorsan ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
o dediklerini işletme iktisatta da yaparsak herhalde bir o kadar yol katederiz ve yükseliriz bu bütün mesleklerde böyledir sanırım Uluslararası İlişkiler de değil sadece?
Hcam bu yorumlar ne böyle ya millet kan ağlıyor.. Sanırım bu fakultede işletme iktisat en iyisi
bunu insanlara anlatamıyoruz. bu konuda dah aonceden bi baslık daha vardı, ordada yazdım. iibf den, işletem-iktisat-maliye dısında bölüm okumayın, yazmayın. kamu-çeko-uls-ekonometri yazık olur size. cok cekersiniz. işletme mezunu elini kolunu sallar girer bi yere, siz yırtarsınız bi taraflarınızı kimsenin kulagı duymaz.
yani, yok konsolos olursun, yok dısişlerinde falan olursun, yok filan olursun hikaye... bunun için girersin uzamnlık sınavlarına. orda kapı gibi yazar zaten- işletme-iktisat- vs vs diye iibf bölümleri.
bu bölümlerin hepsi aynı işe bakar, o yuzden sırf karizmatik ismi var diye yazmayın. en kolay hangisinde iş bulabilirseniz onu yazın. tabiki onlarda işletme-ikti-maly.
Milletin durumu gerçekten içler acısı... Acaba düşünüyorum da bunlar hani kendini geliştirmeyen üniv i sadece diploma almak için bitiren adamlar mı , yabancı dilleri olmayan adamlar mı?
siz daha görmediginiz için oraları bilmiyosunuz birsey. neler var neler. inanamazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: fizisyen
siz daha görmediginiz için oraları bilmiyosunuz birsey. neler var neler. inanamazsınız.
Ama iyi ünivlerde(Ankara İst vb.) okumak ve 2 dil donanımıyla mezun olmak insanın işini baya kolaylaştırır diye düşünüyorum...