Şimdi Ara

Uluslararasi ehliyet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
12.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • güncel bilgi ile aşağıdaki mesajı gönderiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi online1 -- 29 Mayıs 2015; 10:17:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vabi sabi

    Merhabalar. Avrupaya araçla gitmeyi planlayan bir arkadaş olarak bir kaç aydır araştırıyorum bu konuyu Yunanistan için KESİNLİKLE soruyorlar, Bulgaristan için ÖNEMLİ DEĞİL diyenler çoğunlukta.

    4 arkadaş para biriktirip yola çıkıyoruz, 400 lira istiyorlar bu ehliyet için. Açıkça söylemek gerekirse hiç veresimiz yok bu parayı.

    Ülkelerin kuralları, schengen üyelikleri vs. değişmiş durumda. 2015 itibariyle bulgaristan'a yahut yunanistan'a araçla giriş yapan arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi?

    Son zaman göz önüne alındığında ULUSLARARASI EHLİYET gerekli midir? 400 liraya yakın parayı çöpe atmak istemiyorum.

    Yol güzergahı: Bulgaristan-Macaristan-Çek Cumhuriyeti-Hollanda-Lüksemburg-Avusturya-Sırbistan-İstanbul olarak planladık. Bu yerlerde de ULUSLAR ARASI EHLİYETİN sorulma ihtimali ve cezası nedir?

    @vabi sabi

    her hafta bulgaristana giden arkadaşa şimdi sordum. uluslararası ehliyeti soruyolarlarmış.
    Yunanistan'da soruyor, yani kaçış yok!

    Fakat çipli yeni ehliyetler çıktığı zaman artık uluslar arası ehliyete gerek kalmayacakmış.
    2015 güncel bilgi bu şekilde.
    425TL uluslararası ehliyete vermek zorundasınız. Ben zamanında çıkarken almadan yunanistan sınırına gittim, adam beni geri gönderdi git al gel dedi.
    Tekrar türkiye sınırına girip zamanında 280TL şimdinin 425TL'sini bayılıp boktan ehliyeti almıştım.
    Bu sayede saraylar yaptırılıp mercedesler alınıyor...




  • [simage][/simage]@online1

    merhaba dostum. bende bulgaristan'a giriş yapanlara sordum 'uluslararası ehliyet sormadılar' denildi. Soran polisede gösterdik sorun olmadı dedi. Arada kaldım bende 400 lira az para değil. Sınır kapılarına göre de güvenlik önlemleri vs değişiyormuş. Temmuz'da planım, daha detaylı bir yazı için uğraşıyorum konumuz ehliyet şuan ama :)

    benim anlamadığım şu var: gümrük görevlisinin sürücü belgesi sorma yetkisi var mıdır? yani mantıklı değil. araç sigortası-pasaport-ruhsat tamam ama sürücü belgesi kısmı saçma.

    türkiye'nin de taraf olduğu 'ULUSLARARASI KARAYOLU TAŞIMALARI SÖZLEŞMESİ'Nİ' okudum. Üşenmedim. 400 lira içinde 400 sayfayı üşenmeden okurum. Sözleşme linki:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/07/20130726-2-1.pdf Sayfa 10'da son bölüme bakabilirsin.

    AKİT TARAFLARCA VERİLEN SÜRÜCÜ BELGELERİ KARŞILIKLI OLARAK TANINIR maddesi gayet açık.

    Yunanistan ile yaptığımız başka bir anlaşmayıda buldum:http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/13696.pdf&main=http://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/13696.pdf sayfa 6'nın sonunda DİLEKÇE var bir göz atarsan eğer 1970'de imzalanan hükümetler arası anlaşma diyor. Biz bu anlaşmayı imzaladıysak neden TURİNG'ten belge alıyoruz?

    bu TURİNG kurumu DEVLETLE bir olup, TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarını DOLANDIRMAKTADIRLAR. Yada DEVLET TURİNG'Le bir olup TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlarını DOLANDIRMAKTADIRLAR :) Sonuçta biri beni dürtüyor dostum, bir çözüm gerek bana. Bana göre TÜRKİYE DEVLETİ demek TÜRKİYE CUMHURİYETİ demek değil çünkü :)

    Şöyle ki; benim paylaştığım 1970 yılında VİYANA'da taraflar tarafından topluca imzalanan sözleşme '1968 ULUSLARARASI KARAYOLLARI ANLAŞMASI' diye geçiyor.

    TURİNG denilen aracı kurumun varlığıysa 1949 yılındaki eski sözleşmeye dayanmakta. 1949 Sözleşmesi ulusal kuruluşlar tarafından verilen sürücü ehliyetleri ile uluslararası araç kullanımına izin vermemekte ve bu tür kullanımlar için, ULUSLARASI GARANTİ ZİNCİRİ oluşturmuş bulunan TURİNG kurumlarından "Geçici Beynelminel Ehliyet" alınması zorunluluğunu getirmekte iken, 1968 Sözleşmesi bu zorunluluğu ortadan kaldırmakta ve sözleşme hükümlerine uygun olarak verilen ulusal ehliyetler ile diğer ülke yollarında da araç kullanımına izin vermekte.

    Hani ne diyeceğimi bilemiyorum. Daha önce AVRUPA planım olmadığı için yeni öğrendim ama bunun üstüne giden bir kişi bile yok mu? Neden kimse bunu yazmadı, konuşmadı. Nereden baksan 45 YILDIR bu saçmalığa kimse niye dur demedi? Devleti, devlete şikayet etmek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama ben bu belgeyi almayacağım dostum. İlgili sözleşmede AYNI ALFABEYİ kullanmayanlar için ÇEVİRİ amaçlı olarak belge bulundurulması gerekir yazıyor. Yani şimdi YUNANİSTAN ve BULGARİSTAN bizdeki gibi LATİN ALFABESİ yine KİRİL ALFABESİ kullandığı için bu belgeyi istiyor olabilir lakin SÜRÜCÜ BELGESİNİN YUNANCA yahut BULGARCASI için yeminli tercüman bulup NOTERDEN kağıt çıkartacağım fiyatını soracağım daha ucuzsa öyle yapacağım. O belgeyi almayacağım, almam da. Ulen iki hafta tatil için aylarca çalışıyorum gidip 400 lirayı 'al kanka benim sürücü belgesini diğer ülkeler tanıyorlarmış aslında ama sen bunların farklı dilde çevirilerini bana 400 liraya ver, çünkü ben salağım, devlette sırtımdan geçinmeyi çok seviyor.' demek istemiyorum.

    Kalıcı bir çözüm için ne yapacağımı bilmiyorum ama. Avukat vs. bu işlere bakan birisi varsa mevcut devlete 'SEN BÖYLE BİR SÖZLEŞME İMZALAMIŞSIN KANKA' demesini isterim cani gönülden....

    bir diğer ihtimal: TÜRKİYE'nin 1949 sözleşmesine taraf olup ardından 1968'deki sözleşmeye TARAF olmama ihtimali ama Yunanistan'la yapılan o anlaşmada 1970'e atıf var. Zaten o dönemdeki ARAÇ sayısını düşününce şimdiyle kıyaslayınca bu uluslararası ehliyetten 'harç' bedeliyle 25152452416532 MERCEDES daha alırlar. Ne denir? Yani böyle bir durum da varsa şayet yine birileri gidip 'KANKA SENDE TARAF OLSANA YA, SAF MISIN NİYE VATANDAŞINI DÜRTÜYON?' demesi lazım.

    DEVLETİ yönetmek için gelen her parti DEVLET olup çıktı anladığım kadarıyla, yaş çok olmayınca sen birde 80'leri görseydin diyemeyeceğim hehe :)

    SORU: 1968 Anlaşmasına tarafsak bu TURİNG kurumu niye var? 1968 anlaşmasına taraf değilsek, neden taraf değiliz? Aklım almadı halen.

    düzeltme:http://hizliresim.com/n7p3OM şöyle bir duyuru yapmış turing sitesi. aydınlandım ama yine de anlam veremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vabi sabi -- 10 Haziran 2015; 0:51:45 >




  • Dostum ehliyet alma ama gerekli tüm evrakların yanında olsun.
    Ehliyeti almadan Bulgar sınır kapısına kadar gidebilirsin, orada sorarlarsa geri dönüp ehliyetini 2 dakkada alırsın. Ben yunanistan sormaz belki diye öyle yapmıştım.
    Adamlar beni geri döndürdüler, git ehliyeti al gel dedi bende mecbur parayı ödemiştim.
    Bulgaristana her haftasonu giden arkadaşa sorduğumda kesin soruyorlar dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi online1 -- 1 Haziran 2015; 9:58:27 >
  • yunanistan denk belge (turing ehliyeti) istiyor ama bulgaristan türk ehliyetinin bulgarca tercümesi yanınızda ise birşey demez bu kesin bilgidir.
  • Yunanistan sinirindaki gorevlinin durumuna bagli cani isterse soruyor istemezse sormuyor. Arnavutluktan yada Makedonyadan yunanistana girerken cok nadiren soruyorlar, bir keresinde, bir arkadas, IDP(international driving Permit) soran memurun mesaisinin bitmesini bekledi ve bir sonraki polis sormadi. Ama Turkiyeden, Yunanistana giderken, cogunlukla soruyorlar. Bulgaristan girisinde sorduklarini hic duymadim. Her ihitmale karsi bahsettiginiz bulgarca ceviriyi yapmak lazim.
    Bu Touring in yaptigina artik biri dur demeli cok yuksek ucret aliyorlar. Yurt disinda cok cuzzi fiyatlarla kendi ulkelerinin ehliyetine IDP veriyorlar.
  • yabanci sitelerden daha ucuza, gecerli bir belge bulsam bende alicam. Bilen varmi acaba?
  • Son 3 haftadır (29.05.2015-14.06.2015 arası) yunanistan ve bulgaristana hususi arabamla gittim. İlk ikisinde İpsala'dan yunanistana giriş çıkış yaptım ve her seferinde uluslararası ehliyet ile yeşil sigorta sordular.

    Bu haftasonu kapıkule'den bulgaristana, bulgaristan makaza'dan (kırcali'den sonra) ise yunanistana (nimfea) giriş yaptım. Bulgar girişinde uluslararası ehliyet sormadılar. Makaza çıkışı yunanistan girişinde yunanlar uluslararası ehliyet sordular!!!!

    Dönüşte bulgar petko voyvoda sınırından girdim. Uluslararası ehliyet sormadılar...

    2 bulgar girişi.. sorulmadı..

    3 yunan girişi, 2'si ipsala 1'i nimfea.. üçünde de soruldu..

    e yedik biz kazığı.. verdik 415 tl aldık beynelmilel ehliyeti :P
  • akburak A kullanıcısına yanıt
    yurtdısına ucakla gittiğimizde havalanında turıng belgesı olmadan arac kıralayabılıyormuyuz (ispanya ve almanya ozellıkler)
  • konuyu biraz hortlatacağım. ancak bir şey aklıma takıldı. şimdi biz yunanistana giderken uluslar arası ehliyet almamız şart. peki önce bulgaristana gidip ordan yunanistana geçersek yine soruyorlar mı?
  • Yunanistana nerden girersen gir soruyolar
  • 2014 temmuz ayında araştırmalarımı yaptıktan sonra Bulgaristana Sadece yeşil sigorta yaptırıp, Türk ehliyetimle giriş yapabileceğim kanaatine vardım. Sigortamı burada yaptırıp yola çıktım. Ve hiçbir sorunla karşılaşmadan Bulgaristana giriş yaptım.

    2015 temmuz ayında, bu sefer hiç araştırma yapmadan aynı şekilde yola çıktım. Bulgaristan tarafındaki memur ehliyet istedi, ben de Türk ehliyetimi verdim. Bu ehliyetin Bulgaristanda tam olarak geçerli olmadığını söyledi. Uzunca bir sohbetten sonra memurun tam olarak ifadesi şu oldu. "2007 yılında bulgaristan devleti avrupa birliğine girdikten sonra memurların Türk ehliyeti olan herkesten beynelminel ehliyet istemesi gerekiyordu fakat, biz önemsedik ve hiç kimseye beynelminel ehliyet sormadık. Ancak, Mart 2015'de Türk ehliyetli bir sürücü ölümlü bir kazaya karıştı, mahkemeye çıktığında beynelminel ehliyeti olmadığı için ceza aldı ve hatta beynelminel ehliyeti olmadan onun Bulgaristana girişine izin veren memur işten atıldı. Bu sebeple, o tarihten beri herkesten beynelminel ehliyet soruyoruz. Ya da Türkiyede yeminli tercüman vasıtası ile tercüme edilmiş ve notere onaylatılmış belge istiyoruz. Her ikisi de bizim için geçerli. Size avantajı tercüme +noter onayı olursa, ehliyetinizi değiştirinceye kadar bu belge geçerli olacak. Oysa ki beynelminel ehliyet 1 yıl süreli oluyor ve fiyatı tercümeye göre çok fazla. Sürekli gidip geliyorsanız, tercüme yaptırmanızı tavsiye ederim dedi."
    Bu kadar sohbetten sonra, ve arabadaki küçük oğluma acıdığı için, bu seferlik Türk ehliyetinle geçmene göz yumacağım ama, yolda sakin git, sana müsama gösterdiğim için beni pişman etme dedi. Ben de teşekkür edip oradan ayrıldım. Rüşvet falan vermedim. yanlış anlaşılmasın.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.