Şimdi Ara

ULUDAĞDAN MIT'E YOLCULUĞUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
3.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheers darlin

boşu boşuna mı 20k dan mezuna kaldım ben, bogazici odtu bilkent koc gibi üniversiteler dışında onu yapmak sıkar biraz (muhendislikler icin konusuyorum)

dediğim üniversiteler için bile sıkar
    hocam amerikada saydigin okullarin hatta turkiyedeki tum okullarin adi dahi bilinmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz hurafe o. Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent gibi yerlerdeki hocaların çoğu o okullardan doktoralı olduğu için onların referansı veya oradaki bağlantıları bu konuda çok işe yarıyor. Zaten oradan giden öğrencilerin çoğu da 3.90+ ortalama yaptıklarından değil, bu ortalamalarına ek olarak bu referansları alabildiklerinden dolayı öne geçiyor. Uludağdan o yüzden bu iş zor. Ancak yukarıdaki okullara yüksek lisans için gidip oradan böyle bir geçiş yapılabilir. Tabii ki kimseye yapamazsın demek istemiyorum, yapılabilir fakat izlenecek yol farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enhaş4 -- 28 Ağustos 2019; 13:35:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enhaş4

Biraz hurafe o. Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent gibi yerlerdeki hocaların çoğu o okullardan doktoralı olduğu için onların referansı veya oradaki bağlantıları bu konuda çok işe yarıyor. Zaten oradan giden öğrencilerin çoğu da 3.90+ ortalama yaptıklarından değil, bu ortalamalarına ek olarak bu referansları alabildiklerinden dolayı öne geçiyor. Uludağdan o yüzden bu iş zor. Ancak yukarıdaki okullara yüksek lisans için gidip oradan böyle bir geçiş yapılabilir. Tabii ki kimseye yapamazsın demek istemiyorum, yapılabilir fakat izlenecek yol farklı.
    hocam girin genel yabanci toplukuk forumlarina sorun. kimse türkiyedeki üniversiteleri tanımıyor. bu türkiyedeki yetersizlikle alakalı kendimizi avutuyoruz o var su var diye. ama referans konusunda haklısınız networku genis bir hocadan yazı almak cok seyi degistirebilir. bu tarz hocalarda türkiyenin iyi universitelerinde bulunuyor. buna ragmen taninmama konusu net :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

hocam girin genel yabanci toplukuk forumlarina sorun. kimse türkiyedeki üniversiteleri tanımıyor. bu türkiyedeki yetersizlikle alakalı kendimizi avutuyoruz o var su var diye. ama referans konusunda haklısınız networku genis bir hocadan yazı almak cok seyi degistirebilir. bu tarz hocalarda türkiyenin iyi universitelerinde bulunuyor. buna ragmen taninmama konusu net :)

Alıntıları Göster
    Dünyanın hiçbir yerinde ODTÜ Boğaziçi tanınmıyor lafı bu okullara giremeyenlerin zırvası oluyor genelde hocam üzerinize alınmayın ama

Çünkü tanımaları şu şekilde, o en iyi okullara Türkiye'den %99 ODTÜ Boğaziçi Bilkent Sabancı Koç öğrenci gönderdiği için orada bir hoca veya şirket çalışanı Türkiye'den geldiğimizi duyunca daha önce bir Türk ile karşılaştıysa direkt bu okullar aklına geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

Dünyanın hiçbir yerinde ODTÜ Boğaziçi tanınmıyor lafı bu okullara giremeyenlerin zırvası oluyor genelde hocam üzerinize alınmayın ama

Çünkü tanımaları şu şekilde, o en iyi okullara Türkiye'den %99 ODTÜ Boğaziçi Bilkent Sabancı Koç öğrenci gönderdiği için orada bir hoca veya şirket çalışanı Türkiye'den geldiğimizi duyunca daha önce bir Türk ile karşılaştıysa direkt bu okullar aklına geliyor.

Alıntıları Göster
    valla hocam türk genci ne kadar yediremese de (buna da hak veriyorum o kadar calisiyorsun zorlanıyorsun ama ulkenin bir degeri yok) gercekler herkese gore gercektir. ben amerikanin bilmem ne universitesinde okuyan tanimiyorum ama o universiteyi biliyorum. sen bir turku tanirlarsa biliyorlar diyorsun.

benim suan amerikada okuyan 3 tanidigim var. 3u de turkiyede sinava oylesine girdiler. suan princeton universitesinde okuyor digerlerinin adi aklima gelmedi simdi. okullari ilk 100de falan. paran varsa turkiye de dogmus olmanda sıkıntı olmuyor yani :d bazi seyleri kabullenmek lazim :d son kisimda demek istedigim bu arkadasin parasi varsa uludagdan amerikada ki top okullara da gidebilir :)

hatta bu forumda ornegi var. cankaya universitesinde lisans okuyup ucla ya yazilim alaninda yuksek lisansa giden bir arkadas vardi. onun konusunu bulursam atarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 28 Ağustos 2019; 20:12:24 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.