Şimdi Ara

Ultima Online Kayıp Nesil / Roleplay Topluluğu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
7
Favori
4.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkisinede varım ben,ama bunun öncesinde biraz daha kalabalıklaşalım derim..
  • Şu an 4-5 kişiyiz. Oyun gibi bölüm de unutulmaya yüz tutmuş durumda. Umarım daha fazla kişiye ulaşabiliriz.
  • Rsith kullanıcısına yanıt
    Ben Eski konulardaki bizim gibi yazanları,özlem duyan kişilerin kullanıcı adlarını alıp mesajlarıma koyuyorum konuyu görmeleri açısından
  • Roleplay power play fark etmez benim için yeterki güzelce ultima oynayalım ben varım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General00 -- 11 Temmuz 2015; 16:10:36 >
  • Valla en son 4 veya 5 yıl önce tekrardan bir sunucuya başladım Runuo olmadı tabikide :) Bizim türk halkında edit çok oluyor server in geneli bundan kapanıyor veya yabancı serverlarda ise item olayını ayarlıyamıyorlar adam 1 chest basıyor ne istersen var gibi düşünün.

    Eksiden oranlar çok düşüktü genelde resistler 40-60 arası degişir zorla 70yapanlar felan olurdu zevkliydi tabi.

    Ama şuan için eğer ultima zevki almak istiyorsanız kesinlikle WOW Tavsiye ederim uo kapandıktan sonra yıllarca oynadım ve hemen hemen aynı zevki veriyor sürekli roleplay ve istediğiniz zaman pvp olayları bitmek bilmeyen harita her tarafında bir süpriz sizi bekliyor

    şuan bile açıp oynasanız en aşşa 2 yıl boyunca sıkıntısız oynar ve devam edersiniz.


    Uo ya gelince kabullenmek lazım şuan bir server açılsa taş çatlasa 100 oyuncu gelir ve sonra 50 ye düşer geri kalan kasar macroya bağlar felan derken 50 kişi GM kadar güçlü olur :=) denge kalmıyor eskiden herkes online olurdu Ps bile kasamazdık sürekli baskın entrika felan filan şimdi serverlara giriyorsunuz herkes full olmuş takılıyor. Eskiden coldblood alırdık 2milyon verip off neydi ya o bildigin terör estirirdin değerdi verdiğin paraya. şimdi ise coldblod yerine normal drop cleverlar var anlamı yok herkes düşürebiliyor.

    Gel gelelim Luna pazarların başkentine orda 1 ev alabilmek icin artifact vereni bile gördüm ufak bir evin olsun takıl orda satış yap piyasa hiç düşmezdi zaten sürekli al sat al sat yapardı millet .

    Tabi sonra macro-ve editler çıktı oyunun zevki iyice kaçtı eskiden bandaj macrosu yapardık en fazla sonra adamlar bir başladı yok pot bas onu yap bunu yap derken eski heyecan kalmadı.

    Razor ve adını hatırlamadığım bir macro daha oyunu bitiren 1. etken oldu 2. editler.

    Şimdi server açılsa aynısı olucak en fazla 1 hafta güzelce oynarsın sonrası malum.

    Dediğim gibi eğer gerçekten çok özleyen varsa Roleplay+Pvp ve hilenin olmadığı birşey Wow verdiğiniz bütün paraya değer zaten milyonlarca oyuncusu var sıkılmazsınız.




  • WoW'u ben de oynuyorum. Ultima Online'dan sonra yığınla MMORPG denedim ama Ultima Online'ın tadı bambaşka. Edit çok tehlikeli bir iş gerçekten de. Dediğim gibi abartılmayacak düzeyde edit olsa, amennah. Düşünsenize çok yakın bir arkadaşınız geliyor ya da ne bileyim amcanızın, daynızın, teyzenizin çocuğu geliyor ve onu çok seviyorsunuz; sizden edit yapmanızı istiyor. Bu sunucuları robotlar yönetmiyor neticede. Edit en olmaz dediğimiz sunucuda da oyunda da oluyor bu iş. Yalnızca standart bir Ultima Online sunucusunda 100 oyuncu bulunuyor ve 10 kişiye edit yapsan direk göze batıyor. Bazıları var hiç takmıyor direk çatır çutur oyuncu gelsin diye edit yapıyor. E, dolayısıyla ortaya çıkınca da can sıkıyor.
  • Ultima online dan bahsediyoruz bu platformda,Wow oynamak istesek zaten onun bölümünde böyle bir girişime başvururduk o yüzden canxx33 teşekkür ederiz genede çağrımı görüp baktığınız için..
    Şimdi şöyle bir algımız var ne yazikki,yeni sunucusu açılsa 100 kişi olur,sonra 50 ye düşer falan diyoruz.. Tamam ama biz bunu yanlız başımıza olduğumuzda yaşadık öyle değil mi? Yani aynı oyuna mantığına sahip Ahmet xx sunucusunda,Mehmet xy sunucusunda,Veli xv sunucusunda başladı ve yanlız kaldılar,sıkıldılar oyun içinde,zaman ayıramadılar vs sonrada bıraktılar bunu yaşıyan birçok oyuncu yüzünden o player sayısı düşüyor.Lakin aynı oyun görüşüne sahip insanların,iletişim halinde olup,toplandığı bir sunucuda bunun yaşanması çok zor yani o kişiler zaten oraya anlaşıp başlıcaklar ve aynı histe,aynı mantıkta,aynı oyun görüşüne sahip insanlar olcak birde bunun dışında da dışarıdan gelen oyuncular da olucak ekstra o yüzden ben bir sıkıntı olucağını düşünmüyorum..
    Tek sıkıntı şu olur bu gruba,bir sunucu buluruz,inanırız ve güvenip başlarız 2-3 ay zamanımızı ayırırz '' tamam budur! '' derken biranda o sunucu ''üzgünüz arkadaşlar,yaşanan bilmemnelerden dolayı sunucuyu kapatma kararı aldık'' olursa ozaman bu grup file verebilir işte..
    Edit konusuna da değinecek olursak,edit olmaması için sunucu sahibinin karakterinin oturmuş,vefalı biri olması lazım ki diğer yöneticilerinde ne yapıp ettiğinide takip etsin,kesin ve kararlı olsun.. yoksa @Rsithin dediği gibi durum yaşanıyor malesef.. Zamanında bile en ummadığımız sunucularda neler neler yaşandı,o yüzden bunun önüne ciddi anlamda geçmek biraz zor.




  • Dostlar,şöyle bir girişim var az önce dolaşırken gördüm,o platformda açılan konuyada düşüncelerimi yazdım ''Franklin'' olarak,burda da geçen yıl Bir konu açmıştım Roleplay ve Ultima Hakkında, Ultima Online sonu 2015 isimli konuyuda canlandırdım birazcık bizim gibilere ulaşabilmek için,bana Ph oranı olsun,sosaria üzerine ekleme yaparak yeni birkaç dungeon ve şehir eklenmesi olsun,heyecan katar gibi geldi,gerçi oraya şartta sundum gibi birazcık,bir bakın bakalım hoşunuza giderse burda başlıyabiliriz.. Ayrıca jafjalı itemleri falan varsada bunları düzenlemeleri için birşey yazabiliriz?

    Skill cap 7x,Ph durumu ve Yeni birkaç şehir olayı gerçekten hoşuma gitti. bilmiyorun ne düşünüyorsunuz =)

    Konu Başlığı =http://www.uo-developer.com/forums.php?m=posts&q=8586&n=last#bottom



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 13 Temmuz 2015; 12:12:10 >




  • Bir ara 56b için üşenmeyip sanal zeka içeren moblar yazmıştım. Ayrı ayrı mob klanları oluşturmuştum birbirlerine düşman. Sabit kalmayıp tüm haritayı dolaşıyorlardı takımlar olarak.

    Üzerlerine kullanılan büyü çeşidine göre savunma ( örneğin paralize büyüsünü flame arrow ile kesmek gibi yada para fieldin çevresinden dolaşmak gibi ) ayrıca kendisine karşı kullanılan silaha göre silah değiştiriyorlardı. Ok kullanırsan oda ok kullanıyor kılıc kalkana gecersen bardıch cıkarıyor sen bardıc cıkarırsan o kılıc kalkana gecıyor vs. Dıbıne gırersen dırek kılıc kalkana dönüyor.

    Haritayı tek tek elimle yeniden şekillendirmiş bozuk olan bütün skilleri tekrar yazmıştım.

    Ama artık kimse kalmayınca onlar hep kayboldu.




  • Sphere oldugu için bana uymuyor..RunUO platformu olacaksa katılım sağlayabilirim.
  • @Teken hmmm bu kötü oldu bak,şahsen bende RunUO platformunda oynucağımı sanmıyorum.
  • @Frank08 Server benim için çok önemli değil sphere olması kafidir.Karimde nasıl staffsız oynayacağız çözemedim dediğim gibi bana server fark etmez ama benim tercihim seninde dediğin yazdığın gibi sadelikten yana bir server bu arada ben ufakta olsa başlayalım derim hiç olmazsa whatsap yada facebookta grup kuralım oradan planlar programlar yapalım.
  • General00 kullanıcısına yanıt
    @Staffsız derken onu anlıyamadım ? Karimde ''Kadro'' kısmı gözükmediği için mi böyle söylediniz acaba?
    Whatsapp ta olur Skype üzerinden de bir grup yapabiliriz sanırım çok güzel olur bende istiyorum bunu sadece platformu karar veremedim,keza çünkü ben Facebook,Twitter falan kullanmıyorum..
  • Videoda yazılanı söyledim ''oyuncuların yönetiminde staffsız bir sunucu'' skype bence en uygunu oyunda da lazım olacak bizlere ama skypta grup olarak yazabiliyor muyuz?
  • General00 kullanıcısına yanıt
    3 arkadaş beraber Neverwinter oynuyorduk bir ara,o sırada Skype üzerinden ortak konuşma içinde bulunuyoduk ister sesli konuşuluyordu,ister yazarak yani oluyor. Hmm Tanıtım videosunu izliyemedim sesli bir şekilde çünkü işyerindeyim şuanda =)
  • Arkadaşlar PM ile Skype adreslerinizi yollarsanız sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 13 Temmuz 2015; 17:05:16 >
  • Ben skype kullanmıyorum. Raidcall , TS var.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Ortaklaşa yazışabilceğimiz herhangi bir uygulama varsa onuda kullanabiliriz sorun değil.
  • Frank08'in bahsettiği gibi 99 ların sonunda 56k bağlantılarla sabahlara kadar uo oynayıp it gibi gelen telefon faturalarının izahını edemeyen bizler şimdilerde hiçbir oyundan bu zevki alamaz olduk. Ultima online gerek kendi içinde yer alan oyun dinamikleri gerekse o dönemde oynayan neslin adam gibi adamlardan oluşması neticesinde kurulan dostluklar nedeniyle bizler için hep ayrı bir yere sahip olmuştur, olacaktırda..

    Henüz şahsen dememiş olsamda steam de yer alan "tree of life" isimli oyun uo ile benzer oyun dinamiklerine sahip gibi görünüyor. (lvl sistemi yok, quest sistemi yok, ev-kasaba kurabiliyorsun, criminal - pk olmayı seçebiliyor, öldürdüğün ya da ölmüş bir adamın cesedini donuna kadar lootlayabiliyorsun vs.)

    Oyunla ilgili oyunu oynayan bir vatandaşın düşünceleri ;https://www.santralsozluk.com/b/tree-of-life

    Güzel bir server ya da uo ya benzer yapıda bahsettiğim gibi bir oyun denk getirebilirseniz ben de topluluğunuza katılabilirim.
    Saygılar




  • bende yatirim ypamayi dusunuyorumda script satan yok piyasada varsada cok ucuk fiyat cekiyorlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.