Şimdi Ara

Ülkemizde bir ikinci; IGO'dan Trafikli Navigasyon Sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: coupe96

Trafik sistemi Ankarada nasil calisiyor bilgi alabilirmiyiz Alim bey?ornegin eskisehir yoluyla ilgili trafik durumunu farkli noktalar icin ne periyodda guncellenerek gorebiliyoruz?

Selamlar Coupe96

Aslinda yakin zamanda cikan Yandex diye bir rus servisi var, onunda bizimde kullandigimiz veri kaynaklari benzer, hatta sanirim bizimkisi anadoluda yani istanbul disinda cok daha iyi durumda onlardan. Sistem Piyasada satilmakta olan Arac Takip cihazlarindan birer bilgi istiyor, neredesin, hizin ne diyor.. bu bilgileri daha sonra bir yerde harmanlayip, yollara bakiyor.. yolun limiti 50 ise mesela, adamda yolda 50-60 ile gidiyorsa, bu yol acik diyor sistem, ve bilgi gondermiyor.
    ama yolda giden araclar 10 20 ile gidiyorsa diyor ki burada yogun trafik var... ve sisteme bilgi olarak yolun o anki hizini mesela 15 ile guncelliyor.. bu durumda sizin navigasyon cihazi da bakiyor... alternatif yollar daha hizli ise, hadi cik bu yoldan, suradan devam et diyor..

mantik bu.

guncelleme periyodu ise aslinda 2 dakikada bir veri aliyor sistem sunuculardan... ama gelen verinin yasi en uzun 15 dk seklinde... yani 15 dk sonra sistem elindeki verileri kullanilamaz olarak isaretliyor...

Umarim mantigi anlatabilmisimdir...

Saygilar

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

Alim bey, trafik uygulaması sadece iPhone kullanıcılarını mı kapsayacak? Diğer Next, Navitech,Telefunken kullanıcılarına daha sıra varmı?

Trafik uygulamasi cep telefonu uzerinde Iphone ile basladi.. android versiyonu icinde aslinda urun hazir sayilir, fakat primo ya uygulansin diye bekliyoruz.
    Diger PND kullanicilari icin de testler devam ediyor..

sanirim onumuzdeki hafta ankara'da da yayin baslar, ya da en gec bayram sonrasi... istanbul ankara izmir'de testler biter bitmez, raflarda urunleri gormeye baslayacaksiniz...
    TMC li dedigimiz bu modeller cihazin omru boyunca trafik verisini ucretsiz kullanacaklar. hedefimiz bu.

Saygilar

Alim K.
  • Zihninize sağlık Alim bey
  • Türkiye geneline yayılmasının çok uzun sürmemesini diliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Alim bey, trafik uygulaması sadece iPhone kullanıcılarını mı kapsayacak? Diğer Next, Navitech,Telefunken kullanıcılarına daha sıra varmı?

Trafik uygulamasi cep telefonu uzerinde Iphone ile basladi.. android versiyonu icinde aslinda urun hazir sayilir, fakat primo ya uygulansin diye bekliyoruz.

sanirim onumuzdeki hafta ankara'da da yayin baslar, ya da en gec bayram sonrasi... istanbul ankara izmir'de testler biter bitmez, raflarda urunleri gormeye baslayacaksiniz...
    TMC li dedigimiz bu modeller cihazin omru boyunca trafik verisini ucretsiz kullanacaklar. hedefimiz bu.

Saygilar

Alim K.

Bildiğimiz TMC'mi yoksa 3G üzerinden mi veri alacak bu cihazlar?

Selamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: iricioglu

quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Saygilar

Alim K.

Bildiğimiz TMC'mi yoksa 3G üzerinden mi veri alacak bu cihazlar?

Selamlar..

Selamlar

Bildigimiz FM bandindaki RDS in alt kanali olan TMC uzerinden alacaklar.
    3G lisi de mumkun ama, malum vergiler vb. bu tur cihazlarin ben cok hizli buyuyecegini sanmiyorum, cep telefonlari o isi gorecek...

Saygilar

• Selamlar Arkadaslar,

uzun zamandir bekledigimiz bir haberi sizle paylasmak istiyorum.. bir kac alt basligi ile birlikte geliyor tabi..

1. IGO Primo iPhone'lar ve iPad'ler icin artik trafik dahil olarak AppStore'da.. onceden ek olarak 12.99 odemeniz gerekiyordu.. simdi her sey dahil, harita yazilim ve trafik yani 24.99 USD a gelmis durumda
    2. Urunu eskiden alanlar ve trafik satin almamis olanlar ucretsiz olarak trafige kavusmus durumdalar!
    3. para odeyip trafik odemis olanlar da boylece 1 senelik bir periyodu ucretsiz olarak kullanabilecekler.

herkese hayirli ugurlu olsun diyelim. Ozellikle istanbul'da bana bazi gunlerde 10 dk, bazi gunlerde 20-25 dk kazandirdigini bildigim icin cok dua aliriz diye dusunuyorum !

Saygilar

Alim K.
  • Bilgilendirme için teşekkürler Alim bey;

Peki "üvey evlat" muamelesi gören PND'ler için bir açıklamanız olacak mı? Lisanslama ve TMC kablosu için nerelere başvurmamız gerekiyor?

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Bilgilendirme için teşekkürler Alim bey;

Peki "üvey evlat" muamelesi gören PND'ler için bir açıklamanız olacak mı? Lisanslama ve TMC kablosu için nerelere başvurmamız gerekiyor?

Saygılar

Bende merak ediyorum malum 1500TL verip o pahalı telefonu alacak halimiz yok ki.. onlar için hayırlı olsun diyelim de Naviextras Store cilere de bişiler olacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 19 Nisan 2012; 16:48:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanx

quote:

Saygılar

Bende merak ediyorum malum 1500TL verip o pahalı telefonu alacak halimiz yok ki.. onlar için hayırlı olsun diyelim de Naviextras Store cilere de bişiler olacak mı?

Yakında oda gelecek gibi duruyor.

Ülkemizde bir ikinci; IGO'dan Trafikli Navigasyon Sistemi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

Saygılar

Eğer çok yakan bir araba alırsan ve çok yol yaparsan istanbulda , 10-15-25 dakika kazanımlarda bu parayı çoktan çıkartırsin

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

quote:

Saygılar

Bekleyelim hevesle o zaman; herhalde yine Next'ten bir öncelik gelecek kablo ve lisans konusunda...

• Abi önce kim yapar bilmiyorum İstanbulda yaşayan yada sık giden için iyi olabilir.
  • Ara-sıra giden de alabilir. Geçen hava alanı trafiğine bir girdim ki Allah korusun bir daha...
  • quote:

Ara-sıra giden de alabilir. Geçen hava alanı trafiğine bir girdim ki Allah korusun bir daha...

Valla hala şahsi fikrim 1 şekilde faydası olur o da 10-15dk kazandırması cidden. Yani 1. köprümü 2. köprümü diğer türlü istanbulda bence zor bir durum. Ana caddeden kolay kolay kimse cesaret edip aralardan gitmez giden olurmu evet ama bilmeyen. Zaman zaman olacak 2-5-10dk lık gecikmeler hayati önem arz eder. Bir kaçırırsanız alımı yandınız Yayınında kaliteli gelmesi lazım bu arada, hala favorim gprs üzerinden bunun alınması yani sim kartlı cihazlar.Pahalı olacaklarınada eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Bir kaçırırsanız alımı yandınız Yayınında kaliteli gelmesi lazım bu arada, hala favorim gprs üzerinden bunun alınması yani sim kartlı cihazlar.Pahalı olacaklarınada eminim.

Bu konuda size katılıyorum, radyo yayınına göre her il ilçe vb yerlerde kullanılabilir. istenildiği ve hizmet verildiği takdirde. TMC alıcısına vb şeylere extra para verileceğine aradaki fark fazla olmaz ise alınabilir, tabi hizmette sunulursa tüm yerlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 19 Nisan 2012; 21:38:05 >
  • quote:

Yanılmıyorsam şu an yayın Igo için lisans olmadan çalışmamaktadır.
    Deneme lisansına sahipsiniz zannediyorum.
    Seyir halinde kullanmz fırsatınız oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Cihaz+yazılım hızı artık önemli olacak sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: navhs

quote:

Yanılmıyorsam şu an yayın Igo için lisans olmadan çalışmamaktadır.
    Deneme lisansına sahipsiniz zannediyorum.
    Seyir halinde kullanmz fırsatınız oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Cihaz+yazılım hızı artık önemli olacak sanırım.

Neden bu dedikleriniz önemli olsun ki :) Bu yıllardır yurtdışında kullanılan bir sistem :) Türkiyeye gelincemi cihazların hızlı olması gerekiyor yani :)

• Tıkanıklık durumunda alternatif rota hesaplaması sürekli yapılacak. Bu yüzden önemli olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navhs

Tıkanıklık durumunda alternatif rota hesaplaması sürekli yapılacak. Bu yüzden önemli olduğunu düşünüyorum.

Doğrudur ama dediğim gibi eskiden beri var olan bir sistem ve eskiden beridir de şu anki mevcut cihazlardan daha eski cihazlarda bile kullanılan bir olay. Çok kasan bir uygulama değildir herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.