Şimdi Ara

Ülkede nelerin değişmesini istiyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, Partilerin seçim vaatlerini okudum. Bana göre normal bir vatandaşı ilgilendirmeyen konulardan bahsedilmiş.
    Ben de ülkemde artık değişmesini istediğim konuları aşığıya yazdım. Umarım birileri görürde bu vaatleri de verirler. Benim gibi oyu kararsız olanlar için iyi bir değerlendirme yapabileceğini düşünüyorum.

1. Et fiyatları düşecek.
    2. Mevye suyu ve gazozlardan ÖTV vergisi kalkacak.
    3. Haftalık çalışma saatleri 45 saat'ten 40 saate düşecek. (Çünkü Avrupanın en fazla çalışan ülkesiyiz)
    4. Çiftçiye Mazot vergisiz verilecek. ( Örnek:https://www.youtube.com/watch?v=VAgDM_mEDdQ )
    5. İnternet erişimi anayasal hak olacak ve Hiçbir internet sitesi yasaklanmayacak.
    6. Kendi aracımızı üreteceğiz ve ÖTV olmadan vatandaşa satılacak.
    7. Devlet Hastanelerinde muayene ücreti olmayacak. (veya Yılda 2 kez ücretsiz muayene hakkı)
    8. Zorunlu askerlik kalkacak. Profesyonel askerliğe geçilecek.
    9. Öğrenciye tablet vermek yerine istediği yayın evinin eğitim kitabı verilecek.

Sizde ülkede değişmesini istediğiz konuları aşağıya yazın. Konuya ekleyeyim. Sesimizi birlikte duyuralım. Konular hakkında doğru yanlış tartışalım..
    Lütfen konuyu öne çıkartın ve herkesin görmesini sağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliusta -- 8 Mayıs 2018; 22:57:59 >

• mülkiyeti kaldırmayı teklif eden varsa ben varım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhalefetin değişmesini istiyorum
    chp gitsin iyi parti gelsin
    hdp gitsin saadet gelsin
  • Demokrasi değişsin,beyinsiz fikir sahipleri oy kullanamasın.

KüRtaJ YaBayOlA Haİn PoLisİ aRaRıM
  • Anayasal sisteme komple reform

Güç ayrılığı iyicene uçurum hale gelecek

Başbakanlik veya cumhurbaskanligi yapma suresi maksimum 7 yıl olacak bir görevi yapan diğerine geçemeyecek secim 2 dönem olacak ve görev süreleri biten kişilerin siyaset hayatları da bitecek bu madde değiştirilemeyecek

Cumhurbaskanini meclis seçecek

Kurucu lider hariç bütün siyasetçilere hakaret serbest olacak ve işleme tabi tutulamayacak siyasetçileri makam sahiplerini millet istediği gibi polis müdahalesi olmaksızın protesto edebilecek grev yapabilecek

Halka ayrıştırıcı cümleler söyleyen siyasetçiler direk siyasetten men edilebilmeye kadar giden cezalar alacak ve bu cezaların tekrar etmesi halinde otomatik olarak siysetten uzaklaştırılıcak

Tv ye çıkmaya sınırlama gelecek

Vb liste uzar gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 8 Mayıs 2018; 22:56:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10. Üniversite sınavları ücretsiz olmalı
    11. Türk Lirasını bırakıp Euro'ya geçelim
    12. Gereksiz RTÜK yasakları kaldırılmalı
  • Arabalardaki vergiler düşürülsün, 2.0 motor çok ucuz üstü pahalı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En başta eğitime adam akıllı reform gelmesi lazım gerisi şanslıysak 30 senede gelir xD tabi asıl olacak olan daha çok yol köprü gösteriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -çağdaş eğitim

-dinin siyaset malzemesi olmaktan çıkarılması

-gereksiz devlet harcamalarının önüne geçilsin. fazlalıklar satılsın(araba uçak vb.)

-devlet kurumlarının başlarına liyakatli kişiler gelsin. ör: tubitak'ın başına hayvanat bahçesi müdürü gelmesin.

-asgari ücret yoksulluk sınırına çekilsin(bu hemen yapılamazsa da programı yapılsın en geç 2 senede başarılsın.)

-dış siyasette olgun davranılsın. gereksiz düşman kazanılmasın.

-avrupa birliğine girmek için tekrar müzakere yapacak aşamaya gelinsin.

-1 dolar 1 tl olana kadar sıkı çalışacak hükümet ve bakanlar vs bekliyorum. ülkenin ekonomisi düzelmeyecek kadar batık değil.

-derhal tarım ve hayvancılığa azemi önem gösterilmeli. mazot çiftçiye ucuzlatılsın.

-üretim ve arge çalışmalarına önem verilecek

-işsizliği bitirmenin yolları araştırılıp bitirilecek.

-gereksiz uçuk vergiler makul noktaya çekilecek. bebek bezinden vergi alınmasın. alkole konan ağır vergiler kaldırılsın.

-imamhatipler ülkedeki imam sayısına göre kıyaslanıp azaltılsın.

-özellikle tarihi eserleri restore eden ekiplerin değişmesini istiyorum.

-ülkeye giren gıdaların denetimi çok iyi yapılsın.

-eti ucuzlatın artık yeter! nasıl yapacaksanız yapın. kaliteli ve ucuz et yemek istiyorum. dünyanın en moktan ülkelerinde bile et ucuz kimse lagaluga yapmasın.

-her yere ağaç dikilsin her yere. hatta boş alan olan her yer park yapılsın. inşaat yapa yapa her yere nefes alamaz olduk şehirlerde. ağaç istiyorum ağaç!!1

-sahilleri işgal eden otellerin binaları yıkılsın. sahiller halkındır. oteller halkın malını gaspediyor!

-terör bitirilmeli artık. en başta terörün beslendiği marihuana yasak olmaktan çıkarılmalı devlet kontrolünde satılmalı.

-ülkedeki suriyeliler afganlar vs kademe kademe ülkelerine yollansın. bir daha da ülkeye yabancıların(özellikle ortadoğu çöplüğünden gelenlerin) girmesi zorlaştırılsın.

-zaten tarım ve hayvancılık desteklendikten sonra köye dönüşler olacak. şehirlerde trafik de rahatlayacak. kalabalıktan boğulma olmayacak.

daha çok yazarım da bunlar olsa kafi bana şimdilik.

• Liderin degismesini istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.