Şimdi Ara

Ülkede motosiklet yasaklansa yeri var! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
13.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
216 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Valla bu motorsiklet sürmekle alakalı bir şey değil. Araba sürenlerde sürekli yanlama , teker yakma , son ses müzik , dolmuşçular uçan sineğe bile korna çalar. İki tarafında yaptığı (b.ktan sürücüler için diyorum) şeyler aynı. Sadece araba sahibi kişi sayısı fazla olduğu için onlar daha çok göze batar olay bu.

    Yüksek ceza en güzel çözüm. Ne yazık ki milletin parası canından kıymetli. Emniyet kemerinin cezası yüksek olsa parası gitmesin diye takar. Ama canı için asla takmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NextMove

    Oncelikle terbiyeni takin, sonra okuduklarını anla. Belli bir duzeye gelirsen cevabini alirsin.

    Neden bahsettiğin belli değil . İlk mesajında da saçmalamışsın . 300'de gidiyosun 80'de giden arabaya köpürüyosun . Konu'da geçen durumlardan birisi bu . Sen demişsin ki viraj dönerken 80 ile önünüze araba kırmanın ne olduğunu vs. vs. İyi de kardeşim senin önüne kıran araba diğer araçların önüne kırmıyor mu? Motosiklet ile ne alakası var . İlla size mi bi mağduriyet çıkacak buradan. Ayrıca sen virajı 300 ile mi dönüyosun . Konu motosikletçilerin yaptığı anarşiden bahsetmiş sen yok arabalar bizi görmüyür yok trafikte eziliyoruz demişsin.


    He ayrıca konuyu tersten anlayan siz motosikletçiler olmuş . Yasaklansın kelimesinin orada gerçekten yasaklansın anlamını içermediğini herkes biliyor . Ayrıca konuda daha çok youtube'a malzeme çıksın diye sabahtan akşama kafasında kamera ona buna artistlik yapan motorculardan bahsetmiş .



    Bak mesela buda onlardan birisi durup dururken artistlik yapmaya çalışmışlar ama arkalarında patlamış arabadan çıkanları görünce sönmüş havası hepsinin :




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 15 Şubat 2018; 2:4:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    quote:

    Orijinalden alıntı: dreamermen


    quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Motosikletler emniyet şeridi kullanmazsa sizin 200k verip aldığınız arabalarla trafikte x2 zaman geçireceksiniz. Hala kabul müsün?

    Emniyet seridi ihlali zaten yasak pazarlik mi yapıyorsun

    Zoruna mı gitti?
    Hadı şimdi çok benzin yakan arabanla trafikte saatlerce vakit öldürürken motorcuları kıskan ve AĞLA

    Araba'ya binip motosikleti kıskanmak

    Offf öyle bir kıskandım ki anlatamam . Ne kadar cool bir şey şu motosiklet . Hem cool hem güvenli . Mesela yağmurda arabayla giderken sırılsıklam oluyosun, ama motor öyle mi kupkuru kalıyosun yağmurda . Ayrıca yağmurda araba kayıp düşüyor hemen takla falan atıyor ama motosiklet öyle değil virajı 400 ile alsan kaygan zeminde yine devrilmiyor ben gerçekten çok kıskanıyorum motosikletlileri .




  • İkisinide kullanan biri olarak söylüyorum, motor kullanan ve araba kullananları sınıflandırmak lazım; misal nasıl bir pizza motorcusu ile uzun yol yapan bir endurocu bir değil ise taksi kullanan ile düzgün işine gidip gelen aile babası sürücü bir değil. böyle tek kalemde silip atılmaz yani.

    istanbulda motor kullanmak eğer keyfi veya zamanı çabuklaştırma adına yapılıyorsa motor sürücüsünün aldığı büyük risk oluyor, ben misal artık şehiriçinde motor kullanmıyorum, basar giderim haftasonu ağvaya dağ yolundan alırım keyfimi. iş için yapanlar kelle koltukta ve maalesef kendilerini ve kimseyi düşünmüyorlar, kask takmıyanı ben niye düşüniyim mesela. memlekette herşeyin çivisi çıktığı gibi bu işinde çivisi çıktı, trafik dururken sağdan emniyet şeridinden gidenler sorun teşkil etmez ancak yol akarken solunda solundan geçen motorcular herşeyi hakederler kusura bakmasınlar.




  • Belediye yol kenarında çimleri sular aynı zamanda yolu da sanki çiçek bitecekmiş gibi sular

    Sonra bizim 70 le gecilecek viraji 120 ile zorlayan motorcu kardeşimiz malum son ile karşılaşır.



    Kusura bakmayinsa Tr de motor kullanmak akıl iş degil bir kere yollar çok bozuk sonra trafiktekiler kiralik katil gibi çatacak adam ariyorlar



    Ama küçük şehirde işe gidip gelmek için çok iyi bir kere park derdide yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabalar yasaklansın. Senin gibiler yüzünden toplu taşıma ile evime giderken trafik cekiyorum. Cikin artık yollardan!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüm doblosu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay yine arabacı motorcu olayına dönmüş. Taraftarlık gelişmemiş insanların doğasında var yapacak bişey yok. Şuan araba kullananların altına motor verin %90 ı aynı çakallıkları yapıcak yayalar bile kazma kim düzgün motor kullansın. Motorun tek farkı boyutunun verdiği çakallık imkanlarının fazla olması ve sırf bu yüzden trafiğin parazitleri oldular resmen artık kaldırımda yürüyen yayalara bile tehtit oldular. Ütopik bi düşünce ama yasaklanması trafikte büyük bi rahatlık sağlar kesinlikle. Şurda trafikte ben akıyorum ağla diyen zihniyet kadar çürük sorunlu bi zihniyet yok ve trafiğin neredeyse tamamı bu iğrenç insanlarla dolu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magicbass

    Araç doblo mu?

    markayı tutturmuşun
  • Bende İstanbul’ lu şöförlerden şikayetçiyim. İstanbul dışına araç kullanımı yasaklansın. İzmit trafiğini içine sı.ıyorlar. Gereksiz sollama, emniyet şeridi ihali mi dersin. Geçiş üstünlüğü olmadan ana yola lap diye atlayıp insanların hayatını hiçe saymak mı. Say say bitmez. Gelmeyin kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdian -- 15 Şubat 2018; 4:7:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasaklamaktan ziyade kontrollerin sıkılaştırılması gerekiyor
    çok düzgün ,kurallara uygun kullananlar olduğu gibi ,deli gibi kullananlar da az değil yani
    diğer konu ise bazılarının trafik bilgisi de çok zayıf (olmalı) adam büyük araçların dahi sağına giriyor ,kritik geçişler yapmaya çalışıyor
    yahu büyük araçlar sizi göremez ,o nedenle motor kullanıcıları çok daha dikkatli kullanmalı ,otomobilde dahi çoğu kez son anda fark ettiğim oluyor ,adam sağdan son sürat geçmek için bastırmış geliyor ,sağa yanaşmak istesem direk bindirecek

    aynı şekilde otomobil kullanıcıları da büyük araçlara dikkat etmesi gerekiyor ,kör noktaya denk gelirse üstüne bile çıkabilir

    bir defasında komşu motorla kaza yapmış ,nasıl oldu diye sordum ?
    yan yoldan çıkarken araba beni görmeyip çarptı diyor
    artık o haldeyken bir şey demedim ama yahu sen göreceksin o seni göremeyebilir demek gerekiyordu ya neyse
    kısaca bu işlerde cüssen kadar davranacaksın ,yoksa her an başın ağrıyabilir :)

    ben asıl işlek yollarda bisiklet kullananlara sinir oluyorum
    karşıdan sürekli araç geliyor ,sollamaya kalksan karşıdakiyle kafa kafaya gireceksin ,sollamasan bu defa bisiklet hızına düşüp uzun müddet arkasından gitmen gerekiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamermen

    quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    quote:

    Orijinalden alıntı: dreamermen


    quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Motosikletler emniyet şeridi kullanmazsa sizin 200k verip aldığınız arabalarla trafikte x2 zaman geçireceksiniz. Hala kabul müsün?

    Emniyet seridi ihlali zaten yasak pazarlik mi yapıyorsun

    Zoruna mı gitti?
    Hadı şimdi çok benzin yakan arabanla trafikte saatlerce vakit öldürürken motorcuları kıskan ve AĞLA

    Aglamayacam degdirecem inadına
    Umarim oyle bisey olmaz da olursa sorumlusu senin gibiler olacaktır

    Değdir ve ne olacağını gör.

    Senin gibiler diyorsun ya, siz beni böyle yaptınız. Dh de inanilmaz bir anti motor tayfası var. Her şeyi hepinize güzel güzel anlatmaya çalıştım bu konuya kadar ama anlamak istemiyorsunuz.

    Son olarak, degdir hadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen iki motorcuya o kadar sinirlendim ki üstlerine sürüp ezecektim neredeyse sinirden. Mahmutbey gişelerde herzamanki gibi trafik var bende sağ şeride geçip Atatürk havaalani yoluna giricektim. Bu ikisi emniyet şeridine geçmiş devamlı korna çalıyorlar herkese.



    Neyse Atatürk havaalani yolu açık ama TEM'in trafiğinden kurtulup geçilmiyor bir türlü, sonunda araçlardan kurtulup sağa kırdım havaalani istikametine doğru önümüz boş 10 sn bekleseler boş yola kavuşacaklar ama hala daha deli gibj bana korna çalıyorlar. Ulan ne yapayım ? Size yol vermek için trafiğe mi gireyim ? Motor kullanan kendini yolların efendisi sanıyor anasını satayım. Kurallara uyan motorcu bulmak bakire eskort bulmak kadar imkansız Türkiye'de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babana söyle sana motor alsın, önce ehliyet kursuna git eğitimini al ama güzel kardeşim. Memlekette herşey iyi güzel sen motorcuklara takmışsın kafayı . Derslerine yoğunlaş babasının oğlu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu motora ve motorculara laf atan arabacıların 1-2 günlüğüne artçı olarak binmesini çok isterdim.Acaba ondan sonrada böyle konuşabilecekler mi?

    Otobanda şeridinde giderken hic umursamayıp seninle aynı hızda üstüne yatarak seridine girmesini,

    En silme atılmayacak arac olan motora bos yer varken sana sıfır geçmesini,

    Işıklarda arkadan birinin sana dokundurması&ezmesini,

    Ara sokaklardan gecerken her kose basında korna çalsan dahi bi manyagın gelip senin canına kastetmesini,

    Fütursuzca ayna dahi kullanmayıp aniden açılan kapı kurbanı olmanı,

    Ve bunlar gibi nice örneği yaşamanı cok isterdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnets_Bitch -- 15 Şubat 2018; 7:16:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IOserI

    Bende motosiklet sahibiydim. Hiç 60 ı geçemedim rodajdaydi. Araç aralarına ilk ay hiç girmedim. Sonra farkına vardım ki araç ile aynı hızda gidersen tehlikeli hale dönüşüyor araçları o zaman sollamaya başladım. Emniyet şeridi hayat kurtarıyor. O baban 30-40 cm bırakmasını yapan tipler aynaya bakarken yan şeride geçen tipler. Daha düz yolda gidemiyor. E-5 trafiğinde motorun girebileceği yer yok. Eğer motor araba gibi düz devam ederse arkadan birisi çarpıyor çok gördüm trafikte. Ben motor sürerken kırmızı ışıkta beklerken 2 defa durduğum yerde bana arkadan çarptılar ki ben sadece 4bin km motor sürücüsüyüm. Sonra ne oldu biliyor musun ? Sahil şeridinde 40 ile giderken bu 50 yaşında gavat bir amca bu emniyet şeridini niye kullanıyor diyen tiplerden gelip beni ezdi. En sol şeritte kırmızı ışıktan kalkarken bu gavat beni ezdi. Elimde %20 engel var. Vucudumda 4 tane platin. Ne cezası aldı peki ? 753 tl trafik cezası. Hastane masraflarımı bile karşılamadı. Haciz açtık adamın malı yok arabayı satmış haciz geleceğini bildiği için. Bütün mallarını akrabalarına kaçırmış. Ben ogün orda kırmızı ışıkta durmayıp yada yanlıya yanlıya gidiyor olsaydım bugün hem param hem sağlığım gitmeyecekti.

    Sonuç olarak bugün trafik kanunları %100 uygulanır hale gelirse araç sürücülerin %80 inin elinden ehliyet alınır. Fakat motosiklet sürücülerinin sadece %20 sinin alınır. Zaten araçlar düzgün kullanmaya başlarsa motosikletlerin çoğuda kurallara uymaya başlar. Geriye kalan artislik peşinde koşan %20 motosiklet sürücüsünün zaten elinden ehliyet gider.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu görünce aklıma geldi. Otobüsde idim kırmızı ışıklarda motorsikletli en önde durdu, ben bakarken amca arkadan bilerek ucundan dokundurdu adam düşüyor idi. Motorsikletli inip 2 tane çaksa haktır👍 Bazı tipler motorsiklet ve bisikleti kullananları insandan saymıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.