Şimdi Ara

Ülke genelinde bir çok kullanıcı adil kullanım kotası uygulanmadığını bildiriyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
3
Favori
8.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Türk Telekom Ankara Genel Müdürlüğü'nde çalışan 2 arkadaşım.

Türk Telekom İnternet (TTNET) Kurumsal Satışlar Müdürü.

Türk Telekom İnternet (TTNET) Hukuk ve Regülasyon Takım Lideri.

Senden güzel haberler bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsal Satışlar Müdürü arkadaşımlabiraz önce beraberdik. Kendi içlerinde çalışmalara başlamışlar. Pazarlama birimi iyiden iyiye ne yapalım diye düşünmeye başlamış ve toplantıları sıklaştırmışlar.

Havuz sistemi gibi bir sistemden de bahsetti ancak kesinleşmiş bir durum yok. Kendiside AKN'nin kalkması gerektiğini söyleyenlerden (ev kullanıcıları için) ancak işte kararı veren kendisi değil ne yazık ki.

Konuşma arasında bir fikir attım ortaya, bu söylediğini bugün aynen tekrarladılar dedi. Fikrim şuydu.

AKN kalkmayacaksa şu anki paketler ne olursa olsun hiçbir fiyat değişikliği olmadan 8mbit ADSL kullanıcıları aynı fiyat üzerinden otomatik olarak minimum 16mbit hıza çıkartılmalı. AKN en az 10mbit'e yükseltilmeli ve kotalı kullanıcıların tamamına paketine göre 50GB ile 100GB artı getirilmeli.

Yani atıyorum 24mbit 50GB kota mı kullanıyorsun? çıksın 100GB'a. 24mbit 75GB mı kullanıyorsun? çıksın 125GB'a. 35mbit 100GB mı kullanıyorsun çıksın 200GB'a gibi.

Bu teklifi veren biri olmuş ancak hemen sonuçlanacak gibi görülmüyor. En azından çalışmalar başlamış durumda.

• Adil Kota tavukları yolmak yumurtalarını almak için en güzel yöntemdir. dünyada TC den başka bir ülkede uygulanmamaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Adil Kota tavukları yolmak yumurtalarını almak için en güzel yöntemdir. dünyada TC den başka bir ülkede uygulanmamaktadır.

O zaman akksiz paketleri iptal etseler anlıcam bizi kazıklıyor devlet ile el ele verip

Muhacir diye küçümsenenler,tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar,yani "Düşmanla sonuna kadar dövüşenler" çekilen ordunun ri'cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak,çekilmek nedir bilmeyenlerdir.Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır. 17.01.1931 | M.Kemal Atatürk
  • quote:

Kurumsal Satışlar Müdürü arkadaşımlabiraz önce beraberdik. Kendi içlerinde çalışmalara başlamışlar. Pazarlama birimi iyiden iyiye ne yapalım diye düşünmeye başlamış ve toplantıları sıklaştırmışlar.

Havuz sistemi gibi bir sistemden de bahsetti ancak kesinleşmiş bir durum yok. Kendiside AKN'nin kalkması gerektiğini söyleyenlerden (ev kullanıcıları için) ancak işte kararı veren kendisi değil ne yazık ki.

Konuşma arasında bir fikir attım ortaya, bu söylediğini bugün aynen tekrarladılar dedi. Fikrim şuydu.

AKN kalkmayacaksa şu anki paketler ne olursa olsun hiçbir fiyat değişikliği olmadan 8mbit ADSL kullanıcıları aynı fiyat üzerinden otomatik olarak minimum 16mbit hıza çıkartılmalı. AKN en az 10mbit'e yükseltilmeli ve kotalı kullanıcıların tamamına paketine göre 50GB ile 100GB artı getirilmeli.

Yani atıyorum 24mbit 50GB kota mı kullanıyorsun? çıksın 100GB'a. 24mbit 75GB mı kullanıyorsun? çıksın 125GB'a. 35mbit 100GB mı kullanıyorsun çıksın 200GB'a gibi.

Bu teklifi veren biri olmuş ancak hemen sonuçlanacak gibi görülmüyor. En azından çalışmalar başlamış durumda.

iyi hoş +50gb kota kime ne eder zaten piyasada ayağa düşmüş akn kotaları.

8mbit alt sınır gibi bir şey tanımlasınlar AKN aşımı sonrası için; upload hızını da biraz iyileştirsinler bir kaç sene daha götürür.

gerçi şimdi baktım da bir dizi izleyeyim diyorum tek bölümü 4gb den aşağı kurtarmıyor, eskiden nasıl izliyorduk biz o çamur gibi görüntüleri ya hu. 300mb lik mkv formatlı filmler... mp4filmler.com diye bir site vardı filan.

• İyi de sürekli dizi film seyredene, youtube açana, torrentten binlerce şey indirene hiçbir kota yetmez zaten.

Kota illa olacaksa 300gb dan başlamalı.

Bunların altında olacaksa konuşmaya dahi değmez.

aksine cogunlukla uygulaniyor bazi sansli yerler nadirde olsa cikabiliyor. diger konuya gelirsek, hem akk ile sinirliyor hemde ustune kafasina gore belli servisleri ayriyeten yavaslatiyor bazi ahlaksiz internet saglayicilar. Bunun cozumu de vpn kullanmak, artik Turk insani icin vpn her daim acik olmasi gereken bir sey. Hem mahkemelerle basiniz belaya girmez, fislenmezsiniz hemde boyle servis bazli sinirlandirmalara takilmazsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• quote:

İyi de sürekli dizi film seyredene, youtube açana, torrentten binlerce şey indirene hiçbir kota yetmez zaten.

Bu dediğin en fazla bir kaç ay olur, sonra insanlar alışır...
    Benim AKn olmasa hızım da 16mbit de sabit kalsa aylık harcayacağım 200 ile 300gb arası değişir.
    bunu ortalamaya vurursan kişi başı 70gb çıkmaz bu rakam.
    babamlarda da internet var mesela aylık 30gb kullanmıyorlar bile.

abartanlar olacaktır tabi ama o da geçici bir süre ne akıl dayanır ne kafa devammlı bu dediğin şeyleri yapmaya...

insanlar yasaklar olduğu için bu şekilde davranıyor, yasak tatlıdır her zaman.

bütün bunlar kalksın ben iddia ediyorum türkiye şu an kullandığı kadar internet kullanmayacaktır cunku her sey her an her hızda elinin altında olacak neden biriktirsin ki.

• sevketbd kullanıcısına yanıt
    katiliyorum, gicikligina film vs. indiriyorum bende. tlfdan bile torrent kullaniliyor artik, bana zarari yok maksat tt a girsin. adam olsalar bende boyle yapmam.

Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

katiliyorum, gicikligina film vs. indiriyorum bende. tlfdan bile torrent kullaniliyor artik, bana zarari yok maksat tt a girsin. adam olsalar bende boyle yapmam.

Şu anlayış nerden geldi anlamıyorum?

Sen diyorsun download yapıyorum ttnete girsin diye. İyide ttnete hiç bir şey olmuyor. GB ların kilosu 10 tl falan değil. Adamlar sadece daha fazla para kazanmak için akk denilen şeyi uyguluyorlar. Altyapı yetersizliği diyen pür cahildir o ayrı konu. Kısaca ttnete hiç bir zarar gelmiyor hatta adamlar rekor kırıyor şuan elde ettikleri paralar ile kar oranı konusunda

MSI MAG241CR - 144 Hz | Intel Core i5-4690K Processor 4.0 GHz | MSI Z97 GAMING 5 | MSI GAMING GeForce GTX 970 4GB OC 256Bit NVIDIA | Kingston 16 GB HyperX RAM | Corsair SPEC-02 Gaming Case | Corsair CPU Cooler H100i
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    ttnet yurtdisi cikislarini bedavaya kullanmiyor, kaldi ki 50gb kullanirsam 1tl/gb olmus olur benim icin, 100 kullanirsam 0.5tl/gb. yapamazsin diyorlar ya, gicikligina yapmak hosuma gidiyor.

Mustafa Kemal ATATÜRK

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

ttnet yurtdisi cikislarini bedavaya kullanmiyor, kaldi ki 50gb kullanirsam 1tl/gb olmus olur benim icin, 100 kullanirsam 0.5tl/gb. yapamazsin diyorlar ya, gicikligina yapmak hosuma gidiyor.

Hocam farketmez adamlar ülkenin altyapını sömürüyorlar sadece kar odaklı tekel bir firma bu ülkenin gelişmesinin en büyük engellerden biri bu firma. Avrupada ki bir şehirde ki fiber kablo ağı koskaca Türkiyede yok.. Kısaca bu firma paranın dibini kazanıyor her gün

MSI MAG241CR - 144 Hz | Intel Core i5-4690K Processor 4.0 GHz | MSI Z97 GAMING 5 | MSI GAMING GeForce GTX 970 4GB OC 256Bit NVIDIA | Kingston 16 GB HyperX RAM | Corsair SPEC-02 Gaming Case | Corsair CPU Cooler H100i
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    ona itirazim yok, olay sadece isin inada binmesi. yoksa tavsan daga kusmus dagin haberi yok...

Mustafa Kemal ATATÜRK

• Bunun zaten böyle olacağı belli. En fazla 50 GB koyup "biz yaptık" diyecekler. Önemli olan AKN sonrası hız ne olacak? Bir diğer konu upload hızları ne olacak. Elalem buluta artık serverlarını yüklüyor biz hala çektiğimiz 4k düğün videosu için 4 - 5 gün bekliyoruz.

Şu anda 24mbit'e çıktı tekrar. Bi kontrol edebilir misiniz?

Hatta Youtube'dan 5K video yükleyebiliyorum.

Yanlız bu arada internet bi garip çalışıyor ilginç şekilde. Birçok web sitesine bağlanıyor diyor kalıyor, tekrar denediğimde önce çok hızlı açılıyor sayfalar ve Google reklamlarını falan yavaş yüklüyor. Bir garipleşti.

EDIT: İnternet gitti şu anda.

Modem online, internet bağlantısı varmış gibi görülüyor ancak hiçbir siteyi açmıyor. Laptopu telefona bağladım LTE'den bağlanıyorum.

Sapıttılar iyice.

Şunun taahhütü bitsin. Doğru Kablonet'e. Daha da yüzüne bakmam! Bıktırdılar artık.

• bizimkisi speedtest sayfasını bile zor açıyor :)
    התמודדות עם מותו של לך לרדוף לי כנפיים ...
    ıɯzɐ ʞnɹɐןןɐɹı çöd oןɐu ɟoɹnɯɐ pɥ pǝuıɹ˙˙˙
    pou,ʇ qnʎ ɐddןǝ, ıuʇǝן, ıdɥouǝ˙˙˙
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.