Şimdi Ara

ukrayna,sırbistan,yunanistan,makedonya,litvanya da bulunan arkadaşlar bakabilir mi??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2-3 aylık bir tatile çıkmayı düşünüyorum kısa süre içinde fakat nereye gideceğime tam olarak karar veremedim.

ucuz olması en büyük etken.

saydığım ülkelerden herhangi birinde bulunan varsa, veya başka bir ülke de olabilir

*ortalama ev kiraları
    *ortalama maaşlar
    *ortalama yemek fiyatı 'nı yazabilir mi???

örneğin türkiye için

*ortalama ev kiraları 300usd
    *ortalama maaşlar 800usd
    *ortalama yemek fiyatı 6usd bunun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 7 Aralık 2013; 14:56:45 >

• Aramaya inanmak:
    http://forum.donanimhaber.com/m_82481835/f_//tm.htm#82481835

quote:

Orijinalden alıntı: Elky

Makedonya ve Üsküp araştırırsanız gerek forumda gerekse Ekşi de bir çok yazı görebilirsiniz. Ben kısaca gördüğüm - ve + yazayım:

- Kiril Alfabesi Kullanıyorlar, burada yaşayacaksanız 2 haftada öğrenirsiniz ama ilk geldiğinizde çok zor gelebilir size
    - 4 ırktan millet var, bu yüzden etnik yapı biraz karışık. Makedonlar (Slav), Arnavutlar, Romenler ve Türkler mevcut. Özellikle Arnavutlar ve Türkler iç içe geçmiş, Türkler kaybolmuş gibi.
    - Herkes ingilizce bilmiyor, çoğunlukla yaşlılarla anlaşabilmek için Makedonca öğrenmeniz lazım. Burada uzun süredir yaşayan Türklerle görüştüm 2 yılda bülbül gibi şakıyormuşsun.

+ Et rünleri, alkol, sigara vs ucuz. Yeme içme, zellikle gençseniz ve sosyal birisiyseniz, örneğin dışarıda gittiğiniz arkadaş ortamında Türkiyede 50TL'ye ancak kendi hesabınızı ödersiniz. Burada bu gün 5 kişi oturduk, herkez biraz içti, 2 kişi et yemeği yedi, gelen hesap toplam 1100 Denar =~ 44TL
    + 0Km araba fiyatları çok daha ucuz, örneğin Ford Mondeo Trend 2.0TDCI 2013 19 Bin €, Türkiye de 105 Bin TL. Yine Türkiyede 61Bin TL olan yeni golf, burada 15 Bin €
    + 2. el araba fiyatları Türkiyenin 3 de biri. 2005 Model 3.18 BMW, 50Bin KM de 4Bin€ istiyor sahibi, buarada aynı arabaya 30-35Bin TL istiyorlar.
    + İnternet çok daha ucuz. Şuanki Skopje de ki evimde 34TL ye, 60 kanal Kablo TV + 15Mbit sınırsız internet kullanıyorum. Hızda harbi 15Bit ve AKK vs yok.
    + Mobil internet yine gayet ucuz 4TL ye 1 haftalık, 1GB kotalı internet alabiliyorsunuz. Yani aylık 16TL ye 4GB Mobil internetiniz oluyor ve istediğinizde alıyorsunuz istemezseniz almıyorsunuz hiç. Bu hafta aldım haftaya yokum, alma kullanma yani misal.

Bunlar şuan aklıma gelenler. Sosyal hayyat içinde şöyle anlatayım, halkı özellikle gençleri eğlenmeyi iyi biliyor. Fakir bir ülke ama şuan Cumartesi, akşam 10dan sonra mekanları gez, en az 10 mekan bulursun vede hepsi doludur. Bayanları için geneli zayıf ve 160-180 ortalama diyebilirim, çirkinide var, sokakta göz göze geldiğinizde nereye neden gittiğinizi unutturacak seviyede olanlarıda. Sosyal hayatı gayet yerinde yani.

Ek olarak burası Balkanlarda vede Avrupaya bir çok yere bir kaç saat mesafedesin de, Avrupaya açılan bir kapı durumunda.
    Yine Makedonca öğrenmek, bilmek demek, Bulgarcayı anlamak, Sırpça, Hırvatça konuşup anlaşabilmek demek, yani tek bir dil ile Makedonyadan Bulgaristana, Kosovoya, Bosnoya kadar bir çoğrafyada iletişim kurabilmek demek. Kiril alfebesi bileceğin içinde Ukrayna, Rusya sana yabancı gelmeyecek ve bir çok kelimeyi yine anlayabileceksin.

• hocam gönderdiğiniz konuyu da ben açmıştım, ayrıca cevabınız favorilerim arasında zaten :)

diğer konuda maddi olarak sizden başka kimse mesaj atmadığı için yeni bir konu başlatma ihtiyacı duydum.

yinde de çok tşekkürler ilginiz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 8 Aralık 2013; 10:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

hocam gönderdiğiniz konuyu da ben açmıştım, ayrıca cevabınız favorilerim arasında zaten :)

diğer konuda maddi olarak sizden başka kimse mesaj atmadığı için yeni bir konu başlatma ihtiyacı duydum.

yinde de çok tşekkürler ilginiz için

O konuyu da sizin açtığınızı görmemişim.
    Hatta içimden dedim, millet Türkiyeden kaçmak için uygun ülke arar olmuş benim gibi :)
  • biraz gec olmus ama ben yazayim belki sine yarar :D
    ortalama ev kiralari 150-300 euro arasinda tabi yere ve buyukluge gore degisiyor.
    ortalama maas 400-500 euro arasi belkide daha az olabilir.
    ortalama yemek ise yere gore degisiyor, mesela 10 tane kebap 1.5 2 euro arasi :D Doner 1,1.5 euro arasi daha luks alisveris merkezlerinde turk yemekleri 3-5 euro arasi olabiliyor. Eglence hayati cok pahali degildir.
    Elky'nin dediklerinin hepsine katiliyorum dil kismi haric. Makedonca zor bir dil degil fakat turkler icin zor bir dil. alisman baya uzun surebilir ki 2 yilda ogrenmen imkansiz gibi.
    Bu arada elky kardes uskupte nerde kaliyosun, okuyomusun orda ?

@Elky
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khwarizm

biraz gec olmus ama ben yazayim belki sine yarar :D
    ortalama ev kiralari 150-300 euro arasinda tabi yere ve buyukluge gore degisiyor.
    ortalama maas 400-500 euro arasi belkide daha az olabilir.
    ortalama yemek ise yere gore degisiyor, mesela 10 tane kebap 1.5 2 euro arasi :D Doner 1,1.5 euro arasi daha luks alisveris merkezlerinde turk yemekleri 3-5 euro arasi olabiliyor. Eglence hayati cok pahali degildir.
    Elky'nin dediklerinin hepsine katiliyorum dil kismi haric. Makedonca zor bir dil degil fakat turkler icin zor bir dil. alisman baya uzun surebilir ki 2 yilda ogrenmen imkansiz gibi.
    Bu arada elky kardes uskupte nerde kaliyosun, okuyomusun orda ?

@Elky

cevap için teşekkürler, bahçeli bir villa'nın kirası ve satın alma fiyatı nedir tahminen? bir de araba fiyatları türkiyede kaç kat daha pahalı?

• Makedonya'dayım,soruların varsa cevaplayabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: swellingbot4

Makedonya'dayım,soruların varsa cevaplayabilirim.

ortalama bir insanın aldığı maaş?
    100 m2 güzel bir daire kirası?
    türkiyede 10 tl değerinde bir yemeğin makedonyadaki ederi?
    otomobil fiyatları %kaç ucuz?
    türklere karşı ön yargı var mı?
    ingilizce konuşulma oranı nedir?
    gece hayatı nasıldır? (ucuzluk ve hareketlilik vs.)
    yatırım imkanları türkiyeden iyi mi?
    evlenip oralarda ömür geçirmeye değer mi sizce?

dolar cinsinden yazarsanız sevinirim :) çok teşekkürler

önceki arkadaşlar da cevaplamışlar ama yine de sorayım dedim belki bölgeden bölgeye farklıdır diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 4 Mart 2014; 12:19:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

quote:

Orijinalden alıntı: swellingbot4

Makedonya'dayım,soruların varsa cevaplayabilirim.

ortalama bir insanın aldığı maaş?
    100 m2 güzel bir daire kirası?
    türkiyede 10 tl değerinde bir yemeğin makedonyadaki ederi?
    otomobil fiyatları %kaç ucuz?
    türklere karşı ön yargı var mı?
    ingilizce konuşulma oranı nedir?
    gece hayatı nasıldır? (ucuzluk ve hareketlilik vs.)
    yatırım imkanları türkiyeden iyi mi?
    evlenip oralarda ömür geçirmeye değer mi sizce?

dolar cinsinden yazarsanız sevinirim :) çok teşekkürler

önceki arkadaşlar da cevaplamışlar ama yine de sorayım dedim belki bölgeden bölgeye farklıdır diye :)

Maaşlar düşük fakat buranın durumuna göre aşırı fazla diyebilirim,para birimi denar ve aylık bir güvenlik görevlisi 30 bin denar civarı alıyor genelde euro kullanıldığı için burada euro olarak yanıtlıyorum 600 euro yapıyor 30 bin denar.
    Kiralar ucuz 150 euroya bulabilirsin ancak burada ev bulmak biraz sıkıntılı bir durum oluyor Üsküp'te istiyorsan.
    Yemekler aşırı ucuz gelince bedavaya yedik diyen arkadaşlarım var,10 tl ye sofrayı donatırsın burada abartmıyorum.
    Otomobil fiyatlarını görünce bende şok olmuştum Türkiye'de vergilerden dolayı 300 bin tl olan araç burada 30 bin euro.20 bin euroya BMW serilerinin en yenilerini 2.el olarak bile bulabilirsin.
    Türklere karşı ön yargı yok,zaten ülkenin çoğu çok tatlı bir türkçe konuşuyor anlaması biraz güç ama biliyorlar az çok türkçe ve türkleri seviyorlar.
    İngilizce konuşma oranı pek yüksek değil açıkcası.
    Buraya gelen gece hayatı için geliyor zaten heryerde gazino,kumarhane,disko görmen normal.Mesela partiler oluyor baya bir kalabalık partiler bunlar djler felan geliyor giriş 150 denar,2.5 euro oluyor yanlış çevirmediysem en fazla 3 euro ve heryerde cafeler var burada cafe kullanımı oldukça fazla.
    Yatırım olarak gelişmekte olan ülke bence Türkiye'ye yakın ancak Türkiye daha ağır basıyor gözümde.
    Aslında değer hem çoluk çocuk dil öğrenmiş olur bunlar çok büyük avantajdır heryerde ama insanın memleketide bir başka tabi.
    Dolar olarak yazamadım pek açıklamada yapamadım açıkcası şimdi okula gitmem gerekiyor gelince anlamadığını yada başka sorun varsa cevaplarım elimden geldiğince.

• Hocam genel anlamda düşünürsek Türkiye mi Makedonya mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TikDiyenTüleyman

Hocam genel anlamda düşünürsek Türkiye mi Makedonya mı?

Ucuzluk konusunda Makedonya önde yaşanılası yer bir sıkıntı yok fakat ben Türkiye derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.