Şimdi Ara

ufo'nun yeni çıkardığı vantilatör nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
87.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mağazada görüp şöyle önünde 5-6 dakika durdum:)
    Bildiğin vantilatör işte, hiçbir fark göremedim.
    Ufo zamanında bildiğimiz kuartz ısıtıcıları bize infrared teknolojisi diye yutturmuştu, şimdi de bildiğimiz vantilatörleri buharlı vs diyerek yutturmaya çalışıyor. Kanmayın, gidin markete en ucuz vantilatörü alın güzelce serinleyin. Ufo'nun suyla serinlettiği falan yok, gösteriş sadece. Üstelik buhar kabı yüzünden cihazı oradan oraya taşımak da zor, elektrik tüketimi artıyor vs vs. Elimi buhar çıkan yere tuttum hiçbir şey değişmedi.
    Ben olsam kesinlikle düşünmem.
    Ya da biraz bekleyin, çok geçmez Kumtel vs çakma ufolardan yapar yine:) Görmeye başlarız marketlerde.
  • İki gün önce akşam iş çıkışı aldım. Dün gece kullanabildim ve kendimce sonuçlar şöyle.
    1.Peşinen söyleyeyim klima değil. Yani ortamın ısısını düşürmüyor.
    2.Buhar ne işe yarıyor diyorsunuz tabi. Yukarda Rubisco söz etmişti. Aynen şu bebeklerin kuru havadan etkilenmemeleri için yapılmış buhar makinası gibi. Ne çaydanlıktan çıkan buhar gibi sıcak, nede buzdolabından çıkan gibi soğuk. Fakat buhar işe yarıyor. Öndeki kanaldan çıkan su buharını vantilatör üflediği için serinlik hissi yaratıyor. Vantilatör ve buhar ayrı ayrı çalışabiliyor. Birde evdeki elektrikli aletlere hiçbir zararı dokunacağını sanmıyorum çünkü su buharı vantilatörün etkisiyle yok oluyor. Bırak insanın üstüne yapışmayı çihazın önünde bile buğulanma yok. Kanalın girişinde doğal olarak yoğuşma sebebiyle su damlaları var.
    3. Motoru sessiz, sürekli kullanımda ısınmıyor, iyi su harcıyor. Birde kireçsiz su kullanmak lazımmış ama ben damacanadan bu alete su koyamam İstanbul'da çeşme suyu kullanacağım.
    Tüm bunların dışında Ufo'nun sitesinde yazan 50 sayfalık negatif iyon etkisi ne işe yarar yada bir işe yarar mı zamanla anlarım herhalde.
    Başta da söylediğim gibi bunlar benim yorumum sonra alıpta adam bizi kandırdı yada doğru dürüst anlatmamış aslında iyiymiş demeyin. Kendiniz de test edin derim. Benim klima alıp taktıracağım evim olmadığı için bunu aldım, yoksa verin parayı alın iyi bir klima oh püfür püfür yazması bile serinletiyor. Tüm donanım haber dostlarına selamlar.

• eger bu cihazın önünde durursanız üstünüze nem ve ıslaklık geliyor bende inceledim magazada
  • up..
  • Kule tipi olanlari goren var mi? Nasildir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rubisco

Yaptığı şeyin adı evoperatif soğutma, sisleme fanı faln gibi şeylerle alaklı değil. Normalde fan ringinde küçük nozzlelar olur, bi yerlerde pompa motoru motoru olur, o nozzlelardan çok çok küçük çapı olan (mikron mertebesinde) su serrecikleri saçılııyo çok küçük oldukları için de hemen buharlaşır. Buharlaşmak için de etrafdan ısı almak zorundalar, sonuçta tanecikler buharlaşırken etraflarından ısı alıyorlar böylece güzelce serinlik oluşur. Normalde sisleme fanları faln güzel serinlik verir. Ama saatte 200ml faln gibi buhar şeyi yazıyor bunda, ben ilk başta sisleme fanı faln var zannetmiştim yokmuş meğer. Hani kingin faln havayı nemlendirmek için buhar üfleyen zımbırtıları varya marketlerde görmüşsünüzdür onun gibi bişey bu sanırım.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=157907&productid=evhiperfanayak

Burdaki zımbırtının gerçekten sisleme fanı var, gerçekten serinlik yapar sanırım. Ama bunun da pompası motoru faln yok direk şebekeye bağlanıyo sanırım. Şebekeye bağlanınca da yeterince yüksek basınç oluşur mu denemek lazım, el spreyleri gibi olup etrafı ıslatıyormu diye.

ben bu tip vantilatorleri ilk malezyada gormustum 2000 yilinda, oldukca etkili gelmisti, calisma prensibini arkasim aciklamis zaten. malezyada cok nemli bir yer, bu cihazlar ise yariyordu orada. ama ufo ne kadar etkili bir cihaz yapti bilemiyorum tabi.

• quote:

Orjinalden alıntı: ccecy

İki gün önce akşam iş çıkışı aldım. Dün gece kullanabildim ve kendimce sonuçlar şöyle.
    2.Buhar ne işe yarıyor diyorsunuz tabi. Yukarda Rubisco söz etmişti. Aynen şu bebeklerin kuru havadan etkilenmemeleri için yapılmış buhar makinası gibi. Ne çaydanlıktan çıkan buhar gibi sıcak, nede buzdolabından çıkan gibi soğuk. Fakat buhar işe yarıyor. Öndeki kanaldan çıkan su buharını vantilatör üflediği için serinlik hissi yaratıyor. Vantilatör ve buhar ayrı ayrı çalışabiliyor. Birde evdeki elektrikli aletlere hiçbir zararı dokunacağını sanmıyorum çünkü su buharı vantilatörün etkisiyle yok oluyor. Bırak insanın üstüne yapışmayı çihazın önünde bile buğulanma yok. Kanalın girişinde doğal olarak yoğuşma sebebiyle su damlaları var.
    3. Motoru sessiz, sürekli kullanımda ısınmıyor, iyi su harcıyor. Birde kireçsiz su kullanmak lazımmış ama ben damacanadan bu alete su koyamam İstanbul'da çeşme suyu kullanacağım.
    Tüm bunların dışında Ufo'nun sitesinde yazan 50 sayfalık negatif iyon etkisi ne işe yarar yada bir işe yarar mı zamanla anlarım herhalde.
    Başta da söylediğim gibi bunlar benim yorumum sonra alıpta adam bizi kandırdı yada doğru dürüst anlatmamış aslında iyiymiş demeyin. Kendiniz de test edin derim. Benim klima alıp taktıracağım evim olmadığı için bunu aldım, yoksa verin parayı alın iyi bir klima oh püfür püfür yazması bile serinletiyor. Tüm donanım haber dostlarına selamlar.

hayirlisi olsun, gule gule kullan. bana normal tipi biraz sekilsiz geliyor, daha estetik yapabilirlermis bence. kule tiplerinin gorunusleri daha şık ama onlarda da buhar teknolojisi olayi yok sanirim.

• Benim evde Soğuk Buhar makineside var Vantilatör de.Şimdi açsam buhar makinesini ve vantilatörü aynı anda bunlar ufomu olacak.

Ben uzun süre buhar makinesini kullandaım fakat alerjiden dolayı bırakmak zorunda kaldım.Soğuk buharı fazla kullanmak alerjisi olanların alerjisini tetiklyecektir.Kendi alerji doktorumun söylediği sakın buhar makinesi kullanma. Bunuda gözönünde bulundurun.

Yoksa fiyat olarak uçuk fiyatlarda değiller.Denemek iin bile alınabilir.
  • bize bugün işyerine bunun çinde yapılanın geldi(gerçi hepsi çinde)acaip bir marka hayvani bir şey önünde ne varsa uçuruyor ama bana uyduruk geldi etrafı ıslatıyor,nemi artırıyor ve su konulan yeri gün aşırı temizlemek gerekiyor yoksa etrafa fışkırttıgı sunun bir kısmı kovasına geri dönüyor burada toz pislikle birleşip etrafa mikrop yayıyor akıl karı degili,ayrıca harcadıgı elektrik 380 watt,bence para verilmez,bizim patron klima almamak için kıvırıyor,bunada para vermedi zaten arak tırak işleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeraB

bize bugün işyerine bunun çinde yapılanın geldi(gerçi hepsi çinde)acaip bir marka hayvani bir şey önünde ne varsa uçuruyor ama bana uyduruk geldi etrafı ıslatıyor,nemi artırıyor ve su konulan yeri gün aşırı temizlemek gerekiyor yoksa etrafa fışkırttıgı sunun bir kısmı kovasına geri dönüyor burada toz pislikle birleşip etrafa mikrop yayıyor akıl karı degili,ayrıca harcadıgı elektrik 380 watt,bence para verilmez,bizim patron klima almamak için kıvırıyor,bunada para vermedi zaten arak tırak işleri

ufonun verdigi degerlerin en yuksegi 100 watt'ti sanirim. 380 watt masallah

hindistanda cok degisik birsey gormustum, biraz sermayem olsa turkiyeye getirtmeye calisirdim.

eski tip tek parca (split olmayan) pencere klimalarinin aynisi gorunus olarak.

icinde ozel bir agacin dallari var, su pompasi alltaki hazneden suyu alarak yukari dallarin ustune birakiyor, vantilatorden gelen havada dallardan suzulen su yla iceriye serinlik ufluyor. fiyatida 35-40 dolar civarindaydi.sizin patron bundan alirdi kesin

• Bu ürün tıpkı simbonun falan soguk buhar veren cihazını vantilatörün önüne montajlanmış hali gibi bişey :)
    Yakın mesafede suyun verdigi serinligi hissetmek normal olarakl mümkündür ama ortamdaki nemi arttırarak genel mekanı bunaltması daha kötü bir durum gibi. Sürekli yakınında durarakta hem ıslanıp hemde ceryanda kalır gibi bir akıma maruz kalacagınız icinde hasta olmanız kacınılmaz bence :S

quote:

Orjinalden alıntı: DekaRanger

marmara bolgesinde oturan almasin bu ufoyu sakin marmara yazlari nemli oluyor bunu calistircan zaten nefes alamazken iyice insani bogucak serinlicen belki ama nefesin daralacak nemli ortama iyice nem yaptircak kisaca ama guneyde oturuyorsaniz orda kuru sicak var tam ihtiyaciniza karsilik verir bu

Güneyde kuru sıcak mı war dediniz :)
    Ben Antalya dayım (güneyde yani) ama 27 senedir nedense nemden dert yanıyoruz :D
    Deniz kıyısı olurda kuru hava mı olur arkadaşım :)
    Güney-Doğu dersen o zaman başka tabi.

• bende bu cihazdan almayi planliyorum bu siralar. is yeri icin..sizce bu makinemi yoKSA BUYuk vantilatormu ? ? ? ?
  • Arkadaşın sorusunu aynen bende merak ediyorum
    hani böyle hastanelerde filan olur ayaklı büyük klimalar sanki onların minyatürü gibi satılan modellerini çıkarmış
    ufo, şekil itibariyle 5+1 sistemlerin ön yada arka hoparlör direkleri gibi bir görüntüsü var
    modelin adı da UFO ATTFI-02 acaba bu nasıl bir üründür gürültülümü yada o bahsettiğim klimalar gibi serinleticimi
    yoksa bildiğimiz vantilatörün uzun kule versiyonumu?bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim
    bu da ürünün linki:http://www.ufotr.com/ufo_vantilator_detay.aspx?uid=18
    quote:

Orjinalden alıntı: domineex

Kule tipi olanlari goren var mi? Nasildir acaba?

• beyler bu makineyi alicam
    kullanipta memnun kalmayan warsa bildirsin !

yoksa normal ini alicam ! ! !
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccecy

İki gün önce akşam iş çıkışı aldım. Dün gece kullanabildim ve kendimce sonuçlar şöyle.

Su buharı üfleyen modelinde negatif iyon özelliği yok. Sitelerinde de ürün sayfasında yer almıyor bu bilgi. Ürünün alındığı ilk günler göze hoş gelebiliyor. 5 gün kadar geçmiş. Cihaz ile ilgili fikirleriniz aynı mı?

• Ben memnunum çünkü zaten iyi bir vantilatör 130ytl bu ise 160 ytl. Serinletiyor ama tekrar ediyorum kesinlikle soğutmuyor. Bu klima felan değil ona göre alın. Vantilatörün buhar takılmış hali .
  • Bana kalır ise, Hiçbirşey, bir klima gibi ısının taşınmasını saglayan basınçlı bir sistemin yerini tutmaz.

Bu soguk buhar sistemi, haznedeki suyu çok ufak bir odacıga alıp, sesüstü frekanslarda titreşen bir diyaframın üstüne koyup, suyun titreşim ile ufacık zerreciklere ayrılıp, "sis" olarak püskürtülmesi ile çalışıyor.

İlk başta üstünüze gelen incecik su zerreleri üflenen havayla birleşince mis gibi ferahlık hissediyorsunuz ama odayı sogutmuyor bu aletler.

Ya da yazın zaten fazlasıyla artan nemden ötürü giderek boğucu hale gelen odanızı bu su bombardımanı ile daha da çekilmez hale getiriyor.

Ha bir de su içindeki mineralleri de havaya kattıgından solunum yolu sorunu olan kişilerde problem oluşturabiliyor. Saf su kullanmak şart.

Saglıklı, etrafta rutubet tehlikesi barındırmadan yapılabilecek en güzel sogutma, 200-300W kadar tüketen 9000BTU mobil tip klima ile yapılır.

Çıkan ısı, sıcak hava olarak arkada bir üfleme borusuna,doğal olarka soğutulmuş buz gibi hava odanıza, biriken nem bir alt hazneye veriliyor. 250 300W tüketiyor.

Rubenis'in RB AC/H9 mobil tip klima, aynı fiyat aralıgında çok daha iyi iş yapacaktır. En azından evde bagıl nemi %100 yaptırıp, badanayı boyayı hatta elektronik cihazları mahvetme riski de yok.

Bu linkte*** benzer kullanıcı deneyimleri yaşamış insanlar var. Ultrasonik sprey için biraz fazla gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA24002F -- 25 Haziran 2008; 14:47:14 >

• BU cihaz açık hava için ideal
  • Temmuz ayinda elektrikli urunlere %20 ÖTV zammi gelecekmis (vantilator ve klima dahil mi bilemiyorum), ama elektirige de %23 kadar bir zam yapilmasi gundemdeymis. bu durumda klima alip kullanmak nerdeyse imkansiz olacak.
  • elektrikli cihazlar degil elektronik cihazlarmis yeni ÖTV zammi kapsamindakiler (dijital fotograf makinasi gibi)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.