Bildirim
Ufak çaplı Pioneer ses sistemi döşemek istiyorum önerilerinizi bekliyorum
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Pioneerin hoparlörleri yüksek seslerde bozma yapabiliyor. Bir tanıdığım pioneer deh-6950 teyp ve pioneer ts-6982 hoparlör kullanıyor. Yüksek seslerde cızırtı oluyor diyor. Bi kaç arkadaşımlada görüştüm genel olarak tüm pioneer hoparlörler artık kalitesini bozdu ve yüksek seslerde cızırdıyor kanısına vardık. Sana hertz dsk 165 öneririm. Bir arkadaşım kullanıyor arabanın her yerinden bass vuruyor ve hiç cızırdama yok. Gerçekten kaliteli cihaz. Sen yinede pioneer diyorsan yardımcı olamayacağım. Teyp olarak pioneer iyidir yanlış anlaşılmasın. Bende pioneer teyp kullanıyorum harika bir cihaz. Ama hoparlörlerini hiç sevmedim... -
sevggili kardeşim 6992 çok güçlükaçıyor amfisiz iyi netice alamazsın 6921 veya 6911 kullan daha iyi performans yakalarsın ...ve sakın başka marka hoparlörede girme .... kaliteden ödün verirsin
-
amfi takmayı düşünüyorum zaten fakat şu anda değil sistemi taktıkdan bir süre sonra amfi ve woofer de alacağım. Şimdi sorum şu ki ben araca arkaya TS A6992S 460 WATT bağlamak istiyorum öne ne bağlamamı tavsiye edersiniz ? Hada sonra elime para geçtikçe (malum öğrenci adamım :) ) amfi ve subwoofer alacağım woofer olarak JBL CS1204 30CM 1000 W yada pioneer 30cm 1000 w düşünüyorum aklımdaki tesisat bu şekilde bana bu sisteme göre amfi ve öne uyacak hoparlör tavsiyesi verirseniz çok memnun olurum. Teyb olarak 5950 ile 6950 arasında 120 lira gibi fiyat farkı var özellik olarak fiyat farkı değermi arkadaşlar nedersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERTERAK -- 4 Nisan 2008; 13:01:29 > -
6992 leri teyp çikişina bağlamak pek zekice olmucak senin için ses kaliteli olmaz bu hoparlörlerde anfi kulanman şart ancak elinde p80mp gibi bir teyp olursa amenla ancak bir anfi şart edison 804a yada 404 ucuza -
İlk başta birkaç ay amfi siz kullanmak zorundayım daha sonra iyi bir amfi alırım woofer için ayrı amfi almaya gerek varmı acaba? Teybin direk woofer çıkışı var çünkü bu konudada yardımcı olursanız sevinirim. -
Önler için ne kullanacağını aracın markasına göre söyleyebilirim ancak.. fazla para vermek istemezsen 1_49 serilerinden aracına uygun cm dekini alabilirsin selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: MERTERAK
İlk başta birkaç ay amfi siz kullanmak zorundayım daha sonra iyi bir amfi alırım woofer için ayrı amfi almaya gerek varmı acaba? Teybin direk woofer çıkışı var çünkü bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.
-
arkadaşın dediği gibi o hoparlörden anfisiz cok verim bekleme ben 6982 kullanıyorum anfi taktıktan sonra cok ses fark oldu desek yalan olmaz sende şimdi 6992 yi al anfi alınca anfiye taktırırsın teyp olarak 6950 iyidir ben kullanıyorum basta set bas seviyorsan pioneer yumuşakta jbl al. ama bas için gerçekten ayrı bi bas anfisi şart ön kapıya şimdilik bişey alma ilerde comp takımı alırsın -
İlk başta bir süre amfisiz kullanmak zorundayım daha sonra amfi alacağım fakat amfi hoparlör uyumu konusunda bilgim yok malesef marka olarak değilde watt rms ohm değerleri olarak benim alacağım TS A6992S hoparlör ve JBL CS1204 30CM 1000 W yada pioneer 30cm 1000 W ye uygun amfi çıkış değerlerini söylerseniz ona göre araştırıyım amfileri. Birde 5 yada 6 kanallı çıkışı güçlü bir amfi alıp tek amfiye woofer ıda bağlamam mümkünmüdür? -
Şimdi yanlış verilen birkaç bilgiyi düzeltmek istiyorum.Yüksek sesteki cızırtının sebebi Pioneer'ın hoparlörleri değildir,sebep yüksek seste teyp çıkışının sınıra dayanıp distorsiyon üretmesidir.Hertz'i bilmem,kaliteli markadır ama Pioneer oval hoparlörler hem Alpine,hem Sony ovallerden daha düzgün ses veriyor,aynı teyple denenmiştir.Tüm Pioneer teyp çıkışları 22 watt,6982-6992-6911-6921 hoparlörlerin hepsi de 80 watt RMS maksimum girişli,bu durumda 22 watt güçle cızırtı yapan hoparlörün 80 watt amfi çıkışı verildiğinde ses yerine sadece cızırtı vermesi gerekir.Ki sadece Pioneer değil,tüm kaliteli hoparlörlerde durum böyledir,siz hoparlörün kaldırabileceği maksimum rms gücü geçmedikçe hoparlör kaynaklı cızırtı olmaz.Aynı durum benim 6911'de de var,2900 teyp 22 watt güçte yüzde 5 distorsiyon üretiyor,bu yüzden 62'ye kadar çıkan ses ayarını 45'in üzerine çıkarınca bozulma başlıyor.
6992 hoparlörün amfiyle performans vereceği doğrudur.Ama bunun yerine 6911 ya da 6921 alırsanız da sonuç aynı olur.O 300'lü 400'lü rakamları boşverin.Pioneer 460 watt yazdığı 6992 için de 80 watt nominal giriş diyor,330 watt yazdığı 6911 için de 80 watt nominal diyor,6921 ve 6982 için de.Önemli olan bu değerdir zaten,hangi bilgili kullanıcı maksimum değere bakıp amfi ve hoparlör alıyor bu devirde?
İleride amfi takma niyetim var demişsiniz,bu durumda 80 watt girişli bu dört model de size uyar.Amfi takmayacak olsanız da 40 watt girişli 6901-6962-6972 üçlüsünden birini tavsiye ederdim.6972 için de 80 watt yazan satıcılar var ama yanlış,o da 40 watt.
Alacağınız amfinin de 4 ohm'daki kanal başı rms çıkışının 80 watt'ı geçmemesine dikkat edin.Kanal başı 104 watt çıkışlı JBL 75.4 amfi ile bu hoparlörü ziyan edenler var.
-
Bir de ekleme,teybin direk woofer çıkışı pek işe yaramaz.Çoğu kişinin sandığının aksine bu çıkış preamfi çıkışı değil,teybin içindeki amfiden gelen iki kanalın köprülü çıkışı.Bunun için iki kanal birleşip tek kanala düşüyor ve 70 watt çıkış veriyor ama o da rms değil,maksimum.Yani bu çıkış ancak 20 cm'lik 100-120 watt civarı bir free air (pandizot için) bas hoparlörü besleyebilir.Kısacası iş görmez. -
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim JBL CS1204 30CM 1000 W woofer ıda amfiye bağlamak için ne yapmam gerekir hoparlorlerin amfi değerini anladım fakat tek amfiyle hepsini birden halledemezmiyim ? Yoksa woofer için bir amfi daha almalımıyım? -
Öncelikle subwoofer bulunan sistemde sub ile diğer komponent ya da koaksiyel hoparlörlerin gücü birbiriyle dengeli olmalıdır.Yani 250 watt subwoofer kullanılıyorsa diğer hoparlörler de buna oranla güçlü olmalıdır,örneğin iki hoparlör varsa 4*60 watt,iki tane varsa 2*80 watt gibi.
Örnek verdiğiniz JBL 250 watt RMS güçtedir.Bu hoparlörle maksimum 250 watt verilmelidir,hatta az daha düşük olması da hoparlörü garantiye alır.JBL'in çok kanalı amfilerinde bu ürüne uygun 75.2 ile 75.4 görünüyor ancak onlar da köprü modunda subwoofer'a 290 watt veriyor,bu durumda kazanç ayarı 250 watt'ı geçmemesi için dikkatli ayarlanmalıdır.
Bu yüzden ben bu ürün yerine JBL GT5-12 tavsiye ederim.275 watt girişe sahiptir,ve bu amfilerle kullanıma uygundur.
Bir ya da birden fazla amfi kullanıp kullanmama,sistemdeki diğer hoparlörlerin sayısı ve güçlerine bağlıdır.Eğer Pioneer oval hoparlör kullanırsanız bu amfilere bağladığınızda yakma ihtimali yüksek,çünkü 75.2 ve 75.4 kanal başı 104 watt veriyor.75.2 iki kanaldır ve bunu köprüleyip sadece subwoofer'a verebilirsiniz.75.4'ün de iki kanalını yine köprüler,diğer iki kanalı da iki komponent ya da ovale verebilirsiniz.Tabi bu durumda ya sesi çok fazla açmayacaksınız,ki zaten kulaklarınızın sağlığı için de bu önemlidir,ya da 75.4 kullanacağınız hoparlörlerin hepsini aştığı için onları garantiye almak için amfi kazancını da aynı zamanda düşük ayarlatırsınız.
Eğer sistemde subwoofer ile birlikte dört hoparlör kullanırsanız,ki önlerde mutlaka hoparlör olmalıdır,bu durumda öne iki komponent arkaya iki oval koyarsınız,o zaman da ya 5-6 kanallı bir amfi alıp tek amfiyle sub+4 beslersiniz,ya da bir mono subwoofer amfisi ve dört kanallı ikinci bir amfi kullanırsınız.Ya da arkaya oval koymayıp sadece önlere komponent ve bagaja subwoofe koyarsınız,o zaman 4 kanallı bir amfiyle üçünü besleyebilirsiniz.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim şimdilik aklımda bir soru işareti kalmadı neyin nasıl yapılacağını az çok anladım. -
Elbruz yazdığın bilgiler süper sayende bi çok insan faydalandı bilgilendi helal olsun sana..
Ben de tesisat yapıcam. tabi tek seferde 1500ytl verip tesisat kuramıcam. zamanla doldurcam arabayı.
Araba Fiesta S. sport olduğu için ses kalitesi biraz daha iyi. ilk işim amfi ve sub olucak. sona ilerde componentler falan alıcam.
jbl 755.6 amfi sanırım temel olarak ilerde beni extradan başka amfi almama gerek kalmadan götürür dimi ?
sub olarak ta rockford yada kicker düşünüom ama modelleri çok karışık geliyor. hangisini tercih edicem?
Özet olarak amfi+sub ikilisi tercihim ne olmalı? -
Teşekkür ederim.
Fiesta'da arka kapılarda yuva varsa Hertz ya da JBL'in yüksek güç girişli komponentlerinden dört tane alacaksın,bagaja da bi kabin atacaksın,755.6 ile hepsini süreceksin.Tek amfiyle 5 hoparlörlü sistemi böyle kurarsın.Rockford ve Kicker'ın modellerini bilmiyorum,ama mutlaka uygun bir tane vardır.
Yalnız şu anda sadece sub koyar,orta ve üst frekansları güçlü hoparlörlerle desteklemezsen dengesiz ses olur,bastan başka bişey duymazsın.Ancak şu olur,dengelemesi için teypte subwoofer kontrolü varsa çok kısık tutacaksın,yoksa da amfiden kazancı iyice düşüreceksin ki komponentleri takana kadar bişeye benzesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 7 Nisan 2008; 4:16:04 > -
Bu arada ben 755.6'nın dört kanalını 104'er watt sanıyordum,4*60 watt imiş,ki böylesi daha iyi.Dört kanala 60 watt,iki kanala da ayrı ayrı 107 watt,tek köprü çıkışa da 300 watt veriyor.Bence tam ideal bir sistem kurulur bu amfiyle.Komponentleri çok yüksek seçmeye de gerek yok,60 watt kaldırsa yetecek.Ki bu söylediklerim Merterak arkadaşım için de geçerli.Arkada Pioneer ovalleri,önde komponentleri dağıtmadan çalıştırır.Diğer türlü dört mid-tiz hoparlörden 400 watt da aşırı yüksek olurdu.Yani 300 watt 4 ohm subwoofer'a,4*60 watt ve toplamda 240 watt da diğerlerine vererek güzel ses alınır. -
arkadaşlar uygun fiyata bir yerden JBL 75,4 buldum bu amfi ile 1000lik woofer ve pioneer TS A6992S 460 WATT leri besleyebilirmiyim? anladığım kadarıyla 4ohm da 4x 104 watts rms diyor pioneer 6992 ovalin rms si 80watts bu amfi fazlamı oluyor yani? yukarıda kazanç ayarından bahsetmşiniz ayar ile bu iş sorunsuzca halledilebilirmi acaba?
woofer konusunda free air olan modeller hangileridir özelliklerine baktığımda böyle bir ibare göremiyorum. -
konu açılmışken bende bi soru sorayım. bende next ye4000 güzel bi teyp var 4x40w yazıyor. sub çıkışıda var teybin. ben bu teybe jbl woofer bağlasam amfisiz. sesi nekadar alırım çok abartılı bir bass istemiyorum zaten. kaliteli ses ve bass alabilirmiyim sizce amfisiz? -
quote:
Orjinalden alıntı: ErrayN
konu açılmışken bende bi soru sorayım. bende next ye4000 güzel bi teyp var 4x40w yazıyor. sub çıkışıda var teybin. ben bu teybe jbl woofer bağlasam amfisiz. sesi nekadar alırım çok abartılı bir bass istemiyorum zaten. kaliteli ses ve bass alabilirmiyim sizce amfisiz?
Ses alamazsin desem o çikiş bass sesleri filitreleyip anfiye gönderir anfide sesi belli bir derecede yükseltip suba gonderir. Yada ses alirsin cok az sonra çikişlar elinde patlar. Elinde deh-p80mp gibi bir model olsa bi derece ama next gibi bir teypte zor
Benzer içerikler
- infinity ses sistemi
- kaporta çatlak giderici
- kızdırma bujisi değişimi zor mu
- araç süpürgesi tavsiye forum
- egea 1.4 yazılım yorumları
- a101 elektrikli araba fiyatı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X