Şimdi Ara

Ucuz ve kaliteli bir şekilde Ankara/ODTÜ'de hayatta kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amaç: ODTÜ yurtlarında kalmamdan ve yemekhanenin hafta sonları kapalı olmasından mütevellit kişisel ihtiyaçları ucuza getirmek ve kalan para ile istediğim etkinliklere vb. katılmam, yemem, içmem.

    Yöntem: Öncelikle hepsiburada'da kişisel bakım bölümünü takip etmekteyim. 3 veya 4'lü olarak Clear naneli, limonlu düştüğü zaman tanesi 13-14TL'ye denk gelmekte. Ve sene 2019 Ekim ayında bir paket 4'lü Clear'dan 2 tane kalmış bulunmakta şu an. Her sabah saçımı yıkarım, bu okulun spor salonunu kullandığım günler 2 olmakta.

    Ayrıca çok Duru'nun çok güzel okyanus esintili veya zeytinyağlı duş jelleri'de ucuzluk olduğu zaman 2019 Ekim yine 2'li paketi 15TL'ye almıştım. Tanesi 550ml. Bir tane de zeytinyağlı aldım aynı kampanyadan yararlanarak. Okyanus esintilinin 1 şişesi bitti. 2.yinin dibini sıyırıyorum. Zeytinyağlının 1 şişesi yarıda.

    Diş macununu da Rossmann indiriminden aldım tanesi 8TL Colgate Sugar Acid olanı. Bundan da 4 tane aldım. Her akşam dişimi fırçalarım. Bunu Aralık 2018'de almıştım. 2.Tüpün yarısındayım.
    Yemek için knorr çabuk çorba 12'lileri n11 ve hepsiburadada 12TL'den bulmuştum direk yapıştırdım. 1 Tane de karışık 60'lı kolisini sipariş verdim (toptanofis). Çünkü 9-12 arası ders 1-4 arası ders olduğunda yemekhane sırasıydı oydu buydu derken derse girince konsantre olamıyordum. Bir kolide indirimden 50TL'ye indomie 40'lı karışık koli aldım (hepsiburada)

    Spor için stadyumda koşuyor, spor salonunu kullanıyorum. Sene başında herkes gazla geliyor fakat okul açıldıktan 1 ay sonra kemik kadroya kalıyor yine. Stadyum da aynı şekilde (elinde bira sabah akşam içenleri saymıyorum onlar en kemik kadroda bulunmakta)

    Kettle'ı 39,99 kampüsteki şoktan aldım.

    Onun dışında bunlarla aç kalmamaktayım.

    Lor peyniri 500gr 3.95. 10 gün gidiyor. Bazen çok yiyorum bazen hiç öyle ortalama 10gün geçirtiyor. İçindeki kazein proteini sebebiyle yiyorum. Sindirimi uzun olduğundan tok tutuyor midemi düşünmek zorunda kalmıyorum.
    :D

    Sinemaya gideceğim zaman forumdan kod alıyorum. Cinemaximum pahalı cidden ona 20 vereceğime 10-15TL'ye kod alırım daha iyi.

    Tiyatro deseniz Ankara'da öğrenciye 6TL. Özellikle Yenimahalla Nazım Hikmet Kongre Ve Sanat Merkezi çook iyi. Bileti kapıdan almanızı tavsiye ediyorum çünkü etkinliklere çok katılan yok yani kapıdaki görevli bilet sormadan geçin gençler diyor bazen bilet almanıza gerek kalmıyor ondan söylüyorum.

    Arkadaşlarla dışarda yediğimiz zaman. MC uygulaması var zaten biliyorsunuz az çok ben de seneler önce açtığım bir sürü mail var gitmeden yolda o maille girer hoşgeldin menüsünü alırdım 2 chichken menü 2 patates 2 içecek.
    Onun dışında aklıma gelen harcamalar bunlar, geldikçe editlicem.

    Tavsiyeniz varsa alırım. Aylık KYK'yı ilk aylar harcadım diğer aylar biriktirip gram altın aldım şu an 3 gram altınım var 250 den almıştım şu an 280 olmuş 280'den de 1 gram aldım bu sabah.

    Halen kampüsteyim. Kolileri odayı toparladığımda çekip atacağım. Satın aldığım yerlerden sipariş geçmişleriyle beraber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasonWesleyan -- 18 Ağustos 2019; 12:17:10 >







  • Hangi yurtta kalıyorsun? Numaralılarda mı ?
    Bazı yurtların güzel yemekleri oluyor, onları keşfet bence.
    Çatıda ve diğerinde(Yurtlar bölgesinde olan, adını unuttum) 10-15 TL'ye güzel yemekler oluyordu, oralardan yiyebilirsin.(Her zaman değil tabi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purenite -- 18 Ağustos 2019; 12:20:14 >
  • Purenite kullanıcısına yanıt
    Haftada 1 veya 2 çatıda yiyorum. Et veya tavuk günleri gidiyorum hocam daha çok onun dışında part-time çalıştığımdan kampüste yemek yemem nadir oluyor. Yemekhane saatlerini de kaçırıyorum zaten.
  • kampüs dışında da ucuz yemekler bulabilirsin yüzüncü yıl da.
  • trmeto kullanıcısına yanıt
    enpara'dan aldım çok yatırım konusunda bilgim yok yanlış yapa yapa ilerliyorum yeni olduğum için bunda da tabii yani öyle altın alim ertesi gün 100tl karla kapatayım demiyorum ama alıp kenara atıyorum
  • Hawaii kullanıcısına yanıt
    bir ara pazarı denedim havuç salatalık sivri biber domates ama öğrenciye takma çabası çok . sihhiye pazarından alıp menemen yapıyorum .
  • bu kadar koliyi nereye yerlestirdin hocam yurtta yer var mi
  • plassboy1 P kullanıcısına yanıt
    çalışma masasının üstüne konserve ve makarna kolisini koydum. Kıyafet dolabına geri kalanları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.